Aflevering 3


OPDRACHT 01: Rafting

Bij de Voidomatis Potamos stroom moet de groep zich verdelen over twee rafts. Team rood en team blauw moeten het water trotseren en komen onderweg twee proeven tegen waarmee geld verdiend kan worden.

De precisie-opdracht: tegen een rotswand staan enkele kruiken opgesteld. Daarop staan verschillende geldbedragen. Twee spelers van elk team kunnen met een katapult de kruiken kapot schieten. Op één kruik staat een raft, waarmee ze het andere team een nadeel kunnen bezorgen.

De stabiliteit-opdracht: op een oever moeten de twee overige spelers van elk team een toren van 7 stenen maken. Keien met geld moeten in stijgende lijn gestapeld worden en daar moet telkens een andere steen tussen. Ook hier ligt een kei bij die het andere team een nadeel bij het raften geeft.

Het geld van de proeven wordt echter maar verzilverd als de beide rafts binnen de 10 seconden van elkaar over de finish komen. Voor zij die eerst zijn is er nog een extra prijs; de reacties van alle kandidaten toen ze geselecteerd werden.

+ €1500 Groepspot: €3800

Verdachte acties:

 • Salim en Christian raken niks met de katapult.
 • Bart raakt na 100 euro ook de kruik die het ander team een nadeel geeft.
 • Alina en Jolien willen de kei met het nadeel gebruiken.

Meer op het Molforum

OPDRACHT 02: Archeologische opgravingen

Vier kandidaten staan op een veld met 20 vlaggetjes waaronder voorwerpen begraven liggen. Op sommige vlaggen staan geldbedragen, op andere vraagtekens. De spelers krijgen één uur en allerlei materiaal om de voorwerpen op te graven en vijf daarvan op de juiste plek bij een tijdslijn te leggen. Als alles juist ligt verdienen ze het geld van hun gebruikte vondsten.

+ €0 Groepspot: €3800

Verdachte acties:

 • Jolien heeft geschiedenis gestudeerd, maar brengt weinig bij.
 • Laure wil eerst de hoge bedragen opgraven en niet de vraagtekens.
 • Bart heeft onder één vlag geen voorwerp gevonden.
 • Liet Alina de anderen twijfelen bij de voorwerpen die juist lagen?
 • Bart verknoeide tijd met de graafmachine.
 • Laure was zeker over de positie van de bril, maar dat bleek fout te zijn.

Meer op het Molforum

OPDRACHT 03: De feta beeldhouwers

De overige vier deelnemers krijgen in een kunstatelier een snelcursus beeldhouwen. Ze krijgen een uur de tijd om alle acht kandidaten te boetseren uit blokken fetakaas. Als de overige spelers iedereen correct herkennen, verdienen ze 2000 euro.

+ €2000 Groepspot: €5800

🤷 Geen verdachte acties...

Meer op het Molforum

OPDRACHT 04: De minotaurus

Op Ioannina Island zullen zes kandidaten het bos van de legendarische minotaurus in moeten om op zoek te gaan naar puzzelstukken. Daarmee dienen ze mythologische wezens correct samen te stellen. Over het speelterrein zijn zes draden van Ariadne gespannen die hen tot bij de stukken brengen. Onderweg staat ook de naam van het wezen dat ze nodig hebben. De twee overige kandidaten kunnen hen telefonisch helpen door in de lokale bibliotheek boeken over de mythologie te raadplegen. De zes zullen met een hartslagmeter om beurtelings één van de draden volgen. Gezamenlijk krijgen ze 7000 hartslagen (als tijdsindicator) die ze zelf mogen verdelen. Is hun hartslag echter te hoog of raakt hun tijd op, dan lokken ze de minotaurus naar zich toe. Wie door dit monster geraakt wordt ligt uit het spel. Per gereconstrueerd wezen kunnen ze 1000 euro verdienen.

+ €1000 Groepspot: €6800

Verdachte acties:

 • Salim’s hartslag ligt al van bij de aanvang vrij hoog. Hij ziet wel een woord, maar keert zonder puzzelstuk terug.
 • Laure is bij de start de kalmte zelf, maar ziet haar woord niet en wordt bij de puzzelstukken gepakt door de minotaurus.
 • Zorgt Bart, Jolien of Christian bewust voor discussie zodat ieders hartslag hoog blijft?
 • Jolien verspeelt haar hartslagen in het bos en keert met lege handen terug.
 • Christian krijgt slechts 1 hartslag en moet dus als verkenner fungeren, maar keert vrij snel en zonder info terug naar het startpunt.

Meer op het Molforum

Website hosted by