Aflevering 5


OPDRACHT 01: De paparazzi

In het plaatsje Glyfada kan er vandaag een bekende Vlaming gespot worden. Drie kandidaten krijgen een opleiding tot paparazzifotograaf terwijl de drie anderen de locaties waar de beroemdheid voor telkens 15 minuten zal langskomen mogen verkennen. Dit zijn een winkelcentrum, een wijnbar en een jachthaven. Zo kunnen ze voor de fotograaf de beste plekjes uitzoeken. Dat is belangrijk, want de bekende Vlaming zal vergezeld worden van bodyguards die speuren naar paparazzi. Wie betrapt wordt op het nemen van foto's kan zo zijn of haar fototoestel afgepakt worden. Op elke locatie werken een fotograaf en een verkenner samen. De groepjes staan telefonisch met elkaar in contact. Elk duo mag slechts één foto afleveren en als de beroemdheid herkend wordt levert dat 1000 euro op. Maar er valt meer geld te rapen, want op elke locatie is er ook een bezoeker van een medespeler. Voor een foto van de geliefde komt er nog eens 500 euro bij.

+ €1000 Groepspot: €17645

Verdachte acties:

 • Christian kiest een plek uit die te afgelegen ligt om een foto te nemen.
 • Dorien knoeit met het fototoestel en lijkt geen haast te hebben.
 • Christian en Dorien herkennen de mama van Alina niet en hebben ook niet door dat de beroemdheid Willy Sommers is.
 • Alina en Bart veranderen naar een slechtere positie (op aanraden van Christian).
 • Alina wijst op de vriendin van Salim, maar Bart en zij maken toch een foto van een andere persoon.
 • Bart slaagt er niet in om een herkenbare foto te maken van Willy Sommers.
 • Jolien is overtuigd dat ze de broer van Christian herkent, maar dat blijkt fout te zijn.

Meer op het Molforum

OPDRACHT 02: Wagens op het tarmac

Op het terrein van Ellinikon, de voormalige luchthaven van Athene, zullen twee spelers met hun bezoek fungeren als luchtverkeersleiders. Zij zitten elk op een andere verdieping van de luchtverkeerstoren terwijl de vier anderen in een geblindeerde wagen zitten. Op het tarmac staan verschillende poortjes waar de auto's onderdoor kunnen. De chauffeurs zien niks en hangen volledig af van de richtlijnen van hun geliefde, die op de achterbank op een scherm het vooraanzicht van de wagen hebben, en van de mensen in de toren. Deze laatste weten welke poortjes het meeste geld opleveren, maar om te communiseren horen ze eerst een computerspelletje te voltooien. De chauffeurs moeten zorgen dat ze binnen 20 minuten op de taxizone eindigen. Als ze echter een obstakel op het terrein aanrijden, verliezen ze het geld dat ze verzameld hebben. Wie te laat in de taxizone staat wordt uitgeschakeld voor het vervolg van de opdracht. Om het verzamelde geld te verzilveren (en mogelijks te verdubbelen) rijdt elke wagen beurtelings over de landingsbaan aan een zelfgekozen snelheid. Op een bepaald punt moeten ze de gaspedaal lossen en naar neutraal schakelen om zich te laten uitbollen. Het vak op de landingsbaan waarin de auto tot stilstand komt zal bepalen wat er in de groepspot komt.

+ €0 Groepspot: €17645

Verdachte acties:

 • Jolien gaat meteen rijden en zorgt zo bijna voor een botsing.
 • Laat Bart zijn chauffeurs rijden in de hoop dat ze door poortjes met lage bedragen gaan en mogelijks ook tegen obstakels aanrijden?
 • Laat Christian zijn chauffeurs wachten om zo bewust tijd te rekken?
 • Bart jaagt zijn geliefde op waardoor de communicatie lang op zich laat wachten.
 • Christian geeft tegenstrijdige instructies aan Alina.
 • Dorien komt op de taxizone zonder geld.
 • Alina trekt iets te traag op, waardoor ze in het vak met de nul eindigt.
 • Jolien krijgt haar wagen niet meteen in neutraal, waardoor ze in het nul-vak belandt.

Meer op het Molforum

OPDRACHT 03: De eliminatie die voor vuurwerk zorgt

Nu het bezoek weer naar huis is, volgt er voor de kandidaten een test, maar die is korter dan normaal. Wanneer ze plaatsnemen tegenover Gilles De Coster krijgen ze te horen dat de eliminatie voor vuurwerk kan zorgen. Één voor één krijgt iedere deelnemer zijn of haar scherm te zien. Bij één persoon is dat scherm rood. Deze persoon kan er echter voor zorgen dat iemand anders naar huis gaat. De groep krijgt namelijk zes vuurpijlen met daarop de naam van iedere speler. Door te debateren moeten ze de afvaller aanwijzen en diens pijl afvuren. Bij elke deelnemer die door is naar de volgende ronde kleurt het vuurwerk groen. Alleen bij de afvaller zal het vuurwerk rood zijn. De groep krijgt drie kansen met 5 minuten debattijd. Slagen ze in de opdracht, dan komt er 2000 euro in de pot en vertrekt de afvaller onmiddelijk. Lukt het hen niet, dan moet iedereen vijf bijkomende testvragen invullen en bestaat de kans dat er een andere afvaller is.

+ €0 Groepspot: €17645

Verdachte acties:

 • Bart begint het debat en noemt de eerste namen.
 • Jolien en Christian maken zich verdacht door elkaar te beschuldigen. Potentiële afvallers of een gewiekste Mol aan het werk?
 • Als Alina of Dorien de Mol is, dan wil deze uiteraard het eigen vuurwerk ontstoken zien om de kans op geen geld groter te maken.

Meer op het Molforum

Website hosted by