26/11/2020
 

De bestemming van De Mol 2021 is ontcijferd

"Een prachtig land dat ons veel inspiratie bood"

Door de intrede van Mol Alina Churikova keken molfans vanavond ongetwijfeld al met extra aandacht naar De Slimste Mens op VIER, maar toen ook presentator Gilles De Coster met een vraag voor de kandidaten op de proppen kwam stonden verschillende molradars pas echt op scherp.

Niets is wat het lijkt als het gaat over De Mol natuurlijk, want hoewel Gilles beweerde dat hij de locatie van het nieuwe seizoen nog niet kon verklappen konden de echte molspeurders al enkele verborgen hints ontdekken in de uitzending. De antwoorden in de puzzelronde, de houding van jurylid Jeroom, de kleuren van de studioverlichting... allemaal wezen ze richting locatie van De Mol 2021. Duitsland!

"Duitsland stond al geruime tijd op onze radar voor De Mol", zegt Gilles De Coster na de bekendmaking van de nieuwe bestemming. "Omdat het een prachtig land is dat ons veel inspiratie bood, maar ook omdat het een verrassende bestemming is. En hoewel het onze naaste buur is, blijft Duitsland voor veel Vlamingen nog onbekend terrein. Volkomen ten onrechte. We zijn meermaals van onze sokken geblazen door de verbluffende schoonheid en verscheidenheid die Duitsland te bieden heeft. Uitgestrekte mysterieuze bossen, pittoreske dorpjes langs de oevers van de Rijn, eindeloze vergezichten in de majestueuze Beierse Alpen en levendige wereldsteden zoals München en Berlijn, waar de rijke Duitse cultuur en geschiedenis overal zichtbaar is."

"We zijn meermaals van onze sokken geblazen door de verbluffende schoonheid"

Gilles De Coster, presentator

In dit vreemde Coronajaar was Duitsland volgens Gilles ook een heel doordachte keuze. "Door hun succesvolle aanpak van de pandemie was het de best denkbare gastheer voor onze reis", zegt hij. "Dankzij een grondige voorbereiding, goede afspraken en zorgvuldige veiligheidsmaatregelen hebben we opnames tot een goed einde kunnen brengen, wat allerminst een evidentie was. Duitsland prikkelt, charmeert en verrast voortdurend, en levert zo het ideale decor voor een nieuw en spannend seizoen van De Mol, op amper enkele uurtjes van onze voordeur."

Het nieuwe seizoen van De Mol is volgend voorjaar te zien op VIER

Poll - Wie is De Mol?
Forum - laatste updates