Aflevering 1


OPDRACHT 01 // Strijd in het maïsveld

Dit seizoen gaat van start op een regenachtige dag in het Belgische Liedekerke. In een maïsveld ontmoeten de 10 gloednieuwe deelnemers elkaar. Wanneer Gilles De Coster erbij komt wordt het de groep duidelijk dat niemand zeker is van zijn of haar plaats. Van tussen de maïsstengels komen namelijk 10 personen met een helm op naar voren. Zij hebben de selectie net niet gehaald en zullen strijden om er alsnog bij te kunnen zijn. Als één van hen binnen het uur plaats kan nemen in een auto aan de andere kant van het veld, neemt deze niet-geselcteerde de plek in van één van de gekozen tien. Aan de groep kandidaten om dit te verhinderen. Als het hen lukt om de aanvallers tegen te houden verdienen ze ook nog eens 5000 euro. Slagen ze niet, dan volgt er een test en zal de kandidaat die hierop het minst goed presteert thuis moeten blijven.

Linie 1: Drie snuggere kandidaten moeten vragen beantwoorden om zo pijlen vrij te spelen. Hiermee kunnen ze op molboekjes schieten, want elke aanvaller moet een boekje zien te bemachtigen.

Linie 2: Twee evenwichtige kandidaten werken samen om de toren in het midden van het maïsveld te beschermen tegen de aanvallers met een paintballgeweer dat vast zit op een balanseer-constructie. Op die toren liggen niet alleen rookbommen, maar hangt ook de sleutel die een wagen opent.

Linie 3: Drie strategische kandidaten verdedigen het open gedeelte van het veld, vlak voor de wagens. Zij hebben drie vaste punten met een paintballgeweer op. Alleen is hun munitie en beweegruimte beperkt.

Terwijl één van de spelers de controle heeft over een camera-drone die over het strijdtoneel vliegt, is het de taak van de overige kandidaat om met een portofoon de verschillende linie's aansturen.

+ €0 Groepspot: €0

Verdachte acties:

 • Sven beantwoordt de meeste vragen fout en weet geen molboekje te raken.
 • Kevin slaagt er niet in om voetbalploegen op te sommen, maar raakt wel een molboekje.
 • Slechts één aanvaller op de toren wordt geraakt wordt door Dami en Philip
 • Annelotte, Jasmien en Lennart kunnen niet verhinderen dat een aavaller tot bij de wagens kan komen.
 • Hoe hulpzaam was coördinator Samina in deze opdracht?
 • Kan aanvaller Noah die in de wagen raakte de (reserve)Mol zijn?

Meer op het Molforum

OPDRACHT 02 // De knuffelvragen

In het Duitse Sankt Goar spelen de kandidaten het volgende spel in duo's. Twee personen zijn in een tuig met elastiek gehesen en nemen plaats op een ton. Ze moeten elkaar stevig omhelzen terwijl een foltertuig hen langzaam maar zeker uit elkaar probeert te trekken. Ieder krijgt drie thema's waarover ze elkaar moeten ondervragen.

Ondertussen gaat een ander duo in de binnenstad naar een koekoekswinkel. Aan de wand vol tikkende klokken kunnen ze bij het openen van de deurtjes namelijk het thema achterhalen waarover het tweetal op de ton iets gevraagd zal worden.

+ €1500 Groepspot: €1500

Verdachte acties:

 • Enkel Jasmien, Noah en Samina beantwoorden hun vraag correct.
 • Samina en Dami vinden slechts 1 thema in de koekoekswinkel.
 • Noah en Philip missen beide thema's in de klokken.
 • Katrien en Kevin missen de klok met het thema job.
 • Lennart en een lachende Sven zagen 1 thema in de koekoekswinkel.

Meer op het Molforum

OPDRACHT 03 // Namen zoeken in het kasteel

De groep zal overnachten in een prachtig kasteel in het dorpje Alf, maar voor het zover is moeten ze info met elkaar uitwisselen. De test en eliminatie dienen zich aan, maar voor er namen worden ingevoerd op de laptop vertelt presentator Gilles dat er mogelijks niemand naar huis moet. Verspreid over drie ruimtes in het kasteel (met name de ridderzaal, de toren en de kerker) zijn de namen van de kandidaten verstopt. In elke kamer krijgen een aantal spelers drie minuten de tijd om te zoeken. Iedere vondst levert 300 euro op en zorgt er ook voor dat de deelnemer wiens naam gevonden werd zijn of haar scherm niet te zien krijgt.

+ €1200 Groepspot: €2700

Verdachte acties:

 • In de ridderzaal wisten Jasmien, Lennart, Noah en Philip slechts twee van de vier verborgen namen te vinden.
 • Annelotte, Katrien en Sven vonden in de toren slechts één van de drie namen.
 • In de kerker hebben Dami, Kevin en Samina ook maar één van de drie namen gespot.
 • Had de Mol voorkennis over wie zou afvallen? Kon hij of zij bepalen welke naam (niet) gevonden werd?

Meer op het Molforum

Poll - Wie is De Mol?
Forum - laatste updates