Aflevering 4


In Athene brengt elke kandidaat 2 stemmen uit om twee personen als volksvertegenwoordigers aan te duiden. Deze deelnemers zullen de hele aflevering alle beslissingen nemen voor de groep. Een taak met veel verantwoordelijkheid die beloond kan worden met voordelen.

OPDRACHT 01: Wissel van de wacht

De groep moet op het Syntagmaplein raken voor de wissel van de wacht gebeurd is; alleen zo kunnen ze het geld dat ze onderweg verdienen ook effectief verzilveren. Drie kandidaten met een goede muziekkennis gaan met de metro, terwijl de anderen al golfend naar hun eindbestemming gaan.

Muziekkenners krijgen een muziekvraag waarvan het antwoord hen naar een halte brengt. Alleen bij de juiste afstap staat er een proef klaar.

1. Herken de artiest: een muzikant speelt vier nummers waarvan de artiest Griekse roots heeft. Per correcte naam verdienen ze 250 euro.

2. Touwtje springen: de drie spelers moeten voor een volle minuut synchroon touwtje springen om 1000 euro te bekomen.

3. Karaoke: voor 1000 euro moet het muzikale trio op het perron 20 reizigers verzamelen waarvoor ze een Vlaamse meezinger brengen.

Onderweg naar het plein kunnen de golfers geld verdienen door 3 holes te raken. Ze krijgen naast 30 gezamenlijke slagen ook elk een handicap: een van hen heeft een verrekijker op, een tweede zal met de golfclub op het hoofd spelen en de overige twee worden aan elkaar vastgemaakt en moeten dus samen golfclub hanteren. Per hole kan er 1000 euro verdiend worden.

+ €4750 Groepspot: €11550

Verdachte acties:

  • Dorien slaat de (golf)bal meermaals mis.
  • Het foute antwoord van Alina brengt het muzikale trio bij de foute halte, waardoor er tijd verloren gaat.
  • Christian gaat snel mee met haar keuze.
  • Alina, Christian en Laure slagen er niet in om 20 personen te verzamelen.

Meer op het Molforum

OPDRACHT 02: Kilocalorieën

Twee kandidaten gaan tafelen. Ze krijgen een menukaart met bijzonder hoge prijzen op. Hun doel is om uit drie gerechten op de kaart een verkeerd ingrediënt te halen. Lukt het de Bourgondiërs, dan verdienen ze 1000 euro voor de pot.

Ondertussen gaan de vijf andere deelnemers naar een fitness. Zij gaan sporten en moeten gezamenlijk meer calorieën verbranden dan dat de Bourgondiërs eten. Als ze daarin slagen dan staat het aantal kilocalorieën gelijk aan het bedrag dat ze verdienen. Er is echter een manier om het etende duo te contacteren, maar komen de sporters daar ook achter?

+ €5095 Groepspot: €16645

Verdachte acties:

  • Bart en Dorien eten erg veel waardoor het aantal calorieën hoogt ligt.
  • Was de sportieve inzet van Alina, Christian, Jolien of Salim wel genoeg?
  • Één ingrediënt werd niet gevonden door Bart en Dorien.

Meer op het Molforum

OPDRACHT 03: Skydivers verhoor

De volksvertegenwoordigers mogen uitslapen terwijl de vijf anderen op een hoogte van 4000 meter gaan skydiven. Elke springer is 500 euro waard. Er zijn echter maar 4 parachutes. Één kandidaat kan dus niet springen. Aan het duo dat later aankomt om deze persoon te ontdekken. Ze krijgen 45 minuten om hun teamgenoten beurtelings aan de tand te voelen. Daarnaast bepalen ze ook de beloning: ofwel verdubbelen ze bij de juiste keuze het bedrag van de skydivers oftewel laten ze het geld varen en gaan ze voor 10 jokers die ze zelf mogen verdelen. Kiezen ze bij deze laatste optie verkeerd dan gaan de pasvragen naar de vijf skydivers. Het wordt een spel van leugens en onderhandelingen...

+ €0 Groepspot: €16645

Verdachte acties:

  • Dorien en Salim gaan voor de pasvragen en niet het geld.
  • Als Mol zou Alina of Jolien zich perfect kunnen schuilen achter hun stilzwijgen.
  • Bart en Christian geven de juiste naam aan hun ondervragers.

Meer op het Molforum

Poll - Wie is De Mol?
Forum - laatste updates