31/03/2019

De Mol maakt nieuwe slachtoffers

Hier eindigt voor hen het avontuur

Vanavond kregen we het vervolg van de cliffhanger waarmee de aflevering van vorige week eindigde. Door de aangekondigde leugen van Gilles De coster kreeg Eva een rood scherm te zien ondanks het feit dat ze de test niet het slechtst had ingevuld. In de vooruitblik naar de aflevering van vanavond zagen we al dat de beruchte verfbom opnieuw haar intrede zou doen in De Mol. En stiekem zaten we allemaal toch wat te wachten op de ontknoping daarvan... ontploft de verfbom of niet?

En het antwoord kennen we ondertussen: ja ze ontplofte wel degelijk... met Ingrid als slachtoffer van het hele gebeuren.

"Wat heel raar is, is dat niemand rond tafel het ontploffen van de verfbom echt had zien aankomen", zegt Ingrid ons na de aflevering. "Eva heeft bewust tot de laatste minuten gewacht om ons op te bellen, waardoor het hele overleg nadien heel hectisch is verlopen. Ik vond het om te beginnen trouwens al heel erg dat Eva rood kreeg. Op TV is het al heel spannend, maar als je daar zit... ik denk dat ik nog nooit zo zenuwachtig ben geweest. Voor haar vond ik het dus heel erg, maar voor mezelf dacht ik 'Yes ik mag blijven, ik ben goed bezig'. Toen bleek dat het verhaal nadien nog een staartje zou krijgen had ik daar meteen al een slecht gevoel bij. Ik voelde onmiddelijk dat ik kans maakte om uit het spel te liggen. Een gevoel dat iedere deelnemer denk ik wel eens wat heeft, want je weet tijdens het spel eigenlijk nooit zeker of je goed bezig bent."

"Wat heel raar is, is dat niemand rond tafel het ontploffen van de verfbom echt had zien aankomen"

Ingrid, afvaller aflevering 4

De reden voor haar resultaat bij de eliminatietest is volgens Ingrid dubbel.

"De vermoeidheid heeft bij mij zeker een rol gespeeld", zegt ze. "Het was een lange reis naar Vietnam, en aan het begin van het spel wil je wil ook niet als eerste gaan slapen en de gesprekken missen. Ik heb mijn slaaptekort niet meer kunnen inhalen vrees ik en dan verlies je helaas de focus. In die fase spreid je je antwoorden misschien te veel bij de test, en er zijn ook gewoon vragen waar je het antwoord niet op kent... momenten waar je niet bij bent geweest of dingen die je gewoon niet weet."

En het bleef niet bij één rood scherm vanavond, want ook Martijn moest aan het einde van aflevering 4 het spel helaas verlaten.

"De tunnelvisie heeft me genekt", zegt hij ons. "Je begint bepaalde mensen te vertrouwen of wantrouwen en begint bepaalde dingen te zien waarvan je denkt dat ze je in de juiste richting duwen, maar dat is helaas niet altijd waar. Ik ben daardoor te vroeg op specifieke mensen beginnen focussen. Ik zag meermaals verdachte gedragingen bij dezelfde personen, en dan begin je daarop te sterk in te zetten bij de test en verlies je. Maar ik heb er het maximale uitgehaald en heb 100% genoten. Buiten het spreiden bij de test zou ik niet onmiddelijk iets anders aanpakken als ik opnieuw zou kunnen beginnen."

Veel kijkers hadden het gevoeld dat Martijn teleurgesteld was na de selectieopdracht, en daardoor niet De Mol kon zijn.

"Goh, het was toen gewoon een een lange dag geweest", zegt hij. "Ik was zeker niet in die mate teleurgesteld als er op het forum en in café de mol werd gedacht. Iedereen had natuurlijk wel graag die hoofdrol gekregen, zeker na het gesprek in de mobilhome waar je het gevoel krijgt dat je de mol ook echt mag zijn. Voordeel is wel dat je op die manier zeker tot het einde kan blijven, en alles meemaken natuurlijk."

"Iedereen had natuurlijk wel graag die hoofdrol gekregen, zeker na het gesprek in de mobilhome"

Martijn, afvaller aflevering 4

Voor het thuisfront had Martijn een dubbel alibi tijdens zijn avontuur in Vietnam.

"Thuis was ik zogezegd naar Polen voor het werk, en voor het werk had ik zogezegd een reis naar Mexico gewonnen... en ze waren daar 100% mee weg. Tot die zondag dat de kandidaten van De Mol plots in alle kranten stonden natuurlijk. Ik was toen op weg naar skireis en heb de ganse rit achteraan SMS-en zitten beantwoorden. Wel een leuk moment", lacht hij.

En zo zit het avontuur er dus op voor Ingrid en Martijn. En De Mol, die begint zich meer en meer thuis te voelen in zijn rol. "Het begint mij meer en meer te bevallen" zegt hij in zijn dagboek.

Heb jij een vermoeden wie de saboteur onder de deelnemers is? Bespreek het op ons molforum

Poll - Wie is De Mol?
Forum - laatste updates