Aflevering 5


OPDRACHT 01 // Aqualand

Na de plottwist van vorige aflevering, waarbij een nieuwe Mol werd gekozen, komt er voor iedere deelnemer een geliefde langs. Dat bezoek zal actief mee op zoek gaan naar geldkokers die verborgen liggen op Aqualand, het grootste waterpretpark van Gran Canaria. Bordjes geven aan welk bedrag in de tubes zit; de meeste zijn 10 euro waard, maar enkele bevatten ook 1000 euro. De kokers mogen tijdens de opdracht onder geen geding geopend worden. De kandidaten moeten dus op hun geliefden vertrouwen om deze op te halen. Alleen fungeert de bezoeker van de Mol als handlanger en kan die buisjes omwisselen of zelfs laten verdwijnen. Pas na anderhalf uur speeltijd zal presentator Gilles de zes kokers die de groep geselecteerd heeft openen.

Het waterlabyrinth
De kandidaten gaan ondertussen met de letters van 'saboteur' woorden te vormen. Dit doen ze door samen met een letter van de glijbanen van het waterlabyrinth af te dalen. Onderweg wordt een foto genomen en als daarop het woord te lezen valt, spelen ze een nieuwe attractie vrij waarbij meer geldkokers te verdienen zijn. Ze mogen dit meermaals proberen, alleen moet elk nieuw woord één letter langer zijn dan het voorgaande.

De anaconda
Één kandidaat mag samen met zijn/haar bezoeker de anaconda-glijbaan afdalen. Onderweg zullen ze een droedel (woordpuzzel) zien. Als ze deze beneden het juiste antwoord noteren, mogen ze een koker van 500 euro nemen.

De boomerang
Één kandidaat neemt samen met zijn/haar geliefde plaats in een bootje dat de boomerang-glijbaan afgaat. Deze attractie heeft 60% hellingsgraad. De bedoeling is dat ze in twee beurten een flosh kunnen pakken. Deze levert hen eveneens een koker van 500 euro op.

Ergens in Aqualand staat ook een bankroetkoker. Deze kan door de deelnemers in de gaten worden gehouden op een scherm aan de voet van het waterlabyrinth. Als deze bij de zes geopende kokers komt te zitten, verdienen ze niks.

+ €1040 Groepspot: €17390

Verdachte acties:

 • De timing om woorden te vormen bij de anaconda bleek heel moeilijk te bepalen
 • Maakt de partner van Emanuelle bewust veel fouten? En waarom raakt hij de bankroetkoker aan?
 • De vriendin van Yens vond wel veel kokers van 1000 euro, klopt dit wel?
 • Waarom wil Sven persé bij de kokers en het scherm blijven staan?
 • Sven kiest de kokers uit en mengt ze meteen door elkaar.
 • Doordat Emanuelle haar koker met 500 euro opende werd deze ongeldig verklaard.
 • Door wie werd er 'gefoefeld' met de kokers?!

Meer op het Molforum

OPDRACHT 02 // The girl with the gun

Na het vertrek van de bezoekers maken de kandidaten elk afzonderlijk een ranglijst op van wie ze het meest naar het minst vertrouwen. Op een schitterend paintball-terrein zitten de spelers geblinddoekt in een oud vliegtuig. Gilles De Coster deelt hen mee dat Emanuelle de persoon is die het meest vertrouwd wordt. Zij mag naar de exit van het terrein. De overige vijf krijgen tijd toebedeeld; wie het minst vertrouwd wordt 25 minuten en zo telkens stijgende met 10 minuten per deelnemer.

Het gewapende vijftal moet op het terrein dat bewaakt wordt door drie sluipschutters in torens naar barakken toe. Hoe verder het gebouw, hoe hoger het te winnen bedrag. Wie door de schutters geraakt wordt, verliest 30 seconden van zijn/haar toegedeelde tijd. Als een schutter geraakt wordt door de kandidaten, dan is die 10 seconden out. Rond de barak is een safe-zone. Er mag altijd maar één speler naar binnen gaan om een bouwproef te spelen. Naar gelang de hoogte van het kaartenhuisje dat ze binnen bouwen, kunnen ze geld, één of zelfs twee pasvragen verdienen. Elke kandidaat moet binnen de gegeven tijd met hun bekomen prijs over de eindstreep komen. Alleen daar worden ze opgewacht door Emanuelle die uitgerust is met een paintballgeweer. Als zij deelnemers met pasvragen afschiet dan zijn die voordelen voor haar. Schiet ze iemand met geld af, dan gaat dat bedrag uit de pot. Wie spreekt de waarheid?

+ €3000 Groepspot: €20390

Verdachte acties:

 • Sven wordt het minst vertrouwd en ging resoluut voor twee pasvragen.
 • Hij lichtte ook de andere kandidaten niet in over het kaartenhuisje bouwen.
 • Yens beslist om welopen kaart te spelen. Trachtte hij zo de keuze van de anderen te beïnvloeden?
 • Uma liegt staalhard dat ze voor geld ging, maar koos dan toch voor twee pasvragen.
 • Anke komt nogal geagiteerd toe bij de finish. Hoopte ze dat Emanuelle haar met geld zou neerschieten?

Meer op het Molforum

Website hosted by