15/03/2020
 

Hoofdverdachte verlaat het spel

"Die doos? De zwaarste mindfuck"

"Ik denk dat ik mijn antwoorden bij de test nog meer had moeten spreiden", zegt Bruno ons als we hem vragen waarom net hij als tweede een rood scherm te zien heeft gekregen. "Begrijp me niet verkeerd", zegt hij. "Ik had me vooraf voorgenomen om nog niet te veel op een persoon in te zetten, en ik heb dat dus ook niet gedaan. Vermoedelijk heb ik wel op de foute mensen gegokt... zo simpel is het."

Een slechte score op de test dus, en ondanks het feit dat Bruno voor vele kijkers hoofdverdachte nr 1 was eindigt het molavontuur voor hem dus in de tweede aflevering. Een aflevering waarin de hoofdrol ongetwijfeld weggelegd was voor de mysterieuze doos van Pandora. Blijft ze gesloten of niet? Dat was de vraag die ons bezighield sinds we vorige week zagen hoe Gilles het bestaan van de doos aankondigde in de groep.

"Dat was de zwaarste mindfuck die je iemand kon aandoen in dit spel", aldus Bruno. "Zeggen: 'Tien meter achter u staat een doos, en weet je wat? Daar zit de naam van De Mol in'... Fantastisch gegeven wel natuurlijk, maar op dat moment gaat er vanalles door je hoofd."

"Fantastisch gegeven wel natuurlijk, maar op dat moment gaat er vanalles door je hoofd"

Bruno, Afvaller aflevering 2

De naam van De Mol bleek later wel degelijk in de doos te zitten, maar dan wel in een verborgen luik waarvan het volgens Bruno twijfelachtig is of iemand van de kandidaten dat zou gevonden hebben.

"Vooral de tweede nacht, in de tent, was voor iedereen heel kort", lacht hij. "Dat iemand met een redelijk heldere geest de doos zou hebben opengedaan tot daar aan toe, maar degene die toen dat verborgen luik had ontdekt had er van mij nog een bak bier bovenop gekregen. Ikzelf had een aantal ideeën over wat er zou kunnen inzitten, maar dat verborgen luik? Nee. Chapeau voor de programmamakers. Ik was me er wel van bewust dat er normaal onheil uit de doos van Pandora komt, dus ik had niet veel zin om ze te openen. We wisten gewoon niet waar het zou eindigen of wat de consequenties waren. Meer mensen die naar huis moesten? Of nog meer geld uit de groepspot? We hadden op dat moment niet bepaald veel verdiend."

De groepspot stond inderdaad onder nul sinds er vorige week veel geld geboden werd voor de eerste vrijstelling. Bart had er maar liefst €10200 voor over om de eerste aflevering te overleven, maar ook Bruno deed een stevig bod van €7500. Het aanbod van De Mol kwam uiteraard voor iedereen onverwacht.

"Je komt op selectiegesprek en opeens zit Gilles voor je en de mol achter glas", zegt hij. "Dat was snel schakelen voor mij… eerst al de emotie van je mag meegaan, en dan zit je ook nog samen in een ruimte met de mol. Ik werd dus wat meegesleept in het moment waardoor ik tot €7500 heb geboden voor die vrijstelling. Toen Bart ze kreeg dacht ik 'verdomme er is dus nog iemand boven mij gegaan'. Ik had ze zelf graag gehad natuurlijk maar achteraf gezien had het weinig verschil gemaakt"

Zijn hoge bod heeft er waarschijnlijk wel mee voor gezorgd dat Bruno bij de kijkers verdacht werd. Al waren er nog tientallen andere theorieën die verklaarden waarom hij de mol zou kunnen zijn. "Vanop de zijlijn heb ik dat natuurlijk online allemaal wat mee gevolgd", aldus Bruno. "Er ontstaan veel theorieën voor elk van de deelnemers, en het is wel leuk om af en toe eens te kunnen meespieken. Ik wist voor mezelf wat ik gezien en gedaan heb tijdens het spel, en dat die theorieën dus niet juist waren. Wat de andere kandidaten betreft zal de toekomst het moeten uitwijzen natuurlijk. Daarvoor moeten we wachten tot de finale. Ik ben heel benieuwd... net als jullie."

Website hosted by