12/04/2020
 

Afvaller blijft bij molverdachte

"Ik heb het gevoel dat ik niet verkeerd zat"

Met 1350 euro ging de groepspot er vanavond niet spectaculair op vooruit. In de eindsprint tijdens een heuse pentatlon wist Salim net voor zijn vertrek naar België nog 1500 euro weg te kapen, en in de proef in het gymnasium was iedereen waarschijnlijk meer bezig met het bereiken van de laatste kamer dan met het binnenhalen van extra geld. Was het de mol die daar finaal de touwtjes volledig in handen nam, en Jolien meesterlijk wist te misleiden? Of zat de saboteur zelf aan tafel en was deze hele opdracht een stukje goed voorbereid theater?

Een ding is zeker, het was niet Dorien die onherkenbaar vanonder een monnikskap op het bankroet bordje aanstuurde. Zij behaalde aan het einde van deze aflevering de laagste score op de eliminatiestest en moest daardoor als zesde kandidaat het spel verlaten. De sauna-uitbaatster met het sappige kempisch accent is er naar eigen zeggen nochtans van overtuigd dat ze wel degelijk de juiste mol op het spoor was.

"Voor mij is de mol inderdaad nog steeds diegene waar ik al mijn vragen tijdens mijn laatste eliminaties heb op ingezet", zegt Dorien na haar vertrek. "Er wordt veel neergepend in die molboekjes, maar ik heb een redelijk fotografisch geheugen waardoor ik vele zaken niet persé moest neerschrijven. Die bleven in mijn bovenkamer steken, maar helaas was dat niet voldoende. Eerst dacht ik dat diegene die het meest in zijn/haar boekje schrijft ook wint, maar zo werkt het niet. Het is meer dan dat, en je moet natuurlijk ook een portie geluk hebben. Ik ben blij en trots op hoe ver ik geraakt ben, dat pakt niemand mij nog af. Als ik één ding zou kunnen bedenken dat ik, maar anderen waarschijnlijk ook, anders had moeten aanpakken: de eliminatie in de vorige aflevering. Dat ging zo razendsnel dat we daar tactisch echt lomp gespeeld hebben. Maarja, als de rode pijl bij de eerste drie zat hadden we dat goed gespeeld. Helaas was dat niet het geval."

"Eerst dacht ik dat diegene die het meest in zijn/haar boekje schrijft ook wint, maar zo werkt het niet"

Dorien, Afvaller aflevering 6

Wie onze follow the money theorie in de gaten hield had al kunnen vermoeden dat ze niet de beste mol zou zijn, maar in haar omgeving was Dorien voor veel mensen blijkbaar toch verdachte nummer één. "Had ik tot nu toe niet het meeste geld binnengehaald? Niet slecht als hoofdverdachte he. Deze week heb ik nochtans meermaals gehoord: 'Ik ben zeker dat jij het bent en als dat niet zo is dan scheer ik mij kaal! Dan eet ik mijn schoen op!' Je gaat nogal wat zien in Balen vandaag denk ik", lacht ze. "Als ik mezelf bezig zag op tv heb ik wel dikwijls gedacht 'Wat ben ik daar eigenlijk aan het uitspoken? Zo onhandig kan niemand zijn!'. Ik heb nooit de intentie gehad om te mollen, maar er gebeuren zoveel dingen waardoor er vaak vanalles misliep. In Griekenland zelf viel dat precies allemaal mee, maar als ik het nu op tv zie denk ik 'maar Dorien toch, scheel mot!'"

Voorbeelden Dorien? "Ik had Bart bijvoorbeeld echt niet gezien in zijn kano, ik dacht dat er iets op de bergen rondom zou hangen of aan de banden op het water. Bij de paparazzi opdracht stak ik het fototoestel dan weer heel goed weg omdat de bodyguards zeker geen camera mochten zien. Of bij de calorieproef: Bart en ik kwamen tijdens die proef heel goed overeen, want we genieten allebei van lekker eten. We hadden geen flauw idee dat de anderen al die calorieën er weer af moesten sporten, ocharme! Ik heb eigenlijk nooit express willen mollen, maar natuurlijk kon ik, als ik wat klungelde, dat wel misbruiken. Ik kreeg echt vlak voor mijn exit nog van een kandidaat te horen 'Ik had u bijna volledig uitgesloten, maar joeng, gij doet toch raar dingen, gij bent het toch niet he?'"

Na vanavond is voor iedereen duidelijk dat Dorien gewoon een sympathieke kandidate was die een geweldig avontuur heeft beleefd. "Ik heb 9 prachtmensen mogen ontmoeten en een fantastische crew die ons iets ontzettends unieks heeft laten ervaren", zegt ze. "Het was dus vooral geluk en trots dat overheerste bij mijn vertrek. Nu nog steeds trouwens. Mogen meedoen met De Mol? Dikke check op die bucket list! De nacht in de tent was echt ongelofelijk, één van de leukste avonden uit mijn leven. Als we punten moesten geven voor sfeer en gezelligheid: sowieso dat iedereen een 10 gaf! Maar ook de avond op café na de fetaproef was heel leuk, of de dagen als volksvertegenwoordiger: ook top! En wie kan er nu zeggen dat hij heeft geworsteld in een Griekse arena met een oude Griek? Voor mij was werkelijk elke dag daar ééntje zoals André Hazes zou zeggen: 'Leef, alsof het je laatste dag is'. Genoten van de eerste tot de laatste minuut. Ik was nooit heel erg bezig met die overwinning en leefde in Griekenland echt van dag tot dag. Na de eerste vijf eliminaties dacht ik dus 'amai dat gaat hier goed'. Wie vorige week eerst het rode scherm had heeft wel heel veel info denk ik. Hij/zij zou wel eens de winnaar kunnen worden."

Deelnemen is belangrijker dan winnen als we de titel van deze aflevering mogen geloven, maar met de finale in zicht komt een mogelijke overwinning voor enkele kandidaten toch steeds dichterbij.

Nog drie deelnemers en één mol. Theorieën uitwisselen over je hoofdverdachte kan zoals steeds op ons molforum.

Website hosted by