Aflevering 7


OPDRACHT 01 // Het offer van de krijgers

Op La Gomera, het laatste eiland waar het gezelschap naar toe reist, gaan twee kandidaten als krijgers een pittige wandeling door een bergzaam gebied maken. Ze worden vooraf getraind om een aantal woorden in een fluittaal te herkennen en leren ook een speciale techniek aan om via een staf langs de rotsen af te dalen. Dit zullen ze nodig hebben om hun missie te volbrengen. Als het duo erin slaagt om een ritueel offer te brengen in de grot op het einde van hun tocht, kunnen ze 2000 euro verdienen. Onderweg moeten ze drie keuzes maken; namelijk het juiste dier, rituele kruik en ingang van de grot bepalen. Om hen te helpen kunnen de twee krijgers een beroep doen op het fluittaaltje van de locals. Bij elke foute keuze gaat er echter 500 euro van het te winnen bedrag af.

+ €500 Groepspot: €25290

Verdachte acties:

 • Yens maakt de foute keuzes en verliest zo 1500 euro.
 • Hoewel Uma beter is in het gefluit herkennen gaat mee met de keuzes van Yens.
 • Uma slaagt er niet in om de geit te melken.
 • Waarom twijfelt Yens over het witte kruikje terwijl op de afbeelding duidelijk een bruine staat?
 • Het afdalen met de stok gaat Yens niet zo goed af.

Meer op het Molforum

OPDRACHT 02 // De vredesduiven in bed

De twee andere deelnemers mogen het rustiger aan doen. Zij gaan de hippies achterna en mogen als vredesduiven de opdracht in een bed spelen. Met presentator Gilles gaat dit duo rad van fortuin spelen. Ze horen tien slogans te vinden, die goed zijn voor elk 300 euro. Elke letter die ze kopen kost wel 50 euro. Concentratie is echter vereist want rond het bed staan wekkers die op random momenten aflopen en binnen de drie seconden moeten afgeduwd worden. Slagen ze hier niet in dan moeten de twee spelers binnen de vijftien seconden het de gezochte slogan kunnen opzeggen. Met de winst mogen ze uit een prijzenkast voorwerpen kopen die ze bij hen in bed moeten leggen. Addertje onder het gras volgt na de proef wanneer het bed plots in een steile graad gehesen wordt en het duo moet voorkomen dat de gekozen spullen op de grond vallen.

+ €1100 Groepspot: €26390

Verdachte acties:

 • Sven is de held bij slogans, maar het kopen van letters kost ook wel 1150 euro.
 • Is het opzet van Sven; hoe meer op bed ligt, hoe meer te verliezen valt?

Meer op het Molforum

OPDRACHT 03 // Blinde tocht vol gevaren

In een verlaten wooncomplex van een visbewerkingsbedrijf in La Rajita mogen de kandidaten één voor één op zoek gaan naar rode drukknoppen. Als ze alle vijf de knoppen weten in te drukken, zal er 5000 euro verdiend worden. Iedere speler krijgt 15 minuten de tijd om met een blinddoek om op zoek te gaan. Het domein wordt echter beschermd door boogschutters. Als iemand in hun zicht betrapt wordt op het afnemen van de blinddoek, mogen zij die persoon afschieten. Wie graakt wordt of niet binnen de tijd het eindpunt op het dak weet te bereiken is uitgeschakeld. Elke knop die op dat moment is ingedrukt zal gereset worden. Om te weten waar de schutters zich bevinden, krijgt iedere speler in het veld de hulp van zijn of haar medekandidaten die verderop gaan bijlwerpen. Elke bijl die in een cirkel terechtkomt zorgt voor een fluittoon bij de boogschutter die diens postie zal verraden. Een duidelijk doel; alleen fungeert de bezoeker van de Mol opnieuw als handlanger. Deze zal met een een vervormde stem via een oortje de kandidaten proberen te verleiden met voordelen die wel eens bepalend kunnen zijn voor een plekje in de finale.

+ €0 Groepspot: €26390

Verdachte acties:

 • Hoe groot was het aandeel van de Mol bij het bijlwerpen?
 • Na het indrukken van twee knoppen laat Uma zich verleiden om haar blinddoek omhoog te doen.
 • Yens weet twee knoppen in te drukken, maar loopt zonder blinddoek op voorbij een derde.
 • Door als laatste te komen heeft Sven de meest strategische positie. Hij slaagt er niet in de vijfde knop in te drukken.

Meer op het Molforum

Website hosted by