29/03/2020
 

Tunnelvisie werd ook vierde afvaller fataal

"Ik heb al mijn geld op één paard verwed. Het verkeerde"

Met 9845 euro extra voor de groepspot werd het voor de toekomstige winnaar van dit spel alvast een meer dan positieve vierde aflevering. De Mol, die was daar uiteraard minder gelukkig mee. "Vandaag heb ik echt mijn best gedaan, en toch lukt die opdracht nog", horen we in het dagboek na de tweede dag in hoofdstad Athene. "Maar morgen... dat zal ze wel door elkaar schudden". En inderdaad, het skydiven en bijhorende spel om de pasvragen was er eentje dat ongetwijfeld zijn sporen zou nalaten in de groep. Want de eliminatietest overleven is natuurlijk de enige manier om hoe dan ook kans te blijven maken op die groepspot.

In tegenstelling tot Bart, Dorien en Salim moest Laure het zonder pasvragen stellen bij de test. En toch is dat volgens haar niet de enige reden waarom we net haar vanavond als vierde het spel zagen verlaten. "Ik heb al mijn geld op een paard verwed. Het verkeerde", zegt Laure. "Eigenlijk voelde ik al dat ik fout zat, maar toch heb ik het gedaan. Als ik nu juist zat was ik zeker van mijn mol en ging ik door naar de finale. Maar ik zat ernaast en moest dus naar huis. Mijn tunnelvisie werd me fataal. De pasvragen van de drie andere kandidaten hebben natuurlijk een grote rol gespeeld. Ik had het gevoel dat ik wel risico’s moest nemen, want ze hadden meteen een stevige voorsprong. Ik heb spijt dat ik alles op alles heb gezet, maar ook dat ik niet heb onderhandeld voor de pasvragen. Salim, Bart en Dorien hebben het gewoon slim gespeeld. Het is super vervelend dat ik op dit moment het spel moest verlaten, want we zouden bezoek krijgen van het thuisfront. Ik keek er zo naar uit om mijn dochter het spel te laten meespelen. Ik was eigenlijk nog meer teleurgesteld voor haar dan voor mezelf. "

"Salim, Bart en Dorien hebben het gewoon slim gespeeld"

Laure, Afvaller aflevering 4

Spijt dus dat ze naar huis moet, maar toch kijkt Laure met een positief gevoel terug op haar deelname. "Ik wou al heel lang meedoen. Ik ben fan van het eerste uur en elke keer bij het zien van de opdrachten kriebelde het bij mij. Ik probeer graag nieuwe dingen, ben erg nieuwsgierig en op een dag besloot ik gewoon ervoor te gaan. Ik was bang dat de competitie tussen de kandidaten heel sterk zou zijn en dat dat nefast zou zijn voor de sfeer, maar dat was helemaal niet het geval. Iedereen was wel heel gefocust maar dat vond ik net leuk. De avond die we in de tent hebben doorbracht: dat was gewoon fantastisch. Ik heb in jaren niet zoveel gelachen. Het gebeurde na de bergproef die toch wel heel fysiek was, en iedereen was moe en nat. Dan kan je ineens stoom afblazen: geweldig! Christian en Bruno zijn geboren ‘entertainers’ en hebben ons echt enorm doen lachen."

Ook wat de opdrachten zelf betreft waren er voor Laure enkele onvergetelijke momenten. "Bijvoorbeeld de start van de eerste aflevering", zegt ze. "We stonden met blinddoek en in een habijt op een van die hoge bergtoppen van Meteora. We wisten niet waar we waren, we hadden mekaar nog nooit gezien of gesproken, we hadden nog nooit een proef gedaan. En dan gaat die blinddoek af. Dat was echt ontzettend spannend en speciaal. Of het moment wanneer we toekwamen op de kleine luchthaven en we het vliegtuig zagen. Ik geloofde mijn ogen niet dat we gingen skydiven! Dat was voor mij echt een droom die werkelijkheid werd! Dat was ZO intens! Ik had nooit gedacht dat ik het zou durven, maar het was tegelijkertijd een wens op mijn bucket list. Ik kon gewoon niet weigeren!"

Hoe ze het ganse avontuur zou omschrijven? "Dit was een once in a lifetime experience", aldus Laure. "Ik vond het echt fantastisch. Ik heb mijn grenzen kunnen verleggen en ik heb dingen gedaan die normaal nooit op mijn pad zouden gekomen zijn. En ik heb een groep ontzettend fijne mensen leren kennen. Ik kijk er naar uit om hen allemaal terug te zien. Gezien de huidige omstandigheden zal dat nu misschien nog wat langer duren. Maar zoals iedereen moeten we nu allemaal geduld hebben. En ik ben blij dat ik hen de komende zondagen in nieuwe afleveringen kan terugzien. Heel benieuwd naar wat er nog allemaal gaat gebeuren."

Wij ook Laure, want ondertussen komen we steeds dichter bij de identiteit van De Mol. Wie is volgens jou de saboteur onder de deelnemers? Bespreek het op ons molforum

Website hosted by