Aflevering 1


OPDRACHT 01: De bungeesprong

Tien kersverse kandidaten komen aan bij een verlaten bouwterrein in Ninh Binh, Vietnam. Daar worden ze verwelkomd door presentator Gilles De Coster. Hij wil dat de groep zich opdeelt in duo's. Voor elk duo zal een andere kandidaat drie ballen jongleren. Op deze balletjes staan de gezichten van de twee desbetreffende personen. Hoe langer de jongleur hierover doet, hoe meer geld er verdiend kan worden. Het balletje dat het eerst op de grond valt bepaalt wie van het duo moet bungeespringen. Pas dan komt het geld in de groepspot.

Bij elke sprong kunnen er ook letters verdiend worden. Deze staan gedrukt op het luchtkussen onder hen en kunnen alleen door de bungeejumper gelezen worden. De letters vormen samen een zin. Als de kandidaten de zin achterhalen, wordt het totale bedrag verdubbeld.

+ €2000 Groepspot: €2000

Verdachte acties:

  • Er is nog geen mol gekozen

Meer op het Molforum

OPDRACHT 02: De selectie van De Mol

De zin bij het bungeejumpen onthult dat er nog geen Mol is gekozen. Ieder van de tien kandidaten heeft de ambitie om de saboteur van dienst te zijn, maar slechts drie van hen zijn door de organisatie nog in de running. Op een afzonderlijk scherm, krijgen de spelers te zien wie kans maakt en wie al zeker kandidaat is. Vervolgens wordt ieder van hen openlijk door Gilles aan de tand gevoeld over wat ze gezien hebben. Wie zich het best profileert, zal uiteindelijk als de Mol gekozen worden.

+ €0 Groepspot: €2000

Verdachte acties:

  • Lijkt het alleen zo, of zijn Martijn en Joeri echt wat afwezig op de terugweg?
  • Bas verklaart dat hij denkt dat De Mol in zijn busje zit.

Meer op het Molforum

Poll - Wie is De Mol?
Forum - laatste updates