Aflevering 1


OPDRACHT 01: Deal met de Mol

Een maand voor vertrek worden in Vilvoorde vijf vrouwen en vijf mannen door het productieteam uitgenodigd voor een laatste gesprek. Ieder van hen krijgt van presentator Gilles De Coster zelf te horen dat ze geselecteerd zijn om deel te nemen aan het nieuwe seizoen van 'De Mol'. Maar ze zijn niet alleen; in de aangrenzende kamer zit de Mol die hen een voorstel doet: wie het hoogste bedrag uit de (tot dus nog) lege groepspot biedt, wint de eerste vrijstelling.

- €10200 Groepspot: - €10200

Verdachte acties:

 • Bart biedt het hoogste bedrag en wint de vrijstelling.
 • Bruno reageert verontwaardigd, maar had zelf het één na hoogste bod.
 • Waarom bood Christian niks? Heeft hij als Mol geen vrijstelling nodig?

Meer op het Molforum

OPDRACHT 02: Groepsfoto in Meteora

De tien kandidaten staan geblinddoekt en in een monnikspij verspreid in drie groepjes langs een pad dat loopt over de rotsformaties in het griekse Meteora. Ze zijn, op één na, vastgeketend. Gilles verwelkomt hen en vertelt dat ze anderhalf uur de tijd krijgen om los te komen om zich vervolgens naar het eind van het pad te begeven. Daar staat een fototoestel met een zelfontspanner die de eerste groepsfoto zal nemen. Alleen als iedereen erop staat levert dat 5000 euro op.

Om zich te bevrijden dient elk groepje een cijfercode te kraken door het oplossen van raadsels:

Team 1 (Logica) moet 5 gestapelde klokken van verschillend formaat op een weegschaal zien te stapelen. Het totale gewicht van de klokken vormt de code die ze zoeken. Een kleine klok mag echter nooit bovenop een grotere klok komen te staan.

Team 2 (Oriëntatie) moet achterhalen in welke Vlaamse steden of gemeentes 4 wegwijzerpalen staan. Met de som van de postcodes kunnen ze hun code kraken.

Team 3 (Mensenkennis) krijgt 10 foto's van objecten die ze aan de juiste kandidaat moeten linken. Als de volgorde correct is, bekomen ze de 10 cijfers om hun slot te openen.

Verderop stuiten de deelnemers op nog een obstakel; om tot bij het fototoestel te komen, moet ieder van hen langs een steile rotswand abseilen.

+ €5000 Groepspot: - €5200

Verdachte acties:

 • Alina, Dorien en Jolien beginnen nogal stuntelig aan het logicaraadsel.
 • Waarom plaatst Bruno het spel kaarten niet bij zichzelf?
 • Is de blindengeleidehond van Laure een hint naar 'De Mol'?
 • Bart, Christian en Els slagen er pas in om van hun ketting los te komen als de andere teams hen komen helpen.
 • Probeert Dorien anderen te ontmoedigen met haar hoogtevrees?

Meer op het Molforum

OPDRACHT 03: Aquaspeed extreme

In de kustplaats Parga wil Gilles dat de groep zich verdeelt in zeven personen die plezier gaan beleven, twee mensen die over de beste algemene kennis beschikken en één iemand die wat eenzamer zal zijn. De zeven zullen met de aquaspeed extreme (banden die door een speedboot getrokken worden) naar een eiland drie kilometer verder gebracht worden. De boot doet het traject drie keer, telkens met andere kandidaten. Ondertussen moet het duo met de beste kennis meerkeuzevragen beantwoorden terwijl ze aan een parasail hangen. Een goed antwoord levert een trage (veilige) snelheid op voor de mensen op de aquaspeed, maar bij een foutief antwoord neemt het tempo toe waardoor er meer gevaar is dat iemand van de band vliegt. Elke deelnemer die in het water belandt moet naar een luchtkussen in zee. Ondertussen roeit de eenzaat met een kano naar hetzelfde eiland en fungeert deze ook als pendeldienst voor de mensen die op het luchtkussen zitten. Ze krijgen één uur de tijd om de klok bij de kapel op het eiland te luiden. Voor iedere persoon die dan op het eiland is, komt er 400 euro bij in de groepspot.

+ €4000 Groepspot: - €1200

Verdachte acties:

 • Christian en Dorien beantwoorden een aantal vragen fout en merken Bart in de kano desondanks zijn getoeter en hun verrekijker niet op.
 • Alina, Bruno en Els vallen tijdens hun vaart met de aquaspeed extreme in het water. Hierdoor moet Bart hen ophalen en gaat er kostbare tijd verloren.
 • Bruno sukkelt om op de band aan de kano te komen.
 • Salim stelt een vreemde piramide-opstelling voor om de klok te luiden, maar helpt verder niet echt mee om Alina de hoogte in te krijgen.

Meer op het Molforum

Poll - Wie is De Mol?
Forum - laatste updates