Aflevering 1


OPDRACHT 01 // Het jubileumfeest

Op het prachtige Lanzarote is de openingsproef van seizoen 10 gespekt met knipogen naar de voorgaande edities. Twee personen zitten geblindeerd in een wagen op een rotonde en krijgen op een scherm te horen dat ze 70 minuten tijd hebben om naar het jubileumfeest te komen. Daar wacht presentator Gilles De Coster hen op. Onderweg kunnen ze hun medekandidaten oppikken. Iedere speler die het eindpunt bereikt levert 200 euro op voor de groepspot, maar er is ook een eregast die 3000 euro waard is. Gilles herinnert het duo dat de geschiedenis zich herhaalt ... of niet?

De wagen van de twee startspelers wordt na het afzetten van de blinddoeken aangereden. Wanneer een politiewagen voorbijkomt, ontvangt het duo een mysterieuze koker (verwijzing seizoen 3 - 2003). Verderop komen twee spelers met een een grote taart aangelopen (verwijzing seizoen 8 - 2020). De decoratie op het gebak toont hen de route naar de andere kandidaten en de weg naar het feest.

Terwijl de vier kandidaten die elkaar troffen de sleutels naar de auto's proberen vrij te spelen, moeten twee andere zichzelf uit een kist in de grond zien te bevrijden (verwijzing seizoen 6 - 2018). Beide groepen kunnen de sloten openen aan de hand van genummerde foto's van bekende mensen, waaruit ze de nog-in-leven-zijnde moeten selecteren.

De overige vier kandidaten staan aan één lange ketting tegenover een kistje waarin een sleutel en een houten kaartje steekt. De ketting is net lang genoeg zodat één van hen tot bij het kistje kan komen (verwijzing seizoen 4 - 2016). Wie krijgt het vertrouwen?

Net voor de eindstreep komen de vrije spelers erachter wie de eregast is. Deze elfde kandidaat zit nietsvermoedend in een auto met een verfbom. Om deze persoon te bevrijden (en zo de 3000 euro te bekomen) moet de groep via de verkregen koker de nummerplaat van de wagen achterhalen (verwijzing seizoen 4 -2016). Na 3 pogingen ontploft echter de verfbom.

+ €1000 Groepspot: €1000

Verdachte acties:

 • Gretel en Philippe beslissen om niet op het duo in de kist te wachten. Waarom houden Sven en Toon hen niet tegen?
 • Probeerde Emanuelle of Yens tijd te rekken met de foto's?
 • Nele ging meteen voor het houten kaartje, waardoor Anke, Bert en Uma vastgeketend bleven.
 • Bracht Nele, Philippe, Sven of Toon een verkeerd cijfer aan bij het zoeken naar de nummerplaat zodat de bom in de wagen ontplofte?
 • Was de terugkeer van Jens echt zo spontaan of was dit een slinkse manier om als Mol in het spel te komen?

Meer op het Molforum

OPDRACHT 02 // Ondervraging in de grot

De groep wordt opgedeeld. Zes kandidaten moeten in een grot elk een geldkoffertje kiezen. Drie daarvan hebben een waarde nul, in de andere zitten 500, 1000 en 1500 euro. Ze worden ondervraagd door oud-mollen Magda Ral en Gilles Van Bouwel. Dit speurdersduo moet telkens een trio aan de tand voelen en krijgen tips wanneer er ballonnen stukgaan op het cactusparcours. Elk geldbedrag is pas gewonnen als de eigenaar van het koffertje niet genoemd wordt.

+ €1500 Groepspot: €2500

Verdachte acties:

 • Hoe goed deden Yens, Anke, Uma en Emanuelle hun best tijdens het liegen?
 • Bert viel door de mand en verloor zo zijn 1000 euro.

Meer op het Molforum

OPDRACHT 03 // Het catusparcours

Ondertussen zijn de overige vijf kandidaten nabij een cactusveld. Drie van hen worden geblindeerd en krijgen een pak vol ballonnen aan. Aan de andere twee om hen beurtelings via een walky doorheen het veld met cactussen proberen gidsen naar een kaartje dat het bedrag van de ondervraging in de grot kan verdubbelen.

+ €1500 Groepspot: €4000

Verdachte acties:

 • Waren de instructies van Nele en Philippe duidelijk genoeg om de cactussen te ontwijken?
 • Toon en Sven botsen op teveel cactussen en zijn af (hierdoor kwamen ook alle tips voor de speurders in de grot vrij).

Meer op het Molforum

OPDRACHT 04 // De vloer is lava

De Canarische eilanden zijn gekend om hun vulkanische activiteit. Gilles De Coster wacht de elf nieuwe vrienden op op een dorre vlakte, waar ze 'de vloer is lava' gaan spelen. Hierbij mogen de spelers de grond niet raken en moeten ze zich in groep zien te verplaatsen aan de hand van enkele objecten verspreid over het terrein. Samenwerking is dus een vereiste. Ze krijgen 60 minuten om een hokje aan de overzijde te bereiken. Daarin mag telkens één persoon naar binnen. Voor ieder van hen hangt er een vraag waarop ze geacht worden het antwoord te kennen. Elk correct antwoord levert 200 euro op. Maar er hangt ook een koekoeksklok met daarin een vrijstelling....

+ €0 Groepspot: €4000

Verdachte acties:

 • Nele struikelt tijdens het lopen en is meteen af.
 • Yens stapt op de verkeerde doos bij de waar/niet waar en ligt zo uit het spel.
 • Bert beantwoordt zijn vraag over de Japanse boom fout.
 • Ook Uma geeft een verkeerd antwoord op de vraag van de evangilisten. Zij gaat ook voor de vrijstelling in de klok van Jens.
 • Anke, Toon, Philippe, Emanuelle, en Sven falen om met de stelten naar het eindpunt te stappen.
 • Schrijnwerker Jens weet eveneens geen geld binnen te halen met zijn vraag over hout.

Meer op het Molforum

Website hosted by