Aflevering 4


OPDRACHT 01 // Een pittige bergrit

Na een week op Lanzarote reist het Mol-gezelschap door naar een volgend eiland: Gran Canaria. Daar vernemen ze van Gilles dat ze als ware wielrenners de Barranco de Guayadeque zullen beklimmen. De kandidaten werden voor aanvang van de reeks op hun fysiek getest door onderzoekers van de KU Leuven. De beste onder hen wordt de kopman/vrouw. Alleen hij/zij moet de volle 8 km rijden om voor profrenner Thomas de Gendt de eindstreep te bereiken. De overige zes spelers verdelen zich in duo's en bepalen wie welke meet onderweg moet halen. Als beide deelnemers hun doel bereiken voor Thomas, loopt het te winnen bedrag op en verdienen ze ook de mogelijkheid om de profrenner even tegen te houden.

Finish 1 (500 euro)
Twee spelers mogen beurtelings 'surplacen' (zich in evenwicht houden op de fiets zonder voet aan grond te zetten).

Finish 2 (1000 euro)
Voor iedere Belgische etappewinnaar sinds het jaar 2000 die dit duo kan opnoemen bekomen ze 10 seconden wachttijd.

Finish 3 (1500 euro)
Deze twee deelnemers moeten een kasseisteen zo lang mogelijk met gestrekte armen boven een touwtje omhoog zien te houden.

Bij de laatste kilometer krijgt de kopman/vrouw het aanbod om zijn/haar koersfiets in te wisselen voor een e-bike, maar dat kost 1500 euro. Wie wint deze spannende race naar de top?

+ €1500 Groepspot: €14350

OPDRACHT 02 // De drag show

In Maspalomas wordt de Winter Pride georganisseerd, de hoogdag voor de LGBTQ+ gemeenschap. De perfecte gelegenheid voor een bijzondere mol-opdracht. Presentator Gilles zoekt namelijk drie mannen zonder podiumvrees, twee kandidaten die zin hebben om een decor te bouwen en twee die graag eens achter de draaitafel staan. Bij het neerzetten van een overtuigende drag show kan de groep maar liefst 3000 euro verdienen.

De drag queens
De drie heren zullen omgetoverd worden tot echte drag queens, die in flamboyante kleren en hoge hielen de act verzorgen. Ze krijgen vooraf professionele hulp om te leren stappen en performen.

De decorbouwers
Zij moeten drie panelen zien te versieren. Hiervoor is een basispakket aan materiaal voorradig, maar ze kunnen door het slagen van 2 proeven ook meer verdienen. Eerst moet het duo een nagel in 6 slagen in een stronk krijgen en daarna horen ze binnen de 5 minuten een bankje in elkaar te timmeren dat stevig genoeg is om het gewicht van één van hen te houden.

De deejays
Het laatste duo staat in voor de aankondiging en het afspelen van de muziek tijdens de act. De liedjes moeten echter vrijgespeeld worden. Één van de twee spelers beeldt de drie songs uit, terwijl de ander gaat raden. Elke fout zorgt ervoor dat er tijdens het optreden van de drags minder bijpassende muziek zal weerklinken.

+ €2000 Groepspot: €16350

EXTRA // Een moeilijke beslissing

Op dag 11 van het avontuur heeft Philippe een belangrijke mededeling voor de groep. Nadat hij zijn mentale en fysieke grenzen heeft bereikt openbaart de sympathieke kinesist zich als Mol, en besluit hij om het programma te verlaten. Dit zorgt voor een bommetje bij zowel de kandidaten als de kijker. Voor het eerst in de geschiedenis van het programma verlaat de saboteur van dienst zelf het spel. Er volgt dus geen eliminatie, maar er is wel een nieuwe vacature voor de rol als verrader. Uit de zes resterende kandidaten wordt een nieuwe Mol gekozen die vanaf aflevering 5 de fakkel van Philippe zal overnemen.

Website hosted by