25/04/2021
 

Verraad wordt beloond

"Wel best dat ik zelf geen bod heb mogen doen"

7600 euro op de teller. Na de eerste aflevering zou je dit bedrag een mooie start kunnen noemen, maar helaas voor de kandidaten is het spel al wat verder gevorderd. Na 6 weken en 18 opdrachten is dit een historisch laag bedrag in de groepspot. Aflevering 6 laat ongetwijfeld sporen na in de groep, maar binnenkort dus ook op de bankrekening van de winnaar. Daarvan hoeft de afvaller alvast niet meer wakker te liggen.

"Ik dacht altijd oprecht dat ik zelf nog het meest geld had opgebracht", zegt Jasmien ons na haar vertrek. "Maar blijkbaar sta ik dan ook nog eens helemaal onderaan! Dat was verschieten (lacht). Bij de laatste opdracht was het wel best dat ik zelf geen bod heb mogen doen. De kans was groot geweest dat ik gans de groepspot had ingezet, en dat had Annelotte me nooit vergeven. Ik voelde mij al oprecht schuldig naar de groep vanaf het moment dat ik de kamer met de dossiers buiten stapte. Ik zat een hele dag met de angst dat het zou uitkomen. Ik was zo opgelucht dat Lennart de film van Philip wou zien, want ik dacht dat hij zowieso mijn naam ging zeggen. Niemand vertrouwde me daar, en ik zou mezelf ook nooit geloofd hebben denk ik. Het had perfect kunnen gaan als ik op de juiste mol zat: veel extra informatie, de andere kandidaten wisten niet dat ik gekeken had en ik had zogezegd niet hoog geboden op de vrijstelling."

"Ik dacht altijd oprecht dat ik zelf nog het meest geld had opgebracht"

Jasmien, afvaller aflevering 6

Was er trouwens niet gezworden op de Leerdammer wat die dossiers betreft? "We hadden gezworen dat we niet in de boekjes gingen kijken, en ik heb ook niet in mijn boekje gekeken he", zegt Jasmien. "Van de tien minuten dat ik daar binnen heb gezeten heb ik tot minuut zes getwijfeld. Vele zullen nu zeggen 'karma is a bitch. Ze heeft zo vaak gelogen en nu is het in haar gezicht ontploft' (lacht) Ik lieg normaal niet in het dagelijkse leven, maar in het spel heb ik daar weinig moeite mee. Er waren 5 of 6 vragen bij de test die je sowieso enkel kon weten uit die dossiers."

De informatie in de dossiers heeft Jasmien dus duidelijk niet verder geholpen. "Als ik de kandidaat had gekozen die effectief De Mol was was ik er sowieso door geweest", zegt ze. "Ik heb gegokt en verloren. Daarvoor was ik nog aan het spreiden tussen 2 personen en dit was de eerste keer dat ik op één persoon inzette. Ik wist ofwel is het erop ofwel niet. Eens je iemand in het vizier hebt zie je in elke handeling wel iets verdacht en lijkt alles in het plaatje te kloppen. Een groen scherm geeft je het idee dat je toch minstens enigszins op een juist spoor zit, terwijl dat gewoon kan betekenen dat iemand anders ook verkeerd zit en jij toevallig één vraag meer juist hebt of net iets sneller was. Mijn eliminatie vond ik verschrikkelijk. Ik was echt heel erg kwaad op mezelf en ik had zo graag tot het einde mee gegaan. Ik was vertrokken met de gedachte dat ik heel gauw zou afvallen, maar toen ik eliminatie na eliminatie overleefde begon ik er wel in te geloven. Nu ben ik vooral heel dankbaar dat ik zo lang heb kunnen meedoen."

Nog 4 kandidaten in de running dus na deze bewogen aflevering in de voormalige DDR, en ook nu weer bleek dat een ticket naar de volgende aflevering veel waard is. Wil jij trouwens zelf een vrijstelling in de wacht slepen? Dan hoef je daar zeker geen 10.000 euro voor te bieden. Wij belonen dit jaar namelijk de beste forumtheorie met een gesigneerd exemplaar. Neem even een kijkje op ons molforum voor alle details over deze wedstrijd. Maar ook nog steeds voor de beste moltheorieën natuurlijk.

Poll - Wie is De Mol?
Forum - laatste updates