17/03/2019
 

Het eerste slachtoffer is bekend

"Ik ben te onbezonnen aan De Mol begonnen"

Er is een Mol gekozen, dat zagen we vorige week in de eerste aflevering. Van de tien deelnemers is er dus eentje van kant veranderd. Hij of zij heeft vanaf deze tweede aflevering de hoofdrol gekregen in het spel, en zal de groep niet meer helpen maar tegenwerken om de groepspot zo laag mogelijk te houden. De saboteur in de groep is alvast zeker dat hij het volledige avontuur in Vietnam zal meemaken. Dit in tegenstelling tot de kandidaten die hem te laat op het spoor komen. Zij krijgen vroeg of laat het rode scherm te zien.

"Ik voel mij een moordenaar die telkens op zoek is naar een volgend slachtoffer", zo omschrijft de kersverse saboteur het zelf in zijn dagboek.

En het eerste slachtoffer is ondertussen bekend. De 41-jarige HR consulente Liesbeth was naar eigen zeggen te eerlijk in het spel, en moest na 3 dagen in Vietnam alweer terug naar huis vertrekken. "Mijn molboekje had evengoed open kunnen liggen", zegt ze ons na haar vertrek uit het spel. "Ik heb mijn informatie te veel gedeeld met de anderen, en heb me daarnaast ook te veel laten leiden door mijn intuïtie en te weinig door mijn hoofd".

"Mijn molboekje had evengoed open kunnen liggen. Ik heb mijn informatie te veel gedeeld met anderen"

Liesbeth, afvaller aflevering 2

"Voor de eerste test had ik me voorgenomen om mijn antwoorden te spreiden over 8 kandidaten, maar uiteindelijk heb ik ginder dan toch nog een paar mensen doorstreept met het idee dat ze De Mol niet konden zijn", aldus Liesbeth. "Ik heb te veel de focus gelegd op enkele personen... de befaamde tunnelvisie zoals men zegt. Als ik opnieuw zou beginnen zou ik zeker mijn buikgevoel meer uitschakelen. En me meer voorbereiden. Keihard. Ik ben gewoon te onbezonnen aan De Mol begonnen, het enige wat ik dacht toen ik geselecteerd was was 'woohoow, ik doe mee aan De Mol!".

Nu ze terugkijkt op haar deelname vindt Liesbeth het vooral spijtig dat ze de andere kandidaten niet nog beter heeft kunnen leren kennen.

"Je leert 9 nieuwe mensen kennen, en het is jammer dat je ze na 3 dagen alweer moet verlaten. Wat je samen deelt is zo'n unieke ervaring. Uiteindelijk kan je dat als buitenstaander moeilijk begrijpen, maar De Mol is een heel onnatuurlijk spel op dat vlak. Je wantrouwt 9 mensen die je eigenlijk heel leuk vindt. Je zit bovendien wel samen in dezelfde situatie, en beseft allemaal 'wat we hier beleven is uniek'. Dat maakt dat je heel snel een hechte groep wordt".

En met het vertrek van Liesbeth is de afvalrace voor die groep nu echt begonnen. Nog acht deelnemers die strijden om de overwinning, en één Mol met andere plannen.

Iets verdacht gezien? Bespreek het op ons molforum

Website hosted by