27/03/2022
 

Een unieke eliminatietest

"Toen het rode scherm volgde was ik geschrokken"

Veel kooktalent zit er niet verscholen tussen de molkandidaten dit jaar. Althans niet volgens Gilles die hun keukenavonturen diplomatisch als "boeiend" omschreef, of de foodblogger die de vrije interpretatie van het lokale driegangenmenu kreeg voorgeschoteld. Voor de romantische tête-à-tête werd er 's avonds dan maar voor een andere keukenploeg gekozen, wellicht ook omdat de kandidaten tijdens dat diner andere zaken aan hun hoofd hadden. Een goed tafelgesprek met hun ideale molpartner zou namelijk beslissend worden bij de volgende eliminatietest. Voor het eerst zouden kandidaten deze als duo moeten invullen, en dus ook samen doorgaan of het spel verlaten.

Ondanks hun naar eigen zeggen "sublieme tactiek" werd het voor Toon en Jens helaas dit laatste. "Ik snap nog steeds niet dat we eruit liggen", zegt Toon ons na de dubbele eliminatie. "Bij elke vraag met twee antwoorden kozen we er elk een ander. Meerkeuzevragen bespraken we waardoor we steeds veel kans hadden dat minstens iemand van ons het juiste antwoord zou aanklikken. Vermoedelijk hebben de andere kandidaten ook tactisch ingezet door bijvoorbeeld grote groepen te kiezen bij de antwoorden. Als je keek naar Yens en Manu waar het aan het rammelen was, was ik ervan overtuigd dat we naar de volgende aflevering konden"

"Bij de eliminatie was het muisstil", aldus Toon. "Op TV hoor je de beruchte metronoom en het geluid van een Star Wars-explosie wanneer iemand een rood of groen scherm krijgt. In het echt is het akelig stil. Het enige wat je hoort zijn de typgeluiden van Gilles. Toen het rode scherm volgde was ik geschrokken. Ik had het echt niet verwacht, maar gun het de rest allemaal enorm hard! Ze hebben het gewoonweg beter gedaan dan Jens en mij. Met Jens naar huis reizen en het verlies samen verteren was een mooie troost. We hadden veel aan elkaar en ook nu beleven we dit samen"

"In het echt is het akelig stil. Het enige wat je hoort zijn de typgeluiden van Gilles."

Toon, afvaller aflevering 2

Een verrassende dubbele exit dus ook voor Jens, en dat amper een week na zijn opmerkelijke comeback. De vraag die iedereen op ons forum zich stelt: had je echt niets in de gaten? "Nee echt niet, het was een complete verassing!", zegt Jens. "Ik heb misschien te veel vertrouwen in de mensheid en geloof altijd het goede ervan. Toen bleek dat ik plots in De Mol zat was dat echt een shock voor me, een positieve uiteraard! Misschien ben ik toch een beetje naïef. Toen ze vertelde dat we via Lanzarote gingen vond ik dat echt absurd, maar ik dacht dat het gewoon een mooie compensatie was omwille van de overboekte vlucht. De taxi wissel kon ik wel niet begrijpen. De fotograaf en de taxichauffeur praatten ook constant Spaans tegen elkaar en ik kon er weinig van maken. Toen de chauffeur naar binnen ging moest de fotograaf ook plots dringend naar het toilet. Ik dacht echt dat die 2 iets hadden, en ik maar wachten."

Van de koekoeksklok vernamen we dat deze thuis een mooi plaatsje kreeg, maar je hebt er nooit in gekeken? "Deze had inderdaad een speciale betekenis voor me, maar erin gekeken? Nee nooit. Wel eens het hokje van de vogel opgedaan, maar het deurtje langs achter niet. Moest dat toch gebeurd zijn is er nog geen garantie dat ik de vrijstelling zou ontdekken. Want deze was uitgefreesd in het deurtje en er terug ingestopt. Echt vakmanschap want je kon het bijna niet zien... zelfs een schrijnwerker niet"

"Toen bleek dat ik plots in De Mol zat was dat echt een shock voor me, een positieve uiteraard!"

Jens, afvaller aflevering 2

Over de hele terugkeer van Jens ongetwijfeld meer details in de laatste aflevering, maar zo ver zijn we nog niet. Het spel gaat volgende week verder met 8 potentiële mollen. Zonder Toon en Jens dus, die beide mooie herinneringen overhouden aan hun avontuur. "De eerste 24u leefde ik precies op een wolk", zegt Jens. "Ik kon het allemaal niet goed vatten. Na de eerste dag drong het pas door en kon ik echt beginnen genieten. De groep was echt fantastisch! De mensen van de casting zijn er toch weer in geslaagd om 11 diverse karakters samen te brengen"

"Ik vond mijn verjaardag enorm leuk.", aldus Toon. "Stel je voor je mag meedoen met de Mol, dat is al zot. Dan kom je erachter dat de eerste draaidag op je verjaardag is, dat is nog tien keer zotter! Het was een unieke dag waar ik binnen twintig jaar nog over zal spreken. Het ijs was gebroken en we feestten tot een kot in de nacht. Ik weet alleen niet wanneer ik in mijn bed gekropen ben omdat we geen horloges of smartphones tijdens het spel hebben. Ook de finale op 8 mei belooft een vet feestje te worden. Dat wil ik niet missen. Ik kijk er enorm naar uit om iedereen daar terug te zien, en ik denk dat ik mijn gouden slingertje terug meeneem"

Wij zullen er alvast zijn Toon, net zoals ongetwijfeld vele leden van de community op ons molforum. Ook dit jaar trouwens weer dé plaats om molboekjes bij elkaar te leggen en samen te zoeken naar De Mol

 

Website hosted by