Aflevering 4


OPDRACHT 01 // Bubbelvoetbal

In het legendarische Olympastadion treden de kandidaten in de voetsporen van voetbalploeg Bayern München. Vier van hen gaan namelijk bubbelvoetballen (een spel waarbij het bovenlichaam in een doorzichtige plastic opblaasbal steekt en er enkel gelopen en getrapt kan worden). Dit doen ze in twee rondes waarbij er telkens vier doelpunten moeten volgen. En die scoren ze best zelf, want er staat 4000 euro op het spel. Voor elk doelpunt die hun duitse tegenspelers maken, zal er na iedere speelronde een penalty volgen.

Deze penalty's dienen gestopt te worden door de drie overige kandidaten, die beurtelings fungeren als keeper (uiteraard zonder bubbelpak). Elke bal die dan in het doel wordt getrapt doet het te winnen bedrag met 1000 euro slinken. Naar welke plek in het net gemikt zal worden, kunnen de twee andere keepers achterhalen door het beantwoorden van een vraag over een bekend voetbal-interview.

+ €0 Groepspot: €10600

Verdachte acties:

 • Voetbalfanaten Lennart en Sven spelen maar erg matig tijdens het bubbelvoetbal.
 • Ook Annelotte en Jasmien kunnen niet verhinderen dat de tegenstanders scoren.
 • Het is vooral Samina die verkeerde antwoorden geeft, waardoor de keepers de penalty in een verkeerde hoek verwachten.
 • Doelvrouw Samina kan niet verhinderen dat een bal in de netten belandt.
 • En ook keeper Philip krijgt twee ballen in zijn doel.

Meer op het Molforum

OPDRACHT 02 // Bingewatchen in de Alpen

De reis gaat verder naar Pfronden, een bergzaam gebied nabij de grens met Oostenrijk. Hier gaan twee spelers een namiddagje bingewatchen in een herberg om vier vragen over bekende series (Sex and the City, Het Eiland, Game of Thrones en Spongebob Squarepants) te beantwoorden. Ieder correct antwoord levert hen 500 euro op. Maar om de juiste aflevering te vinden op de streamingdienst, kan het tweetal (onwetend) hulp krijgen van buitenaf.

De rest van de groep deelt zich op in een duo bikers en een trio hikers. Ze krijgen van presentator Gilles te horen dat ze een race naar de top van een berg gaan voeren. De hikers gaan via een korte wandelroute terwijl de bikers de langere straat moeten nemen. Onderweg komen beide groepen webcams tegen die met regelmaat herfstbeelden sturen naar een scherm in de berghut. Aan de kandidaten om daar de titels van de desbetreffende afleveringen door te geven aan de televisiekijkers (dit kan door uitbeelden of door woorden op het juiste moment in beeld te laten verschijnen).

De kandidaten moeten zelf inschatten hoelang ze bij een camera blijven staan, want zij die het eerst de top van de berg bereiken kunnen een unieke ervaring én extra geld voor de groepspot verdienen. Als zij in een tentje tegen de bergwand overnachten wordt het gewonnen bedrag van deze opdracht namelijk verdubbeld.

+ €2000 Groepspot: €12600

Verdachte acties:

 • Lennart stuurt de hikers verkeerd, waardoor er tijd verloren gaat.
 • Philip doet de vogeltjesdans precies op de plek waar op het herfstbeeldenscherm een logo te zien is.
 • Jasmien, Lennart en Samina slagen er niet in om bordjes voor de camera te krijgen.
 • De timing van Samina was verkeerd.
 • Maakte Jasmien of Lennart daar handig gebruik van tijdens de afdaling aan de kabel?
 • Bingewatchers Annelotte en Katrien geven slechts twee correcte antwoorden.

Meer op het Molforum

OPDRACHT 03 // Een bom op tafel

In een ouderwetse schuur staat een gedekte tafel met daarrond zeven stoelen. Op instructies van Gilles De Coster nemen de deelnemers plaats. Op tafel ligt een bom die geactiveerd wordt van zodra ze gaan zitten. De groep kan 5000 euro verdienen als ze de twee personen die plaatsnamen op een stoel met het ontstekingsmechanisme laten zitten terwijl de anderen de tafel verlaten. Maar het duo dat blijft krijgt echter de keuze tussen geld en zes pasvragen. Om te achterhalen wie op welke stoel zit, worden er drie gerechten geserveerd. Hierbij is de smaak voor wie op een gewone stoel zit helemaal anders dan wat er beweerd wordt.

Een stoofpotje (aangepast met pikante kruiding), een glas water (of sterke schnaps) en appelstrudel (aangepast met wormenpuree)

Na elke schotel moet er gestemd worden en verlaten er mensen de schuur. Wie kan met zijn of haar pokerface de anderen overtuigen?

+ €0 Groepspot: €12600

Verdachte acties:

 • Samina verraadt meteen dat ze iets pikant proeft.
 • Lennart blijft opvallend stil.
 • Jasmien en Philip zijn dan weer snel om iemand met de vinger te wijzen.
 • Annelotte en Sven besluiten om voor de pasvragen te gaan.
 • Waarom doet Sven geen moeite om te onderhandelen voor de pasvragen?

Meer op het Molforum

Poll - Wie is De Mol?
Forum - laatste updates