18/01/2018
 

De Mol 2018 is in de maak

"De hele reeks zal Mexico ademen"

Het team achter 'De Mol' is momenteel volop bezig met de nieuwe reeks die er zit aan te komen. De opnames vonden vorig najaar plaats in Mexico, een keuze die volgens presentator Gilles De Coster snel gemaakt was. "Mexico is namelijk een fenomenaal mooi en divers land, een conditio sine qua non voor De Mol"

Gilles reisde al eerder door Mexico, maar tijdens de opnames van De Mol was het er naar eigen zeggen nog mooier, kleurrijker en verrassender dan toen. ”Ik denk dat we er deze keer het best in geslaagd zijn om het programma echt helemaal te doordringen van het gastland. De kleuren, de mensen, de taal, de cultuur, de uitzichten, het eten, de sfeer, de muziek: alles zit erin. De hele reeks zal Mexico ademen, we hadden ze nergens anders kunnen draaien.”

Bijkomend voordeel was dat iedereen er bijna automatisch van uit ging dat deze reeks in Azië zou opgenomen worden. “Zoals je weet doen we al eens graag het tegenovergestelde van wat iedereen verwacht.” zegt de presentator.

Voor het overige mogen we ons volgens hem wel opnieuw verwachten aan de bekende ingrediënten. “Fijne kandidaten van diverse pluimage, opdrachten die alle kanten uitgaan, vertrouwen en wantrouwen, een saboteur die het allemaal in het honderd doet lopen, en een presentator met gekruiste armen.”

Via diverse media vernamen we ondertussen dat de productie van De Mol dit jaar wat later is gestart, waardoor ook de uitzendingen van deze nieuwe reeks wat langer op zich zullen laten wachten.

“Momenteel doet een ongelooflijk toegewijde bende redacteurs en monteurs er alles aan om er opnieuw een topreeks van te maken. We beklimmen gestaag onze montage-berg, geen klein avontuur gelet op het alweer fenomenaal aantal uren opnames waarmee we uit Mexico zijn teruggekeerd… opnames met soms wel 15 of meer verschillende camerastandpunten.”

“Weet dat wij minstens even hard als jullie uitkijken naar de start van dit nieuwe, negen weken durende avontuur. We lopen over van de goesting en kijken uit naar jullie theorieën en uiteenzettingen. Maar eerst nog wat werken…” aldus Gilles.

Website hosted by