18/03/2018
 

Stilte voor de molstorm

Insiders over de nieuwe reeks

Stilte voor de molstorm, want Vlaanderen maakt zich klaar voor een nieuwe zoektocht naar De Mol. Onder hen ook een aantal insiders die het programma op een andere manier bekijken dan de doorsnee kijker. Ex-deelnemers bijvoorbeeld die vorig jaar zelf het avontuur van op de eerste rij meemaakten. We polsten even bij enkele van hen hoe zij uitkijken naar het nieuwe seizoen.

Sam is ervan overtuigd dat zijn molvrienden er allemaal ongeveer hetzelfde over denken: "Wij kijken natuurlijk enorm uit naar het nieuwe seizoen, maar tegelijk brengt dat iets ongelofelijk nostalgisch naar boven en krijg je terug heimwee naar de tijden in Zuid-Afrika." zegt hij. "Ik ben vooral benieuwd om de nieuwe kandidaten te leren kennen, zowel in het spel op TV als in levende lijve achteraf. Voor ons is het sowieso een andere manier van kijken omdat we ongeveer weten wat er achter de schermen allemaal gaande is. Zo weten we bijvoorbeeld dat veel WACHTEN er tijdens de opnames ook bijhoort."

Zijn deelname gaat hem naar eigen zeggen niet veel helpen in de zoektocht naar de nieuwe mol. "Maar we gaan er vast en zeker keihard van genieten! Ik denk dat je vooral moet opletten wat ieders aandeel in een opdracht is en welke inzet ze vertonen. En dan niet wat een kandidaat zegt, maar wat ze effectief doén. Zo kan iemand bijvoorbeeld heel geëngageerd lijken door aanwijzingen te roepen maar dan zelf uiteindelijk niets doen."

In het vinden van verborgen hints is hij niet zo goed. "De discussies op het web zijn soms wel erg gegrond, sommige zijn pure onzin. Het is vaak dat personen zich vastbijten op een bepaalde deelnemer omdat ze denken iets verdacht te hebben gezien, en dan komen de wildste theorien naar boven."

 

Ook Robin gaat het nieuwe seizoen zeker weer volgen. "En of ik het gemist heb! Toen we vernamen dat ze in Mexico geweest waren begon m'n hart toch weer wat sneller te slaan. Wie zouden de kandidaten zijn, wat hebben ze meegemaakt, hoe is hun groep, wie is de winnaar en vooral... wie is de mol! Het gaat zo spannend zijn om nu de nieuwe kandidaten te zien en toch een beetje weten wat ze hebben meegemaakt. Dat zij nog 2 maanden langer moesten wachten dan wij om er iets over te zeggen en om mekaar terug te zien... amai."

Met veel spanning en weemoed kijkt hij uit naar de nieuwe zoektocht die start op zondagavond 25 maart. "Zelf zal ik de mol proberen te zoeken door wat op de opdrachten te letten. Ik denk dat daar nog altijd de meeste info te halen valt. Verborgen tips zijn ook écht verborgen." zegt hij. "Het wieisdemol.be forum zal ik ook dit seizoen af en toe checken, maar toch minder intens dan vorig seizoen. Toen wilde ik alles weten!"

 

Dat ook Annelies De Mol gemist heeft is naar eigen zeggen evident: "Erg zelfs! Niet alleen het televisieprogramma maar ook onze fantastische tijd die we samen in Zuid-Afrika hebben doorgebracht: de adembenemende natuur, de wàànzinnige proeven, de vriendschappen, de gesprekken, de rollercoaster van emoties, de chille momenten, de spanningen, de ontlading,... Ik kijk halsreikend uit naar de nieuwe reeks! Wie zijn de kandidaten? Wie is de mol? Wie gaat eerst afvallen? Sowieso met andere ogen nu je echt wel beseft, weet en voelt wat die mensen meegemaakt en gevoeld hebben! Ik wil hen nu al allemaal een stevige pakkerd geven!"

"Het gaan topzondagen worden!" zegt ze. "We gaan proberen met zoveel mogelijk kandidaten van 2017 samen te kijken bij de ene of de andere thuis. En wees maar zéker: er gaat gevloekt worden, gegierd, traantjes zullen vloeien en wilde theorieën uit de doeken gedaan worden. Allemaal erg spannend. Benieuwd of ik de Mol even snel zal ontmaskeren!"

 

Een insider die zonder twijfel op een nog heel andere manier uitkijkt naar het nieuwe seizoen is Michiel Devlieger. Hij stond als medebedenker 20 jaar geleden mee aan de wieg van het programma, en presenteerde zelf ook de eerste 3 reeksen van De Mol. We vroegen ook aan hem hoe hij uitkijkt naar de nieuwe reeks in Mexico.

"Uiteraard was dat destijds een intensievere manier om De Mol te volgen, maar ik ben vanop afstand nog steeds betrokken bij de nieuwe reeksen." zegt hij. "Ik heb ondertussen al feedback gegeven bij enkele van de nieuwe afleveringen, en van alles wat ik tot nu toe gezien heb denk ik dat er een mooi seizoen aankomt. Ik weet zelf niet wie De Mol is, en wil dat ook niet weten. Ik kan onbevangen naar een aflevering kijken en zeggen: ok, weet dat je die en die deelnemer verdacht maakt met datgene wat je me nu laat zien. Ik bekijk dus het spel zoals de kijkers dat ook doen, en ben op die manier een soort klankbord voor de redactie."

Michiel vindt het straf dat er in 2016 na 13 jaar opnieuw een Vlaamse reeks gekomen is. "Op een bepaald moment was ik er echt zeker van dat het er nooit nog zou van komen. Het idee was altijd om pas een reeks te maken als we er alle vier (bedenkers) opnieuw goesting in zouden hebben, en dat was altijd wisselend. Door tot inzicht te komen 'ok, misschien moeten we dat zelf niet doen' hebben we dat losgelaten en is de nieuwe reeks er toch gekomen. Gilles De Coster heb ik zelf mee gekozen als nieuwe presentator, en ik ben heel blij met hoe Gilles dat doet... net zoals ik heel blij ben met mijn periode met De Mol."

Website hosted by