Aflevering 3


OPDRACHT 01 // Standbeelden en modellen

In het plaatsje Castillo del Águila deelt presentator Gilles De Coster mee dat er met deze proef 5000 euro verdiend kan worden. Hij wil dat de groep zich opdeelt in vier avontuurlijke kunstliefhebbers, twee personen die spaans leren en twee die graag chillen op hotel.

De kunstliefhebbers
Vier kandidaten krijgen een korte initiatieles diepzeeduiken, om zo in zee (12 meter diep) op zoek te gaan naar twee standbeelden, die elk 1500 euro waard zijn. Deze beelden horen toe aan de Museo Atlantico. De opdracht wordt gespeeld in twee rondes; één duo gaat duiken terwijl de overige twee kandidaten op de boot blijven waar ze het juiste beeld op een blad vol foto's trachten te achterhalen. Hiervoor kunnen ze de hulp inschakelen van de mensen die in het hotel zitten, maar voor elke vraag die ze stellen gaat er 100 euro van het te winnen bedrag af. Van het standbeeld moeten ze vervolgens ook een tekening maken, die aan de duikers wordt doorgegeven. Het geld is pas verdiend als zij een selfie met het juiste kunstwerk weten te maken.

Spaans spreken
In de straten van Castillo del Águila krijgen twee spelers een tablet met daarop ingesproken Spaanse zinnen die gelinkt zijn aan een nummer. Aan hen de taak om de twee locals te vinden die model stonden voor de standbeelden in zee en daarmee een selfie te maken.

De hotelgasten
Het duo dat in het hotel vertoeft kan de andere groepen van info voorzien bij hun zoektocht. Zo hangen er in de kamer twee portretten van de beelden in zee. Met behulp van een rode en een groene vlag kunnen ze de vragen van de mensen op de boot beantwoorden. De twee in het dorp kunnen dan weer geholpen worden als de kandidaten op het hotel raadsels oplossen waardoor ze de nummers van de nodige Spaanse zinnen bekomen.

+ €2850 Groepspot: €8850

Verdachte acties:

 • Ging er 1500 euro verloren door het lange zoeken en tekenen van Emanuelle en Uma?
 • Of zorgde het vele bewegen onder water ervoor dat Sven en Yens over onvoldoende zuurstof beschikten om een selfie te maken?
 • Bert maakte een rekenfout bij het tellen van de rode M&M's.
 • De vertaling van een Spaanse zin kost Anke en Philippe 250 euro.
 • Is de paniek van Emanuelle tijdens het duiken bedoeld om tijd te verliezen?
 • De gestelde vragen van Sven en Yens kosten 400 euro van het te winnen bedrag.

Meer op het Molforum

OPDRACHT 02 // De raketlancering

Lanzarote is gekend voor z'n grauwe vulkaanlandschap. Op een parcours dat gebruikt wordt om oefeningen op Mars te simuleren krijgt de groep één uur de tijd om een raket te lanceren en zo 4000 euro te verdienen. Verdeeld over vier buggy's moeten ze naar de lanceerplek rijden. Onderweg komen ze tal van panelen tegen met daarop informatie over de ruimte(vaart). Met de kennis die ze verzamelen moeten ze drie van de vijf vragen correct zien te beantwoorden om de raket te activeren. Maar op hun pad komen ze ook drie proeven tegen die ze succesvol moeten volbrengen om hun tocht verder te zetten:

 1. Gefilterde urine drinken.
 2. Een evenwichtsproef waarbij ze na rond te draaien in een stoel geblinddoekt een afstand moeten afleggen om over een horde te springen.
 3. Een basketbal door een ring gooien met een bril waarop alles onderste boven te zien is.

+ €4000 Groepspot: €12850

Verdachte acties:

 • Uma en Yens houden zich niet aan het plan en stoppen bij infoborden die ze willen lezen.
 • Emanuelle functioneert zowel in de buggy als over de portofoon als stoorzender.
 • Bert en Anke gaan als een speer, waardoor ze zelf heel veel info overslaan.
 • Sven, Yens en Emanuelle verliezen veel tijd bij de evenwichtsproef.
 • Waarom wil Bert graag zelf de vragen proberen?
 • Uma, Emanuelle en Philippe komen niet tot bij het eindpunt.
 • Sven beantwoord twee vragen goed, maar ook twee fout.

Meer op het Molforum

EXTRA // De zaak De Mol

In een plaatselijke bioscoop worden de kandidaten getrakteerd op een bijzondere film, genaamd 'De Zaak De Mol'. Daarin speelt acteur Frank Focketyn de rol van commissaris Deceuster die in ware film-noire stijl de deelnemers op de rooster legt. In werkelijkheid gaat het om een improvisatiesessie die nog voor aanvang van de reis plaatsvond waarbij Frank een mening vormt van wie de Mol wel of niet kan zijn. Bij het starten van de film begint echter de tijd van de gevreesde test te lopen. Elke kandidaat bepaalt zelf wanneer hij of zij de zaal verlaat om aan de vragenlijst te beginnen.

Verdachte acties:

 • De acteerprestaties van Anke, Philippe, Sven, Uma en Yens vielen niet in de smaak bij Frank. Blijft de Mol zo onder de rader?
 • Bert en Emanuelle zouden volgens Frank wel een goeie Mol zijn.

Meer op het Molforum

Website hosted by