01/05/2022
 

De finalisten zijn bekend

Tijd om kleur te bekennen

Sven, Uma en Yens. De finalisten zijn bekend, maar de mol nog niet... en er is meer. Want voor de eerste keer in de geschiedenis wordt de identiteit van de mol LIVE onthuld. Zondag, voor de ogen van de kijkers. Wij zullen invloed hebben op de laatste opdracht die zij nog moeten spelen. Live in Paleis 12 op 8 mei. Ze denken dat ze er bijna zijn, maar wij weten beter.

De kandidate waarvoor het spel er helaas wél opzit is Emanuelle, of Manu voor de molvrienden. Ondanks de vragen die ze wist te bemachtingen voor de test grijpt ze vanavond net naast de finale. Wat is er misgelopen vragen wij ons af?

"Niets!", zegt Manu na haar eliminatie. "Ik ben aan dit avontuur begonnen om mijn angsten te overwinnen en uit mijn comfort zone te stappen en dat is 100% gelukt. Het spel vlak voor de finale verlaten is natuurlijk wel super super jammer, maar ik had er wel vrede mee. Ik heb gegokt en ik heb verloren. Ik had nooit verwacht dat ik zo ver zou geraken in dit spel. Ik stond tegenover heel sterke kandidaten en ik wens hen alle succes. Zoals je in de laatste opdracht ook wel zag hebben mijn kindjes en man mij met open armen ontvangen dus dat heelde meteen alle wonden."

"Ik ben aan dit avontuur begonnen om mijn angsten te overwinnen en uit mijn comfort zone te stappen en dat is 100% gelukt"

Emanuelle, afvaller aflevering 7

Met de laatste plaats in onze molpoll was Manu de minst verdachte kandidate binnen onze molcommunity. Haar onderhandeltactiek tijdens de 'girl with the gun' opdracht zat daar ongetwijfeld voor iets tussen. "Ik heb mezelf daar ook wel verrast!", lacht Manu. "Mijn eerste plan was: ik schiet gewoon iedereen neer. Maar daar hadden we natuurlijk niets aan. Dus besloot ik mijn kennis over hen te gebruiken en hoopte ik zo de mol te vinden. Wie gaat er voor zichzelf en dus voor pasvragen? Wie speelt er het vaakst voor de groep? Wie heeft er eerder pasvragen nodig omdat die onzeker is? Wie gunt mij misschien geen pasvragen en kiest daarom voor het geld? Zelf had ik die pasvragen ook absoluut nodig."

Midden in de reeks was er natuurlijk de switch in het spel na het vertrek van Philippe, een heel speciaal moment aldus Manu. "Heel even was er geen mol onder ons", zegt ze. "Heel even konden we gewoon eerlijk zijn met elkaar. Maar ik vond de switch niet heel moeilijk. Wel heel jammer voor Philippe, maar het was vooral een nieuwe kans om de echte/nieuwe mol te zoeken en vinden. Ik was zelf ook heel graag de mol geweest. Dat is de kers op de taart en je bent er zeker van dat je van begin tot het einde erbij bent. Dat maakt de rol van de mol zo gegeerd, maar ik heb een even maf avontuur gehad als kandidaat. Het heeft me verrast hoe je op zo een kort periode zo een hechte relatie kan ontwikkelen met een groep onbekenden. Nele haar doorzettingsvermogen, Bert zijn levenservaring, Uma haar ongeremde avontuurlijke geest, Sven zijn rust... zo kan ik nog wel even doorgaan. Ze hebben mij allemaal verrast" Wil je hen nog iets kwijt Manu? "Jullie hebben dat super goed gedaan, ik mis jullie super hard en kijk ernaar uit om jullie allemaal een dikke knuffel te geven. En mol, succes met je laatste opdracht in Paleis 12."

"Ik was zelf ook heel graag de mol geweest. Maar ik heb een even maf avontuur gehad als kandidaat"

Emanuelle, afvaller aflevering 7

Die live finale in paleis 12 is inderdaad in zicht. Tijd voor ons dus om finaal kleur te bekennen. Letterlijk, want deze week trekt de 'Moltrailer' door Vlaanderen en houdt halt in vijf provincies. Ook jij kan er laten weten wie je verdenkt, en een gekleurde mol-button van jouw verdachte ophalen. De exacte dagen en locaties kan je terugvinden op ons vertrouwde molforum, meteen ook dé perfecte plaats om je voor te bereiden en de moltheorieën nog eens door te nemen. Zo kies je alvast de juiste verdachte, want die kleuren... daarvan hebben we vernomen dat ze nog een rol krijgen in de finale op 8 mei.

 

Website hosted by