24/03/2019
 

We waren gewaarschuwd

"Ik zal tijdens deze aflevering één keer liegen"

"Ik ga jullie waarschuwen. Ik zal tijdens deze aflevering één keer liegen"

Die boodschap kregen we aan het begin van aflevering 3 te horen van presentator Gilles De Coster.

Een extra leugenaar in deze uitzending dus. Wat De Mol betreft kunnen we nooit zeker weten hoeveel keer hij gaat liegen tijdens eenzelfde aflevering, dat voordeel hadden we dus wel bij Gilles. Van hem wisten we alleen niet exact wanneer hij de waarheid zou verdraaien.

Tijdens de opdrachten konden we hem alvast niet op de aangekondigde leugen betrappen.

Joeri, Bas en Bruno werden voor hun opdracht verwacht in de tempel van mister Thim. Daar kregen ze een initiatie in vovinam, een Vietnamese gevechtsport waarin ze de volgende dag letterlijk hun mannetje zouden moeten staan. Voor het zover was moesten ze echter eerst de sleutel van hun slaapkamer voor die avond nog zien te bevrijden vanonder een grote steen.

De overige 6 kandidaten zagen we ondertussen met een roeibootje een traject op de ngo dong rivier afleggen. Het werd een race tegen de tijd maar ook tegen elkaar, want de volgorde waarin ze de finish bereikten zou bepalen hoe comfortabel hun slaapplaats voor de volgende nacht zou worden. Nooit héél comfortabel zo bleek, want in de kamers kregen ze die nacht gezelschap van enkele ongewenste gasten.

Maar die leugen van Gilles hadden we voorlopig dus wel nog te goed, en het moment waarop hij niet helemaal eerlijk was kwam pas helemaal aan het einde van de aflevering.

De eliminatie bleek deze week namelijk niet helemaal te lopen zoals we dat gewoon zijn. De 28-jarige Eva kreeg het gevreesde rode scherm te zien en werd met haar koffers richting exit begeleid, maar net toen we haar wilden doorstrepen in ons molboekje kreeg het spel nog een onverwachte wending. Aangezien Gilles niet écht haar naam had ingegeven zat de afvaller van deze test namelijk nog gewoon nietsvermoedend bij de groep.

© VIER - https://www.vier.be

In de vooruitblik naar volgende week zien we hoe de kandidaten zelf kunnen bepalen of de groep wordt uitgedund of niet. Wie De Mol niet tijdig in het vizier heeft betaalt daar vroeg of laat de prijs voor, maar de afvaller van aflevering 3 krijgt dus nog een extra kans.

Alvast weer meer dan voldoende stof tot discussie op ons molforum

Website hosted by