03/04/2022
 

Een pijnlijke exit

na een paar successen voor de groepspot

"Ik voel dat ik mijn spel niet kan spelen dat ik heb voorbereid", horen we De Mol zeggen tijdens een briefing. En het lijkt er inderdaad op dat de sabotages niet helemaal volgens plan verliepen in aflevering 3. Met enkele geslaagde foto's in en rond het Museo Atlantico en een succesvolle raketlancering wisten de kandidaten de groepspot namelijk aan te dikken tot €12850

Afwezige tijdens de rit in de buggy's was Nele, en dat door de aanhoudende blessure die ze opliep in de eerste aflevering. "Het is niet door de val dat ik mij bezeerd had, maar door de sprint", zegt ze. "Ik heb toen een spierscheur opgelopen en ben daardoor gevallen. Ik wou vlug terug rechtstaan, maar je ziet dat ik daar terug val, omdat ik niet onmiddellijk kon steunen op mijn been. Ik had direct door dat dit geen klein pijntje was, maar een blessure. Toen iemand een opmerking maakte over mijn been, dat er echt lelijk uitzag, werd het tijd om dit te laten nakijken. Ik wist dat het game over zou zijn als ik naar de dokter ging"

â€Ik wist dat het game over zou zijn als ik naar de dokter ging"

Nele, afvaller aflevering 3

Het betekende uiteindelijk inderdaad het einde van haar molavontuur, al waren haar medekandidaten niet op de hoogte dat ze 'vrijwillig' zou vertrekken. "Nee, zij wisten dit niet", aldus Nele. "Zoals je kan zien ben ik in de cinema blijven zitten tot het einde, omdat ik toen al beslist had dat ik de vragenlijst niet zou invullen. De tijd die ik er zat, deed er dus voor mij niet toe. Ik heb dan na de voorstelling besproken met twee mensen van de redactie dat het tijd was voor mij om te vertrekken. Het was duidelijk dat ik niet verder kon doen, zij hebben mij enorm goed begeleid om deze beslissing te nemen. Toen ik in de auto zat, hebben ze mij verteld dat ze de medekandidaten hadden ingelicht. Ik heb de lijst niet ingevuld, dus dit was belangrijke informatie voor hen. Ik kreeg als eerste het rode scherm. Zij kregen daardoor dus geen extra info over hun eigen antwoorden"

Een zeer spijtige exit, maar ook je start was niet onbesproken. Je speelde het meteen hard door het kaartje uit de kooi te nemen. Waarom? "Toen Gilles vertelde dat wij daar niet zomaar stonden, maar omdat wij alle vier voor een vrijstelling of voordeel zouden gaan was dat als een rode lap op een stier. Ik dacht dat we er met discussiëren niet uit zouden komen en dat ik vooral snel moest handelen. Ik ging ervan uit dat iedereen dit genomen zou hebben, dus was het een zaak om eerst te zijn. Ik vond het heel grappig dat William Boeva er helemaal van overtuigd was dat het zo een geniale zet was om het kaartje te nemen. Het was geen geniale zet, maar een impulsieve. Ook de slechte internetverbinding bij het voorgesprek met Parship vonden veel kijkers een mollenstreek. Voor de rest circuleren over iedereen theorieën, heel grappig en interessant om te lezen"

"Ik dacht dat we er met discussiëren niet uit zouden komen en dat ik vooral snel moest handelen"

Nele, afvaller aflevering 3

Ook Frank Focketyn zag in jou wel een potentiële Mol. "Wie kan vertellen dat hij op het podium heeft gestaan met deze klassebak? Dit is voor mij een van de topmomenten geweest! Ik vond het ook heel plezant om te doen, ook om te zien hoe hij op onze reacties reageerde. Niets dan lof over deze grote meneer en zo fier dat ik er eens naast heb mogen staan. Dit is om nooit te vergeten!"

Denk je tot slot dat veel medekandidaten je in het vizier hadden? "Er gebeurt zoveel en je ziet zoveel, dus ik denk dat ik zeker voor sommigen verdacht was. Je doet soms impulsieve acties, waardoor iets niet verloopt zoals je zelf zou willen. Of je dit al dan niet bewust doet, is de vraag voor je medekandidaten. De winnaar zal diegene zijn die ontsnapt aan alle ruis en overbodige details kan detecteren en uitschakelen. En De Mol? Follow the money!"

Duidelijk een kandidate die haar molklassiekers kent. Zelf iets verdacht gezien? Afspraak op ons vertrouwde molforum voor alle mogelijke analyses en theorieën.

 

Website hosted by