27/02/2020
 

Elodie en Gilles heropenen Café De Mol

"Ongelooflijk hoe De Mol een hele beleving is"

Op 8 maart start op VIER het nieuwe seizoen van De Mol, maar Elodie Ouedraogo en Gilles Van Bouwel hebben een goede reden om de deuren van Café De Mol dit jaar al een weekje daarvoor te openen. Op zondag 1 maart ontvangen ze namelijk presentator Gilles De Coster die niet alleen de 10 kandidaten komt voorstellen, maar ook al enkele exclusieve beelden zal meebrengen van het nieuwe seizoen.

Het concept van Café De Mol blijft daarnaast grotendeels ongewijzigd. Uitbaters Elodie en Gilles weten net als de rest van Vlaanderen niet wie de mol is en gaan wekelijks samen met bekende en onbekende gasten, ex-deelnemers en diehard mol-jagers op zoek naar de saboteur. "Ons café is voor de gelegenheid gedecoreerd met Griekse elementen", zegt Gilles. "Je waant je onmiddellijk in het land van de zuilen, feta en sirtaki. De afvaller komt net als vorig jaar langs, maar zal bij ons aan tafel komen zitten waar we hem of haar vragen voorschotelen die jullie via twitter of instagram willen stellen".

Of ze zelf een bepaalde tactiek hebben om de mol te ontmaskeren? "Ik ga me dit jaar minder snel op Ă©Ă©n iemand focussen", aldus Elodie. "De voorbije jaren had ik te snel last van tunnelvisie, en ging ik te veel af op mijn buikgevoel. Het zal moeilijk worden maar ik ga proberen om dit jaar een beter evenwicht te zoeken tussen mijn buikgevoel en logica". Gilles kijkt naar eigen zeggen vooral naar de feiten: "Wie brengt er het minste geld binnen? In welke deelopdracht zou de mol het beste zitten? Vroeger durfde ik iemand al eens minder in de gaten te houden als hij/zij een actie deed die niet strookte met hoe een mol moet reageren, maar ik zou als geen ander moeten weten dat Ă©Ă©n onverdachte actie je daarom nog niet afschrijft als mol".

"Ik zou als geen ander moeten weten dat Ă©Ă©n onverdachte actie je daarom nog niet afschrijft als mol"

Gilles Van Bouwel, presentator café de mol

Dat ook de community op ons molforum klaar is voor een nieuwe zoektocht werd de voorbije weken duidelijk toen VIER de omega campagne met enkele cryptische boodschappen lanceerde.

"Dat was ook voor ons het startschot van het molseizoen", zegt Gilles. "Elodie en ik waren enorm blij met het bord dat we gekregen hadden, al hebben we het jammer genoeg kapot moeten kloppen. Het is ongelooflijk hoe De Mol niet zomaar een televisieprogramma is maar een hele beleving, die de komende weken het onderwerp zal zijn van vele gesprekken aan de koffiemachines in Vlaanderen". De ex-mol heeft een dubbel gevoel bij de zoektocht naar verborgen hints in het programma zelf: "Sommige hints die molloten vinden zijn (te) ver gezocht maar af en toe zit daar een parel tussen waar ik moeilijk om heen kan. Dan is het erg moeilijk om die niet in mijn mening over de identiteit van de mol te laten meespelen". "Het probleem is dat ik die geheime hints vaak allemaal geloof!", zegt Elodie. "Geen theorie is te ver gezocht of ik ben er mee weg. Daarom dat ik dit jaar ga proberen om met een rationelere blik naar de mol te kijken, dat is al een hele stap… tot ik weer een geniale geheime hint tegen kom en me daar volledig door laat leiden."

"Ik ga dit jaar proberen met een rationelere blik naar De Mol te kijken. Tot ik weer een geniale geheime hint tegen kom."

Elodie Ouedraogo, presentatrice café de mol

"Als je alleen al kijkt naar het aantal inschrijvingen dat geëxplodeerd is, dan zie je hoe de mol echt leeft", besluit Gilles. "Ik merk ook dat elk jaar meer en meer mensen je op straat aanspreken met theorieën of verdachte acties. Het is erg fijn om te zien dat Vlaanderen steeds meer in de ban is van De Mol. Het blijft dan ook zo’n top avonturen programma dat doorheen de jaren niet aan kwaliteit heeft ingeboet."

Afspraak op zondag 1 maart om 19u55 voor de eerste aflevering van Café De Mol op VIER, en vanaf 8 maart opnieuw live op zondagavond na De Mol en Influencers.

Website hosted by