28/03/2021
 

Een explosieve situatie

"We hebben een gezamenlijke conclusie getrokken"

Kandidaten die vanuit een opblaaszwembadje achteraan in een rijdende truck Duiste karaokeklassiekers meebrullen, of lichtjes beschonken met een plateau wijnglazen een steile bergwand afsukkelen. Sommige opdrachten leveren zo'n grappige beelden op dat je bijna zou vergeten dat de zoektocht naar De Mol ook een keiharde afvalrace is. En op dat moment kunnen we altijd weer op de makers rekenen om het spel een andere richting uit te duwen en een bommetje in de groep te droppen. Soms letterlijk.

Dit keer bleek het een bom te zijn die de kansen op het halen van de volgende aflevering wel eens drastisch konden verminderen. In een atoombunker vochten twee teams een koude oorlog uit met elkaar, en werd er op geen leugen gekeken om de volgende aflevering te halen. Van de 5 kandidaten waarvan de eliminatiestoel overeind bleef staan, trokken Dami en Kevin uiteindelijk aan het kortste eind.

"Het is echt heerlijk om de beelden terug te zien. Maar die laatste tien minuten van de aflevering brengen natuurlijk wel wat minder leuke gevoelens terug", zegt Kevin na zijn eliminatie. "Ik besefte dat de kans twee op vijf was, en ik veel te weinig info over mijn mogelijke verdachten had. Ik was ook nog over zoveel aan het twijfelen, en heb besloten om te spreiden. Dat is niet juist gebleken."

ā€Ik was ook nog over zoveel aan het twijfelen, en heb besloten om te spreiden. Dat is niet juist gebleken"

Kevin, afvaller aflevering 2

"Het is wat het is" reageerde hij nuchter op zijn rode scherm, maar Dami kon haar teleurstelling minder goed verbergen. "Klopt. Ik was echt heel overtuigd van mijn mol", zegt ze. "Ik had het helemaal niet zien aankomen, en ben dan ook nog eens heel emotioneel en gevoelig. Ik had een hele strategie in mijn hoofd om te spreiden, maar op het moment zelf heb ik mij toch zo laten leiden door een paar signalen die ik had opgevangen. Voor ik het wist zat ik met de gevreesde tunnelvisie, en was ik er eigenlijk van overtuigd dat ik niet degene zou zijn die naar huis zou gaan. Ik was dus verkeerd."

In de auto werd er achteraf dan ook druk gespeculeerd. "Ik denk dat de deur twee minuten dicht was en Dami riep al: ik heb dat en dat en dat gedaan!", aldus Kevin. "We hebben ook een gezamenlijke conclusie getrokken uit de theorieƫn die we samen konden leggen in de auto, maar daar kunnen we natuurlijk nog niets over zeggen", vult Dami aan. "Met twee naar huis vertrekken is trouwens zoveel aangenamer, dat zouden ze altijd mogen doen! We komen heel goed overeen, en ik was heel blij dat ik samen met Kevin naar huis kon rijden."

ā€We hebben ook een gezamenlijke conclusie getrokken uit de theorieĆ«n die we samen konden leggen in de auto"

Dami, afvaller aflevering 2

En zo eindigt het spel voor twee deelnemers die duidelijk niet even verdacht waren bij de kijkers. Met 18% stond Kevin vorige week bovenaan onze molpoll, terwijl Dami slechts 7% van de stemmen achter haar naam kreeg. "Eigenlijk werd ik door mensen in mijn omgeving ook niet verdacht", zegt ze. "Af en toe dachten ze eens een leugen of wat stress te zien, maar ik ben toch een redelijk open boek". Bij kevin lag dat anders. "Al bij de bekendmaking van mijn deelname werd ik als verdacht gezien. Ik heb blijkbaar een hoofd dat er niet heel betrouwbaar uitziet."

Een nieuwe poll dus deze week, met 8 potentiƫle mollen.
Alle bijhorende theorieƫn kunnen jullie zoals steeds kwijt op ons molforum.

 

Poll - Wie is De Mol?
Forum - laatste updates