Aflevering 2


OPDRACHT 01 // Koken voor de foodblogger

De groep is te gast op een veld van Bodega Rubicón waar Gilles hen vertelt dat ze een driegangenmaal moeten bereiden voor een lokale foodblogger. Het voorgerecht is 500 euro waard, het hoofdgerecht 1000 euro en het dessert 1500 euro. Het eten kan dus maar beter top zijn. De kandidaten dienen zich te verdelen: twee van hen beginnen met koken, twee gaan coördineren en de overige zes zijn kelners. Het speelveld is een terrein vol kuilen. Schotelen ze de man wat lekkers voor of maakt de groep er een potje van?

De koks
De personen die gaan koken bij de geïmproviseerde keuken naast het speelveld krijgen voor elk van de gerechten een duidelijk recept. Om van start te kunnen gaan moeten ze de ingrediënten uitbeelden aan de coördinatoren. Voor de bereiding van elk gerecht hebben ze een halfuur de tijd.

De coördinatoren
Deze twee kandidaten kunnen het keukenteam op een scherm wel zien, maar niet horen. Aan hen de taak om de uitgebeelde ingrediënten te achterhalen en deze via een portofoon doorgeven aan de kelners in het speelveld.

De kelners
De zes op het speelveld moeten met de hulp van het coördinatieduo in de kuilen op zoek gaan naar de juiste ingrediënten. Er dreigt echter gevaar; een camera met zelfontspanner neemt elke 20 seconden een foto van het terrein. Wie daarop zichtbaar is, mag niet meer meespeuren. Maar ook de levering van een verkeerd ingrediënt zorgt ervoor dat een kelner af is. Wanneer twee van hen uitgeschakeld zijn, moeten die de rol van de koks overnemen. De kelners staan ook in voor het bezorgen van een gerecht aan de foodblogger.

+ €0 Groepspot: €4000

Verdachte acties:

 • Was de aanpak van beginkoks Emanuelle en Nele de beste?
 • Zowel Sven als Bert werden vrij snel gefotografeerd op het speelveld.
 • Als coördinator kon Anke of Yens verkeerde ingrediënten laten ophalen en tijd rekken.
 • Bert en Sven bakten er in de keuken maar weinig van - zowel bij het koken als het uitbeelden van de ingrediënten.
 • Philippe brak niet alleen de meeste eieren, maar verloor ook heel wat amandelen.
 • Elk gerecht werd door kelner Uma aan de foodblogger bezorgd.

Meer op het Molforum

OPDRACHT 02 // De goudschat

Op het strand van Tabayesco ligt een goudschat ter waarde van 4000 euro begraven. Aan de hand van een schatkaart moeten de tien deelnemers zich verdelen over vier tekeningen, die elk gelinkt zijn aan een opdracht. Slagen ze in hun taak dan kunnen ze aanwijzingen en graafmateriaal verdienen om de buit op te graven.

De piratenvlag
De vlag op het strand vormt het startpunt. Hier moeten twee kandidaten een kruiswoordraadsel invullen om zo het codewoord te bekomen waarmee ze een kist met graafmateriaal kunnen openen. Maar elke 10 minuten weerklinkt er piratenmuziek, waarbij één kandidaat op een evenwichtsbalk moet schermen met een zeerover. Wie het eerst valt verliest. Elke keer de piraat wint zal de vlag een beetje gehesen worden. Wanneer de spelers drie keer het duel verliezen dan zal de vlag aan de top van de paal wapperen en is de opdracht volledig voorbij.

La Sirena Valiente
Twee spelers gaan de zee in en volgen een aantrekkelijke zeemeermin. Zij leidt hen naar een grot, zes meter diep, waarin twee ringen met aanwijzingen te bekomen zijn.

Los Loros Musicales
Drie kandidaten spelen een muziekquiz om de vrouwtjesnamen van de aanwezige papegaaien te linken aan een bekende hit. Als elke artiest van die hit bij de juiste papegaai hangt, speelt het trio een aanwijzing naar de schat vrij.

El Gigante de Lanzarote
De overige drie deelnemers moeten de reus van Lanzarote opmeten om de code te kraken van de kist met de laatste aanwijzing. Ze krijgen hiervoor een trapladder. Alleen, waar bevindt die reus zich precies?

+ €0 Groepspot: €4000

Verdachte acties:

 • Uma kaart aan dat ze een duikbrevet heeft, maar gaat dan toch niet zwemmen.
 • Emanuelle verliest het eerste schermduel met de zeerover.
 • Bert slaagt er niet in tot aan de grot te duiken om zo de tweede ring op te halen.
 • Rekt Emanuelle tijd door eerst weinig bij te brengen aan de oplossing van het kruiswoordraadsel en daarna 'El Leon' niet correct te vertalen?
 • Uma zorgt voor de tweede nederlaag tijdens het schermduel.
 • Anke, Nele en Yens verliezen veel tijd door de reus meermaals te meten en komen zo niet tijdig op het strand terug.
 • Nog voor zijn duel met de zeerover begint, verliest Sven al zijn evenwicht en zorgt er zo voor dat de opdracht ten einde is.

Meer op het Molforum

OPDRACHT 03 // Ideale partners

Voor het vertrek naar Lanzarote hadden alle kandidaten een videogesprek met een dating consulente. Op basis van haar onderzoek worden de kandidaten bij deze opdracht in duo's opgedeeld. Ieder van hen krijgt van Gilles De Coster ook te horen dat ze tegelijkertijd de test zullen maken en de scores bij elkaar worden geteld. Het duo dat het slechte resultaat behaalt zal zo samen het spel moeten verlaten. Tijdens een diner kunnen de twee partijen bespreken hoe ze dit het best aanpakken. Maar net voor de test krijgt elke deelnemer de kans om toch van partner te wisselen. Alleen als iedereen samen blijft, zal er 2000 euro verdiend worden.

+ €2000 Groepspot: €6000

Verdachte acties:

 • Probeerde Yens of Emanuelle ervoor te zorgen dat zijn/haar partner toch voor een ander zou gaan?
 • Uma ging vol op één persoon, die uiteindelijk afviel. Werd ze gered door Mol Bert of is ze zelf misschien de saboteur?

Meer op het Molforum

Website hosted by