27/02/2019

Gilles en Elodie openen Café De Mol

"Ook wij weten niet wie De Mol is"

Op zondag 10 maart start niet enkel de nieuwe reeks van De Mol, ook Café De Mol opent vanaf dan weer zijn deuren op VIER. Wekelijks zullen ex-mol Gilles Van Bouwel en Elodie Ouedraogo er mollenvangend Vlaanderen een handje helpen door tips te verzamelen en theorieën te overlopen.

"Het concept van vorig seizoen blijft grotendeels behouden: we blijven zoeken naar De Mol, en liefst zoveel mogelijk samen met de kijkers", zegt Gilles Van Bouwel. "We zullen dit jaar ook extra beeldmateriaal kunnen tonen dat niet in de uitzending van De Mol zelf zit. Een extra reden om wat bij ons te blijven hangen dus".

Beide presentatoren weten ook nu weer niet vooraf wie De Mol is, maar ze hebben elk zo hun eigen manier om de saboteur te ontmaskeren.

"Ik heb De Mol altijd gevolgd, maar sinds ik op de redactie ben terechtgekomen ben ik wel intensiever beginnen zoeken", zegt Elodie. "De opdrachten bekijken en analyseren is volgens mij nog altijd dé manier om De Mol te vinden. Je moet je denk ik altijd een beetje afvragen wat je zelf zou doen in dezelfde situaties als de kandidaten". Voor verborgen hints heeft ze naar eigen zeggen dan weer minder oog. "Die hints heb ik inderdaad nooit gezien, dat is eerder iets voor Gilles", lacht ze.

Gilles Van Bouwel: "Ik vind het vaak moeilijk om die hints er zelf uit te halen, maar lees ze inderdaad wel allemaal online. Dankuwel dus o.a. wieisdemol.be forum. Hoe zot was het bijvoorbeeld dat er na 70 minuten alweer zoveel zaken werden gevonden in de trailer. Als ik nieuwe hints en theorieën vertel tegen Elodie gaat ze er wel altijd weer enthousiast in mee. Ze is ook telkens vanaf dag één enorm overtuigd van haar Mol... ook al blijkt dat dan vaak niet te kloppen".

"Het is gewoon leuk dat de mensen zien dat wij ook gewoon samen met hen meezoeken naar De Mol", lacht Elodie.

Afspraak op zondag 10 maart dus in Café De Mol op VIER.
Vlak voor aflevering 1 van De Mol voor een korte inleiding, en vlak erna voor de eerste analyses en theorieën.

Poll - Wie is De Mol?
Forum - laatste updates