12/03/2020
 

Ook Elisabet speurt naar haar opvolger

"Ik denk dat ik De Mol op een andere manier bekijk"

Het nieuwe seizoen van De Mol heeft zijn start niet gemist. Meer dan een miljoen vlamingen zagen zondagavond hoe het avontuur voor de tien deelnemers van start ging, en dus ook hoe de saboteur in de groep aan zijn of haar taak begon. Een van de kijkers die ongetwijfeld met extra aandacht naar de eerste aflevering heeft gekeken was Elisabet Haesevoets. Terwijl de mol dit jaar al voor de reis aan zijn sabotages kon beginnen, kwam zij vorig seizoen pas in Vietnam te weten dat ze de rol van saboteur voor haar rekening mocht nemen.

"De onvoorbereide mol spelen gaf uiteraard wel wat extra stress", zegt Elisabet ons wanneer we terugblikken op haar deelname. "Maar ook de zoektocht tijdens de uitzendingen stiekem online meevolgen was spannend. Ik wist hoe goed jullie jagers zijn en wanneer ik als Mol alle theorieën las was ik toch wel wat bang om vroeg ontmaskerd te worden. Ik las dat er dit jaar zelfs al theorieën verschenen nog voor De Mol gestart was, maar ikzelf ga toch pas echte conclusies trekken als al er enkele afleveringen gepasseerd zijn. Ik denk wel dat ik het programma op een andere manier bekijk, en hoop natuurlijk dat me dat gaat helpen om dit jaar de juiste mol te kiezen"

En net door haar unieke blik op het programma zijn we uiteraard benieuwd naar Elisabet's reactie op de nieuwe reeks. "Ik heb echt heel veel genoten van de eerste aflevering vol met prachtige beelden van het zonnige Griekenland", zegt ze. "Ik vind het een zeer leuke groep en dynamiek, en ook de deal met de mol is weer een enorm leuke twist van de makers. Dadelijk 10200 euro uit de pot, en de teller na aflevering 1 een stuk in het rood. De vraag is natuurlijk of de mol hierdoor vakantie heeft mogen nemen in de eerste aflevering. Dat maakt het voor de kijker thuis wel extra moeilijk: probeert de mol alsnog te saboteren, of maakt hij zich net minder verdacht door zijn best te doen?"

"Probeert de mol alsnog te saboteren, of maakt hij zich net minder verdacht door zijn best te doen?"

Elisabet, De Mol 2019

Een duidelijke hoofdverdachte heeft de ex-mol nog niet op dit moment, maar toch zijn er enkele deelnemers die ze wat beter in het oog zal houden. "Als je als mol wil saboteren zet je je best op een sleutelpositie", aldus Elisabet. "Dorien hing natuurlijk in de lucht waar in de tweede opdracht alles beslist werd, en dat terwijl ze bang zou zijn van hoogtes. Ze hield de verrekijker vast maar kon de kano niet spotten, en voor het beantwoorden van de quizvragen had ik iemand met haar diploma toch ook beter ingeschat"

Maar ook Christian is haar opgevallen. "Ook hij zit bij elke proef in een sleutelpositie. Ondanks zijn bod van nul euro kan hij zich niet makkelijk losmaken bij de start van de eerste opdracht. Daarna geeft hij nauwlijks input bij het oplossen van zijn raadsel met de steden, en gaat hij ook als allerlaatste van de berg waardoor de groep slechts zeer nipt op de foto geraakt. Hij zegt ook vrij snel dat hij denkt te weten wie de mol is doordat die persoon hem al gezien zou hebben. Als mol kan je zo natuurlijk verantwoorden waarom je lang in het spel blijft"

De eerste aflevering roept dus bij Elisabet toch ook nog een aantal vragen op. "Bart biedt 10200 euro en doet nadien zijn best: om vertrouwen te winnen? Bruno lijkt mij net iets te opvallend te willen zijn: is hij misschien een nepmol? En enkele kandidaten vielen tot nu toe nauwlijks op: Jolien, Salim, Els, Laure en Alina. Die laatste lijkt trouwens wel sympathiek, maar lijkt toch ook wel volop voor de overwinning te willen gaan. Ook zij kunnen natuurlijk nog allemaal de mol zijn. Ik vertrouw op dit ogenblik gewoon niemand. De juiste strategie zeker?"

"Als je als mol wil saboteren zet je je best op een sleutelpositie"

Elisabet, De Mol 2019

De volgende afleveringen brengen misschien duidelijkheid, en ondertussen kan er ongetwijfeld ook met de andere ex-kandidaten druk gespeculeerd worden over de nieuwe reeks. "Afgelopen weekend gingen we nog op het molweekend dat Axel ons beloofd had", zegt ze. "En met al mijn medekandidaten maar ook met de deelnemers van de andere jaargangen van De Mol hebben we een groepschat, en daarin hebben we bijna dagelijks contact"

De mol is dus gewaarschuwd. De community van molfans heeft er een niet te onderschatten groep speurders bij.

Website hosted by