Aflevering 2


OPDRACHT 01 // Het pianoconcert

Gilles De Coster zoekt vier spelers die houden van klassiek. Deze personen gaan naar Sankt Goar, waar ze pianoles krijgen van burgemeester Falko. De man geeft die avond een concert in de plaatselijk kerk en het is de bedoeling dat ieder van kandidaten een passage van 4 maten weet te brengen uit een bekend stuk van Johann Sebastiaan Bach. Falko zal op zijn eigen piano de stukken aan elkaar spelen en tegelijkertijd zingen. Na de les van de burgemeester krijgen de spelers per twee een piano om op te oefenen. Elk stuk dat die avond goed gebracht wordt levert 1000 euro op, maar wie drie fouten maakt verdient niks.

+ €3000 Groepspot: €5700

Verdachte acties:

 • Drukte Philip tijdens het oefenen bewust vaak de foute noot in? Of deed hij het op aanraden van Katrien?
 • Leerde Annelotte Kevin de passage verkeerd aan?

Meer op het Molforum

OPDRACHT 02 // Carpool karaoke

De overige zes kandidaten houden van klassiekers en voeren een andere opdracht uit; een carpool karaoke. Vier van hen nemen plaats in opblaasbare zwembadjes die in de laadruimte van een vrachtwagen zijn opgesteld. Er is ook een karaoketoestel aanwezig. Beurtelings moeten ze een andere Duitstalige hit correct zien mee te zingen terwijl de vrachtwagen een parcours rijdt. Ieder van hen begint met 1000 euro, maar elke verkeerde toon zal hun beginbedrag doen slinken. Tijdens het zingen van een lied verschijnen er ook drie woorden in de songtext die de drie anderen moeten uitbeelden voor de twee overige spelers die in een volgwagen zitten. Zij krijgen enkel beelden vanuit de camion te zien. Pas als de volgers de drie woorden van dat lied achterhalen wordt het bedrag dat de zingende deelnemer bij elkaar wist te sprokkelen verzilverd. Er zit echter een addertje onder het gras: telkens de kandidaten die op piano oefenen een bepaalde (verkeerde) noot spelen, remt de chauffeur van de vrachtwagen bruusk waardoor de zwembadjes hevig over en weer worden geslingerd.

+ €1200 Groepspot: €6900

Verdachte acties:

 • Sven zong behoorlijk uit de maat waardoor zijn te winnen bedrag naar nul werd herleid.
 • Lennart wist slechts 350 euro (afgerond) te behouden met zijn zangkunsten.
 • De juiste maat van Samina levert (afgerond) 850 euro op.
 • Noah zong tevergeefs 630 euro bij elkaar, want niet alle woorden werden geraden door Jasmien en Dami.

Meer op het Molforum

OPDRACHT 03 // De oberbrigade

De Bremmer Calmont is de steilste wijnberg Europa. Hier wordt de befaamde rieslingdruif geteeld. Presentator Gilles vertelt dat de tien deelnemers vandaag deze berg zullen afdalen als obers. Het doel is om dienbladen met wijn naar beneden te krijgen, want er is een receptie in een vervallen klooster gepland. Elk glas dat met voldoende wijn in de eindbestemming bereikt levert 200 euro op. De afdaling gebeurt via een avontuurlijk pad.

Horecawerkers: De vier deelnemers die het best kunnen omspringen met een dienblad vertrekken als laatste en vangen de tocht aan met twee goedgevulde glazen.

Wijnproevers: Bij een eerste halte kunnen drie andere spelers elk twee wijnglazen scoren door met een blinddoek om wijn te proeven. Eerst moeten ze drie wijnen sorteren volgens kleur (wit, rosé en rood) en daarna nog eens drie volgens fruitsmaak (citroen, perzik en lychee).

Wijnmakers: Bij een tweede halte moeten de overige drie kandidaten zelf de wijn maken. Terwijl twee van hen met blote voeten druiven persen in een ton, levert de derde manden met druiven aan. Per twee liter verdienen ze een wijnglas. Om elk twee glazen te hebben, moeten ze dus een volle emmer druivensap zien te verzamelen en dit voor de andere spelers voorbij komen.

+ €1600 Groepspot: €8500

Verdachte acties:

 • De horeca-evaring van Annelotte is niet zo best, want ze verliest vrij snel haar 2 wijnglazen.
 • Jasmien stemt voor de foute volgorde van de wijnsmaken, waardoor ze drie glazen mislopen.
 • Een ogenschijnlijk aangeschoten Jasmien laat tijdens de tocht haar wijnglas vallen.
 • Ook de ervaren Katrien verliest onderweg één van haar glazen.
 • Was het omgooien van de wijn over Kevin's rug een sabotage van Philip?
 • De twee glazen van Lennart blijken niet genoeg druivensap te bevatten.

Meer op het Molforum

OPDRACHT 04 // De atoombunker

Na de vorige opdracht rijden de deelnemers verdeeld over twee wagens naar een afgelegen bestemming. Iedere auto gaat een garagebox in. Deze biedt toegang tot een grootse atoombunker. Beide teams gaan in dit ongrondse labyrinth naar een kamer waar een bedienpaneel staat. Daarop is een rode knop met een cijferslot bevestigd. Gilles brengt hen op de hoogte dat er die avond bij de eliminatie sowieso twee kandidaten naar huis moeten. Als beide teams gedurende 45 minuten niet op de knop drukken, dan maakt iedereen de test en valt er iemand uit elke groep af. Die keuze levert 3000 euro op. Maar het kan ook anders: in de aangrenzende kamer staat een doos met daarin de gecodeerde oplossing voor het cijferslot. Als een team de rode knop indrukt, dan verdienen ze niets, maar blazen ze hun eigen stoeltjes voor het eliminatiescherm op. Dat betekent dat de twee afvallers uit het andere team zullen komen. Tijdens de opdracht mogen de teams elkaar twee keer opbellen.

+ €0 Groepspot: €8500

Verdachte acties:

 • Versprak Philip zich toen hij het over 5000 euro had?
 • Zowel Philip als Noah kaart aan dat de code wel eens op de doos zou kunnen staan.
 • Jamien laat zien dat ze koelbloedig kan liegen.

Meer op het Molforum

Poll - Wie is De Mol?
Forum - laatste updates