13/05/2018

De Mol is bekend!

F*cking hell

De Mol is ontmaskerd. Na weken zoeken en speculeren kennen we eindelijk de identiteit van el saboteador: het is Pieter!

De ontknoping van deze reeks moet zowat de spannendste ooit geweest zijn, want ook in onze molpoll lagen de verdenkingen nog nooit zo dicht bij elkaar vlak voor een finale. Verschillende kijkers zullen vanavond dus ongetwijfeld "fucking hell" geroepen hebben bij de bekendmaking, woorden die ook in de afleveringen af en toe wel eens te horen waren.

"Ik dacht van mezelf eigenlijk dat ik niet veel vloekte", lacht Pieter vlak na de finale "maar ik daag iedereen uit om bijvoorbeeld ook eens op 150 m boven een waterval te gaan hangen. Benieuwd welke woorden er allemaal zouden vallen”

Toen hij werd gevraagd om De Mol te zijn heeft de sympathieke priester geen moment getwijfeld. "Ik heb zelf als jonge gast de eerste edities van De Mol gevolgd, en had toen al de stoute droom om ooit eens zelf De Mol te mogen zijn", zegt hij. En die rol is hem trouwens goed bevallen. “Wanneer je sabotages lukken is dat echt leuk, en hoe meer je groeit in je rol hoe toffer dat het wordt. Het was super om te doen"

Ook enkele van de theorieën en discussies op het molforum heeft de kersverse Mol gevolgd. “In de week voor het programma begon was ik als priester dadelijk topverdachte, en vooral toen heb ik veel gelezen. Na een tijdje had ik als Mol wel door dat er over elke deelnemer, en over alles wat die doet een theorie ontstaat. Het is fenomenaal dat mensen er zo mee bezig zijn”

Lloyd had de sabotages van Pieter door, en wist bovendien de 30 vragen van de laatste eliminatietest het best te beantwoorden. De 21-jarige student mag zich dan ook de terechte winnaar van De Mol 2018 noemen, en gaat naar huis met de groepspot van 27665 euro. “Al was ik redelijk zeker van mijn Mol, toch heb je tot op het laatste moment wel een zekere vorm van twijfel. Tot op het moment dat ik hem door de rook zag verschijnen”, zegt Lloyd. “Een groen scherm zegt zeker niet alles, enkel dat je niet de slechtste was bij het invullen van de test”

En wat met de groepspot? “Ik ga een gigantische jacuzzi kopen en enkele flessen champagne om hem op te vullen”, zegt hij al grappend.

Verliezend finalist Bahador gunt zijn molbuddy Lloyd naar eigen zeggen zeker de overwinning. “Ik denk dat je in de afleveringen wel kon zien dat we goed overeen kwamen, en als ik het één iemand echt mocht gunnen dan was het zeker Lloyd”. Zelf zat hij ook op het goede molspoor, al begon hij achteraf bij het lezen van de vele theorieën online soms te twijfelen. “Soms zat ik thuis in mijn zetel te lezen en dacht ik: ‘huh? Was ik dan toch zelf De Mol?’ Het is ongelooflijk om te zien hoe ver sommige mensen gaan, en hoe het spel verder leeft”

Welke van de theorieën en verborgen hints echt waren komen we ongetwijfeld volgende week samen met alle sabotages van Pieter te weten in de laatste aflevering van dit seizoen. Eentje om naar uit te kijken dus.

Volgende week zondagavond omstreeks acht uur op VIER…

Forum - laatste updates