Aflevering 6


OPDRACHT 01: Choose your avatar

In een game center in Hanoi nemen de kandidaten plaats achter een computer. Ze vernemen dat ze 5000 euro kunnen verdienen. Dat geld ligt echter in Brussels Airport en moet verzameld worden door hun bezoek. Elke kandidaat kan zijn of haar geliefde - die als avatar dienst doet - via bepaalde knoppen commando's sturen. Er zijn drie levels die in dit levensechte videospel voltooid moeten worden. Maar het wordt de groep al snel duidelijk dat slechts één bezoeker het vliegtuig naar Vietnam kan nemen.

+ €0 Groepspot: €18950

Verdachte acties:

  • Piloot Axel kan niet met de besturing van zijn avatar overweg.
  • Kaat, Elisabet en Bas gaan niet voor het geld, maar spelen volop voor hun bezoek.
  • Elisabet stuurt haar echtgenoot zonder geld het vliegtuig op.

Meer op het Molforum

OPDRACHT 02: Social media foto's

Op de keramische muur van Hanoi moeten twee deelnemers op zoek naar vier afbeeldingen die overeen komen met locaties in de stad. Ze beschikken over foto's waarop slechts een paar tegels staan. Ze krijgen hiervoor 2 uur de tijd. Als ze de afbeelding vinden, dan moeten ze deze via de telefoon zo goed mogelijk omschrijven aan het duo dat instaat voor de social media foto's. Dit duo beschikt over een fietstaxi en een tekenset. De taxichauffeur moet de betreffende locatie aan de hand van hun tekenkunsten herkennen om hen er heen te brengen. Elke plek die gefotografeerd wordt levert 500 euro op. Tevens moet het duo bij de muur ook de voorbijrijdende brommers in de gaten houden, want bepaalde ladingen kunnen interessant zijn voor het duo dat een rijexamen moet afleggen.

+ €1500 Groepspot: €20450

Verdachte acties:

  • Bas geeft een verwarrende omschrijving van de brug.
  • Verliest Elisabet met opzet tijd door naar het toilet te gaan?

Meer op het Molforum

OPDRACHT 03: Brommer rijexamen

Het derde duo legt ondertussen een rijexamen met de brommer af. Ze moeten een parcours met vier beproevingen zo goed mogelijk volbrengen. Ze mogen hierbij maximaal drie fouten maken. Elk voorwerp dat ze meenemen op de brommer levert aan de eindmeet geld op. In een nabije container zitten tevens items die hun lading waardevoller kunnen maken. Maar om de juiste voorwerpen mee te nemen, moeten ze op het duo bij de keramische muur rekenen.

+ €0 Groepspot: €20450

Verdachte acties:

  • Kaat spot bepaalde brommers niet of te laat.
  • Axel neemt het schip mee op zijn brommer, terwijl hij niet weet wat het waard is.
  • Net als Bruno slaagt Axel niet in het rijexamen.

Meer op het Molforum

Website hosted by