14/04/2019
 

Toen waren ze nog met vijf

Nieuwe afvaller verlaat het spel

Het is ondertussen wat traditie geworden in De Mol, want halverwege het seizoen kunnen de kandidaten telkens bezoek verwachten van vrienden of familieleden uit België. Dit jaar viel de delegatie die werd overgevlogen echter wat kleiner uit dan verwacht. We zagen het al in de trailer voor deze zesde aflevering, maar er zou dit keer slechts één bezoeker de kans krijgen om naar Vietnam te reizen. Vijf kandidaten zouden dit jaar dus tevreden moeten zijn met de virtuele versie die op hun scherm verscheen. Een boodschap die voor sommige kandidaten zwaar viel, en er voor zorgde dat er in deze eerste opdracht niet altijd even hard voor extra geld in de groepspot werd gespeeld. Het was uiteindelijk Elisabet die erin slaagde om haar avatar, zonder geld weliswaar, het vliegtuig op te loodsen.

Ook geen bezoeker dus voor Bruno, de 54-jarige business manager uit Hoegaarden die aan het einde van aflevering 6 bovendien ook nog eens een rood scherm te zien kreeg na de eliminatietest. "Ik denk dat we het bezoek allemaal heel erg aan Elisabet gunden", zegt hij ons na zijn afscheid in De Mol. "Ze keek er echt heel erg naar uit en wij kregen toch ook even onze partner te zien, zij het dan virtueel." Over de reden van zijn rode scherm is Bruno duidelijk. "Voor De Mol begon had ik me voorgenomen om tijdens het spel heel goed op te letten en te observeren", zegt hij. "Maar ik heb te weinig op details gelet, en het Molboekje bleek daarbij toch een belangrijker instrument dan dat ik had ingeschat. Daarnaast denk ik ook dat ik zelf wat te weinig gemold heb."

"Het Molboekje bleek toch een belangrijker instrument dan dat ik het had ingeschat"

Bruno, afvaller aflevering 6

Wat betreft dat 'mollen' hadden vele online speurders op ons molforum vorige week nochtans bedenkingen bij de heroïsche opoffering van Bruno tijdens de bevrijdingsopdracht in de Jungle. Zijn woorden "mijn scherm bedoempt" net ervoor voorspelden al niet veel goeds, en 6 Vietnamese paintballkogels later was zijn rol in deze opdracht abrupt uitgespeeld. Ook hijzelf heeft de online discussies meegevolgd. "Ik werd inderdaad vooral verdacht omdat ik bij het paintballen niet schoot en mij opgeofferd heb," zegt hij. "Maar bon, ik zag écht niks!"

Zijn deelname aan De Mol zal Bruno alleszins nog lang bijblijven. "De vriendschap, de avonturen, de avonden bij elkaar, het land... once in a lifetime! Ik ben al mijn hele leven fan van het programma en heb alle seizoenen gezien. Mijn favoriete Mol aller tijden was Gilles. Ik vond het zelf echt geweldig en ik vind het toch vooral spijtig voor mijn familie en vrienden dat ze nu voor iemand anders moeten supporteren."

Ondanks zijn bijdrage aan de bevrijding van Bas was Bruno onder de echte molspeurders online nooit erg verdacht. Week na week lag zijn verdenkingsscore in onze "onder de radar" theorie onder het gemiddelde, en terecht zo blijkt want na vanavond gaat het spel dus verder zonder Bruno. Wie hem toch bovenaan zijn of haar verdachtenlijstje had staan is zoals steeds welkom op ons molforum, een zowat onuitputtelijke bron van nieuwe inspiratie, moltheorieën en discussies

Poll - Wie is De Mol?
Forum - laatste updates