07/04/2019

Een hoofdverdachte verlaat het spel

"Nooit gedacht dat ik zo verdacht zou zijn"

Kleine déjà vu vanavond, want opnieuw kregen we een rood scherm te zien voor Eva tijdens de eliminatie. In tegenstelling tot enkele weken geleden kwam Gilles haar deze keer echter niet vertellen dat het allemaal een leugen was, en na 5 afleveringen is het spel dus definitief afgelopen voor de 28-jarige advocate. Helaas voor haar, maar ook voor de vele kijkers die Eva bovenaan hun verdachtenlijstje hadden genoteerd. Als we naar onze laatste molpoll kijken moet maar liefst 22% van onze bezoekers na vanavond op zoek naar een nieuwe mol.

"Ik had vooraf nooit gedacht dat ik zo verdacht zou zijn", zegt Eva ons na haar eliminatie. "Maar mensen zien soms in heel kleine dingen een aanwijzing naar De Mol. Bijvoorbeeld het fragment toen ik niks zag zonder lenzen zagen velen als een aanwijzing. Enkele afleveringen later las ik ergens 'Die tarantula op de kamer zag ze dan wel'... ahja want toen had mijn lenzen dus wel in. Ik was wel vaak verbaasd als ik zo'n dingen las, maar langs de andere kant doe ik soms ook wel impulsieve gekke dingen waardoor ik wel snap dat mensen die mij niet kennen mij verdenken."

"Ik doe soms impulsieve gekke dingen waardoor ik wel snap dat mensen die mij niet kennen mij verdenken"

Eva, afvaller aflevering 5

Wat het dier op de kamer betreft vonden vele kijkers het verdacht dat Kaat en Eva zo snel voor de geleedpotige kozen. "Dat was dus echt geen bewuste molactie", aldus Eva. "Ik kan er wel inkomen dat die keuze verdacht was, maar een zoogdier zag ik echt nog minder zitten. Het is dan uiteindelijk die tarantula geworden, terwijl ik gewoon eerder een rupske had verwacht", lacht ze.

We zagen vanavond ook hoe Eva ziek moest opgeven bij de laatste proef, maar ze is er zelf niet van overtuigd dat dat veel invloed heeft gehad op haar eliminatie.

"Ik weet niet of het wel een verschil heeft gemaakt dat ik geen pasvragen had bij de test, en misschien wil ik daar ook niet te veel over nadenken. Tegen de vrijstelling van Bas konden we natuurlijk niet concurreren, maar met de rest van de groep was het verschil uiteindelijk ook maar 1 of 2 pasvragen. Op vlak van informatie voor de test hebben Kaat en Elisabet mij na de proef zo goed mogelijk gefbriefd. Ik denk niet dat ik door gebrek aan informatie vragen op de test fout heb ingevuld. Het probleem was gewoon 'Wie is De Mol?' en dat wist ik dus blijkbaar niet. Ik had ook het gevoel dat ik een risico moest nemen in die fase van het spel waardoor ik mijn vragen te veel op basis van 1 persoon heb ingevuld. Dat heeft me genekt."

Exit Eva dus na aflevering 5, en het rode scherm heeft toch wel wat impact gehad op haar.

"Vertrekken uit het spel is echt wel een cocktail van emoties. Enerzijds ben je blij dat je het hebt mogen meemaken, en anderzijds vind je het natuurlijk erg omdat je er niet langer kon bijzijn. Er valt nadien ook wel veel stress van je schouders, maar toch heeft het spel me nog 2 maanden niet losgelaten. Ik heb zelfs nog lang theorieën bedacht en gedroomd over De Mol. Als ik opnieuw kon beginnen zou ik het waarschijnlijk niet anders aanpakken. Ik heb mijn best gedaan, en ben mijzelf gebleven. Meer kon ik niet doen denk ik. "

Ben jij na vanavond op zoek naar een nieuwe verdachte? Inspiratie genoeg op ons molforum

Poll - Wie is De Mol?
Forum - laatste updates