20/03/2022
 

De geschiedenis herhaalt zich

of misschien ook niet

De molboekjes kunnen weer bovengehaald worden, want het tiende seizoen van De Mol is begonnen. Een jubileumeditie, en dat moet absoluut gevierd worden.... met taart bijvoorbeeld, ballonnen en een reeks knipogen naar vorige seizoenen. Zo werd de start van deze reeks één grote déja vu vol flashbacks naar memorabele opdrachten, en kwamen ex-mollen Gilles en Magda voor de gelegenheid de groepspot opnieuw saboteren.

De grootste comeback was echter weggelegd voor een andere oude bekende. Jens kreeg vorig jaar in een uitgeregend maïsveld de snelste exit uit de hele molgeschiedenis, en krijgt dit jaar de herkansing die vele molfans hem gegund hadden.

"Het plan was altijd al om de eventuele achterblijver in Liedekerke in deze reeks terug te halen", aldus Gilles De Coster. "Al hebben we dat geheim natuurlijk wel een jaar lang moeten bewaren. De terugkeer van Jens is aan het eind van vorig seizoen begonnen, toen hij zijn geschenken kreeg. Die uiteindelijk véél méér bleken te zijn dan een reischeque en een koekoeksklok. Het was fijn om dat na al die tijd eindelijk concreet te maken in Lanzarote. En om Jens vorige week achteloos te zien zitten tussen de andere ex-kandidaten in Café De Mol.â€

â€De terugkeer van Jens is aan het eind van vorig seizoen begonnen, toen hij zijn geschenken kreeg"

Gilles De Coster, presentator

Even was de groep dus met 11, maar dat jubileumfeestje duurde niet lang. De Mol blijft een afvalrace en dit jaar was het kandidate Gretel die de eerste eliminatietest niet overleefde.

"Het enige waar ik schrik voor had is realiteit geworden en dat is als eerste het spel te moeten verlaten", zegt ze na afloop van haar avontuur. "Ik had er echt wel langer willen inzitten. Op het vliegtuig heb ik geweend. Opstijgen en de zee en Canarische eilanden zien voelde wel heftig. Je vindt het ook gewoon erg voor je omgeving, want op het moment dat je deelname bekend is krijg je een hele hoop supporters. Mijn zussen, broer, neven & nichten, de vrienden van de fietsclub zeiden 'we gaan allemaal samen op café kijken elke zondag!'. En ik dacht bij mezelf: jongens, het is maar een keertje. En ik kon dat ook niet zeggen natuurlijk."

â€Op het vliegtuig heb ik geweend. Opstijgen en de zee en Canarische eilanden zien voelde wel heftig."

Gretel, afvaller aflevering 1

Je misstap bij de kartonnen doos hoeven we op ons molforum alvast niet meer te analyseren. "De voorbije weken lag ik soms zelfs wakker in mijn bed te hopen dat ze dat van die dozen niet zouden tonen in de aflevering", lacht Gretel. "Ik wou me draaien, maar ik had een beetje een kortsluiting in mijn hoofd en zette de verkeerde stap. Mijn eerste gedacht was ‘zou iemand dat gezien hebben?’ Ik heb mezelf die misstap wel kwalijk genomen. En ik ging vooral niet vloeken op televisie. Dat is goed mislukt. Als ik tot bij stelten was geraakt was er geen probleem meer geweest. Ik kon dat als kind heel erg goed. Ik kon er zelfs mee dansen."

Voldoende andere stof tot discussie lijkt ons. Ook dit jaar gaan we op ons molforum weer samen op zoek naar de saboteur.

 

Website hosted by