Aflevering 6


OPDRACHT 01 // Tijdlus op het plein

In het dorpje Tejeda zitten twee kandidaten aan een ketting vast in een schuurtje waar ook een bom ligt. Op het kerkplein iets verderop krijgen de drie anderen van Gilles De Coster te horen dat ze hun medespelers moeten vinden om zo de bom uit te schakelen. Als ze hierin slagen verdienen ze 5000 euro. Om de locatie van hun vrienden te achterhalen hebben de drie de straatnaam, het huisnummer en de sleutel nodig. Deze kunnen ze bemachtigen aan de hand van aanwijzingen op het plein. Daar gebeuren namelijk de vreemdste taferelen met de locale bevolking. Ondertussen kunnen ook de twee gegijzelden hun steentje bijdragen door heiligenbeelden, zilver en porselein op te poetsen. Onder het laagje vuil zit informatie die nuttig is voor hun bevrijders, waarmee ze op een schaars moment in contact komen. De speelduur is echter kort; na 8 minuten gaat de bom in de schuur af. Alleen begint dan de opdracht als een ware déjavue opnieuw. En opnieuw. Telkens de bom ontploft, daalt het te winnen bedrag met 500 euro.

+ €1000 Groepspot: €21390

Verdachte acties:

 • Liep Sven of Yens bewust tijd te rekken op het dorpsplein?
 • Uma wil het poetswerk snel doen
 • Het duurt een poosje duurt voor Emanuelle en zij de info op de beelden, zilver en porselein ontdekken.
 • Tijdens een telefoontje laat Yens de dames amper aan het woord.
 • Emanuelle wrijft te hard op het porselein zodat de naam van de voetballer onleesbaar wordt.
 • Sven en Yens rekenen met verkeerde info en staan een paar keer bij een verkeerd huis.

Meer op het Molforum

OPDRACHT 02 // Bananen verzamelen

Op een bananenplantage in Arcucas staat de groep in een kooi. Daarin hangt een plattegrond met daarop de plaatsen waar quizvragen te vinden zijn. Hoe verder van de kooi, hoe meer geld er verdiend kan worden. Telkens de deur van kooi opengaat mag er een zelfgekozen duo het veld in. Ze hebben exact twee minuten de tijd om een quivraag te vinden, met het juiste antwoord (dat aangeduid staat op een code van een banaan) terug te keren en deze bij de kooi in te scannen. Alle vragen houden verband met... jawel, bananen! Een goed antwoord levert geld op, maar is de code op de banaan fout dan wordt een vierde van het te winnen bedrag afgetrokken. De drie anderen kunnen ondertussen extra tijd verdienen door bananen in een korf te katapulteren. Elk doelpunt levert de lopers 30 seconden extra op.

+ €1400 Groepspot: €22790

Verdachte acties:

 • Uma kiest met Anke voor de verkeerde spin, maar besluit het antwoord niet te scannen.
 • Heeft de Mol ervoor gezorgd dat er niet veel tijd gewonnen werd bij het katapultschieten?
 • Sven en Yens scannen de verkeerde banaan bij de wetenschapsvraag waardoor er geld verloren gaat.
 • Hoe groot is de inbreng van Emanuelle bij het oplossen van de vragen?
 • Uma gaat voor het foute antwoord bij de televisievraag maar komt samen met Anke te laat bij de kooi aan.

Meer op het Molforum

OPDRACHT 03 // De grote sprong

Bij de kustlijn komen de kandidaten per twee bij presentator Gilles. Deze duo's werden die ochtend door de Mol samengesteld. Één kandidaat mag zonder dat zijn partner het ziet aan een rad draaien waarop voor- en nadelen te verdienen zijn. Zo zijn er vakjes op het rad die extra geld voor de pot opleveren, maar er zijn eveneens pasvragen te verdienen voor de raddraaier of klifspringer. Door van een 60 meter hoge klif te springen verdient deze laatste sowieso 250 euro voor de groepspot en daarnaast het voor hem ongekende voordeel dat gedraaid werd op het rad. Wie gelooft wie? En wie durft de sprong te wagen?

+ €2000 Groepspot: €24790

Verdachte acties:

 • Yens vertelt de waarheid over wat er op het bord staat.
 • Sven, Uma en Emanuelle liegen over de te winnen voordelen
 • Hoopt de Mol de springer te misleiden?
 • De enige die niet van de klif springt is Emanuelle.

Meer op het Molforum

Website hosted by