Aflevering 4


OPDRACHT 01: De verfbom

In de vorige aflevering kondigde presentator Gilles De Coster al aan dat hij één keer zou liegen. Dat gebeurde tijdens de executie: de kandidaat die het rode scherm te zien kreeg verliet meteen de groep. Deze afvaller bleek echter niet degene met het slechtste resultaat. De persoon die wel naar huis moet zit nietsvermoedend met de rest van de groep aan een tafel waaronder een bom ligt. Op die tafel staat ook een toestel met knoppen; twee daarvan zijn letters (M/V) en de rest zijn cijfers (1,2,3,4 en 5). De groep krijgt te horen dat ze 3000 euro kunnen verdienen als ze de twee juiste knoppen indrukken zodat er niemand naar huis moet.

Op een parking even verderop krijgt de afgezonderde kandidaat konijnen te zien; één daarvan is het konijn dat die ochtend bij hun verblijf in een ren zat. Elk dier heeft een nummer om de hals. Als de speler het juiste nummer doorgeeft aan de groep, dan kan de bom onschadelijk worden gemaakt en hoeft er dus niemand te vertrekken. Maar de kandidaat kan er ook voor kiezen om de verkeerde cijfers door te geven en pasvragen te verdienen. Elk verkeerd antwoord kost 1000 euro. Als er twee keer verkeerd wordt gedrukt ontploft de bom en volgt het verdere verloop van de executie.

- €2000 Groepspot: €4150

Verdachte acties:

 • Kaat en Bas waren meteen bereid om Eva terug te halen.
 • Waarom kwam Bruno plots op zijn beslissing terug?
 • Eva gaf bewust twee foute nummers door om zo pasvragen te bekomen.
 • Sprak iedereen rond tafel de waarheid over het geslacht van zijn/haar molverdachte?

Meer op het Molforum

OPDRACHT 02: Vissen vangen

In het prachtige Ha Long bay gaan twee duo's (elk op een andere visboerderij) acht verschillende vissen vangen. Ze moeten zorgen dat op beide plaatsen dezelfde soorten in dezelfde genummerde bakken komen te zitten. Via een walkie kunnen ze de omschrijving van hun vangst aan elkaar doorgeven. Ze krijgen een halfuur de tijd en er kan 2400 euro verdiend worden.

+ €2400 Groepspot: €6550

Verdachte acties:

 • Waarom wil Bas de vissen al meteen in een bak steken?
 • Probeert Eva verwarring te zaaien door bij de verkeerde vissen te gaan staan?

Meer op het Molforum

OPDRACHT 03: Silent disco

De twee andere duo's gaan naar het strand. Daar staan een groep enthousiaste vietnamezen te genieten van een silent disco. De vier kandidaten krijgen drie opdrachten voorgeschoteld. Eerst krijgen twee van de spelers via hun koptelefoon elk een ander lied te horen. Het andere duo moet via hun gezang het verband tussen de twee songs vinden. Daarna worden er twee schlagers afgespeeld op de silent disco. Aan de kandidaten om de dansende vietnamezen op te delen volgens nummer. Tot slot moet één kandidaat op een knop drukken wanneer het lied van de drie medespelers de 'ontploffing' bereikt.

+ €1000 Groepspot: €7550

Verdachte acties:

 • Kaat haalt de link 'reanimatie' aan, maar noch zij noch Bruno geeft dit als finale antwoord door.
 • Zette Joeri bewust iemand verkeerd?

Meer op het Molforum

OPDRACHT 04: Scheepsraadsels

Nadat de Mol onder toeziend oog van de medespelers door Gilles werd gebrieft, worden twee kandidaten opgesloten in een kajuit van een schip dat op zo'n driehonderd meter van het strand ligt. De twee moeten escape room-gewijs los zien te komen. Ze kunnen alleen met de hulp van de andere zes naar buiten. Deze spelers moeten eerst al zwemmend het schip bereiken, om daarna via een onvoltooid touwladder omhoog te komen met de sleutel van de kajuit. Om alle nodige elementen te verzamelen moeten ze op drie platformen opdrachten tot een goed einde weten te brengen. Ze krijgen exact 1 uur de tijd.

+ €4500 Groepspot: €12050

Verdachte acties:

 • Is Joeri werkelijk een trage zwemmer?
 • Axel laat de kist met de fakkel vol water lopen en spoort Martijn aan zijn zwemvest te gebruiken.
 • Bas klemt zich vast aan een touw, waardoor het los komt en de kooi naar de bodem zinkt.
 • Probeert Kaat tijd te rekken door verkeerde rekensommen te maken?
 • Hoe hard deed Eva haar best bij het rekenen?
 • Bas zegt tegen Joeri dat hij zijn zwemvest moet gebruiken als het niet meer zou lukken.
 • Bruno leek minder goed te functioneren dan Elisabet in de kajuit.

Meer op het Molforum

Website hosted by