05/04/2020
 

Vijfde eliminatie zorgt voor vuurwerk

"Ik had die rode pijl niet verwacht"

Het is ondertussen traditie geworden in De Mol. Halfweg het seizoen krijgen de kandidaten meestal wat hulp van het thuisfront, en staan ze er dus gedurende één aflevering niet alleen voor. Ook dit jaar werden er familieleden overgevlogen naar Griekenland. Eerst om dienst te doen als extra targets voor de paparazzi, en nadien om de kandidaten op het tarmac van een luchthaven mee richting geldpoortjes te loodsen. Met 0 euro op de teller uitendelijk wel zonder al te veel resultaat. "Één glorieus fiasco", aldus Gilles. Of hoe onze gewaardeerde presentator het falen van de kandidaten altijd op een nieuwe manier in de verf weet te zetten.

De opdracht met de hoogste inzet kwam echter pas daarna. De eliminatie die werd aangekondigd als "eentje die voor vuurwerk zou zorgen" zou de kaarten voor de kandidaten grondig door elkaar schudden. "Het was indrukwekkend hoe dat tactisch in elkaar zat, maar het verliep voor mij persoonlijk natuurlijk minder goed", zegt Salim ons die uiteindelijk als slachtoffer van deze opdracht uit de bus kwam. Want hoewel zijn eerste vuurpijl de hemel groen kleurde, was het bij de tweede ronde een rood exemplaar dat uit elkaar knalde. En daarmee nam hij als vijfde afvaller de plaats in van Bart, Christian of Jolien.

Een wat oneerlijke eliminatie dus? "Oneerlijk kan ik het niet noemen want het is deel van een spel en er gebeurden zoveel verrassende dingen", zegt Salim. "Ik dacht persoonlijk natuurlijk dat ik juist zat omdat ik eerst een groen scherm kreeg, en had die tweede rode pijl dus niet verwacht. Het werd natuurlijk wel moeilijker omdat de persoon met het rode scherm een gigantisch voordeel had, maar het was op dat moment toch echt schrikken voor mij. Ik hoop er stiekem toch een beetje op dat mijn exit de persoon met het rode scherm richting finale stuwt. Zo heb ik het gevoel dat mijn exit niet voor niets is geweest. Al gun ik het ze allemaal uiteraard! Een week eerder had ik nog vier pasvragen en zat ik met een voordeel tegenover de andere kandidaten. Nu waren de rollen omgedraaid en was ik diegene met pech."

"Ik dacht persoonlijk natuurlijk dat ik juist zat omdat ik eerst een groen scherm kreeg"

Salim, Afvaller aflevering 5

Vorige week was het nog Salim die als volksvertegenwoordiger samen met Dorien volop voor de pasvragen ging. "Ik had voor mezelf vooraf uitgemaakt dat als we zouden spelen voor een voordeel ik er altijd voor zou gaan, en dat heb ik dan ook gedaan. Ik vond het persoonlijk een makkelijke keuze. Als ik honderd procent zeker was geweest van mijn mol had ik voor de verdubbelaar gekozen. Ook het feit dat je weet dat de dag nadien het bezoek langs komt maakt dat de keuze heel snel op de pasvragen valt. Ook Dorien was er 100% van overtuigd de pasvragen te nemen zo vlak voor het bezoek."

Het bezoek van de familieleden was dan ook weer een fijn moment voor alle kandidaten. "Ik vond het super om bezoek te krijgen", aldus Salim. "Het leek al maanden geleden dat we elkaar gezien hadden. Het is ook vooral fijn dat het een beetje een gedeelde ervaring wordt. Je kan het gevoel dat je daar hebt zo toch een beetje delen met elkaar. Je staat er heel het spel alleen voor dus het doet ook deugd om iemand anders mening te kunnen krijgen. Zowel ik als Jori zijn al langer fan van De Mol, en sinds 2016 in Argentinië kijken we elke aflevering. Alleen had zij nu een volledig andere verdachte dan mij gedurende de periode die ze er was."

Of Salim beter het idee van Jori had gevolgd komen we later misschien nog te weten, één ding is volgens de afvaller duidelijk: "De Mol speelt het spel heel goed. Ik ben af en toe van verdachte moeten veranderen, wat toch wilt zeggen dat de mol het goed doet"

En net voor zijn vertrek had de saboteur van dienst nog een laatste boodschap voor Salim. "Ik moest een beetje bekomen in de auto", zegt hij. "Ik besefte nog niet goed dat het afgelopen was, en opeens kreeg ik die boodschap en vraag van de mol. Dat hielp wel om het abrupte afscheid te verzachten. Je ligt dan wel uit het spel maar opeens ook weer niet. Verder kan ik daarover natuurlijk nog niets verklappen."

Volgende week dus ongetwijfeld meer daarover. In afwachting alvast weer genoeg stof tot discussie op ons molforum

Website hosted by