03/05/2020
 

De verborgen hints

Welke werden opgegraven op het molforum?

De zoektocht naar De Mol is er eentje die voor vele kijkers niet stopt na de wekelijkse uitzending op zondagavond. Op ons molforum kwamen ook dit jaar weer massaal speurders bij elkaar om molboekjes bij elkaar te leggen en de beste theorieën en hints te bespreken. Opdrachten werden tot op het bot geanalyseerd, follow the money en andere schema's bijgehouden, gezichtsuitdrukkingen in twijfel getrokken en verborgen hints gedeeld. En wat die laatste categorie betreft maken we na aflevering 9 graag even de balans op. Welke verborgen aanwijzingen werden ook nu weer vroegtijdig opgegraven door de speurders op ons forum, en welke bleven tot op het einde onder de radar? Een overzicht:

De graffiti in Ioannina

In aflevering 2 lopen Laure en Alina tijdens hun zoektocht naar de taart in Ioannina een opvallende grafitti voorbij. Op de zijgevel van een huis zien we namelijk een grote letter A met daaronder wat kleiner 'LINA'. Wie de speurders in onze community een beetje kent weet dat zoiets natuurlijk niet onopgemerkt kan blijven. Het was forumlid ex-molinator die enkele dagen na de bewuste aflevering voor het eerst een topic startte met zijn bedenkingen rond de graffiti. Het startschot om met verzamelde krachten beelden op te sporen van de omgeving uit de opdracht. Forumlid SALB vond al snel een foto uit 2018 waarop bleek dat de tags er al lang voor de opnames van De Mol waren aangebracht. Puur toeval dus, maar te mooi voor de makers om te laten liggen tijdens de montage of als verborgen hint.

"Het kan toeval zijn maar er staat LINA, in een andere kleur alsof het later aangebracht is, net onder de A (en dat wordt dus ALINA)"

Ex-Molinator, wieisdemol.be forumlid

De doos van Pandora: tussen 4 en 6

Rond de doos van Pandora deden verschillende theorieën de ronde, maar de doos was zó mysterieus dat vele leden er ook een aanwijzing in zochten. De enige echte hint die ons op het spoor van De Mol moest brengen zat verborgen in de speluitleg van Gilles: "Als iemand vannacht tussen 4 en 6 in de doos kijkt om de naam van de mol te vinden, verdienen ze niks en volgen er consequenties", horen we hem zeggen. En de mogelijk dubbele betekenis van die uitspraak was forumlid Lettie alvast opgevallen. Tussen 4 en 6 uur 's nachts zou de doos inderdaad ontgrendeld worden, maar tussen 4 en 6 konden we ook letterlijk nemen. Wanneer Gilles later de namen van de kandidaten één voor één uit de doos haalt zien we die van Alina namelijk als vijfde verschijnen... tussen 4 en 6 dus.

"Is Alina de mol? Immers het vijfde naamkaartje dat Gilles laat zien. De kist was unlocked van 4 tot 6 uur. Tussen 4 en 6 zit 5..."

Lettie, wieisdemol.be forumlid

De openingsscène - Alina reageert in stilte

In de eerste aflevering horen we het nummer 'the sound of silence', en dat moest ons op weg zetten richting hint in de allereerste scène van De Mol 2020. Uit vorige seizoenen weten we dat de makers wel vaker hints verstoppen in de openingsscène, en dat bleek dus ook dit seizoen het geval tijdens het begin in Vilvoorde. Daar hoorden we namelijk alle kandidaten voor het eerst. Iedereen zei wel iets, behalve één iemand... één persoon reageerde wel maar deed dat als enige in volledige stilte. Of hoe mol Alina zich al in de openingsscene onderscheidde van de rest. Ook deze hint klonk ons tijdens aflevering 9 bekend in de oren. Welliswaar wat te laat vielen de puzzelstukjes voor forumlid Polle De Molle eerder deze week in elkaar bij het herbekijken van de bewuste scène.

"Al de andere kandidaten spreken. Alina spreekt hier enkel als haar rol in de mol. ZO OBVIOUS NU"

Polle De Molle, wieisdemol.be forumlid

Knap werk dus van de ganse community op ons molforum, maar de creativiteit van de makers van De Mol geen grenzen. Ook dit jaar wisten ze ons dus weer te verbazen met enkele hints die zelfs voor de beste molspeurders onder de radar waren gebeleven.

Beginletters van de voice-over

Er werd dit jaar druk gepuzzeld met de beginletters van de intros of de afbeeldingen op de Griekse borden. Om een echte hint naar De Mol te ontdekken hadden we echter de beginletters van de voice-overs van Gilles nodig. Als je in elke aflevering de eerste letter bij elkaar zette, kreeg je uiteindelijk KINNEMZI of omgekeerd IZMENNIK. Op het eerste zicht wartaal, maar izmennik is een vertaling van verrader in het Russisch, de moedertaal van mol Alina.

Bekentenis bij het skydiven

Tot slot kon je ook met een scherp oor en wat gepuzzel met het geluid een leuke verborgen hint ontdekken. Tijdens de skydive opdracht werd de sprong van elke kandidaat ingeleid door een stukje dat achterstevoren werd afgespeeld. Dat was een verwijzing naar het moment waarop de mol uit het vliegtuig springt en iets onverstaanbaars lijkt te roepen. Geen wartaal, want als je het omgekeerd afspeelt hoor je een bekentenis van Alina: "Ik ben De Mol!"

Poll - Wie is De Mol?
Forum - laatste updates