Aflevering 7


OPDRACHT 01: Triathlon

Op Playa de Chachalacas krijgen de vier resterende kandidaten 3 uur de tijd om een triathlon te volbrengen. Als drie van hen binnen de tijd over de finishlijn komen, verdienen ze 500 euro. Één duo moet 1 kilometer kayaken, een ander duo zal 12 kilometer fietsen en in groep dienen ze 7 km lopen. Onderweg zijn er mogelijkheden om extra geld te verdienen door het vervullen van opdrachten.

Kayaken: Op zee krijgen de roeiers de keuze om een jetski te nemen of om voor 1500 euro een ring over een drijvende paal te werpen. De fietsers lossen ondertussen een kruiswoordraadsel op om hun fietssloten open te krijgen.

Fietsen: De fietsers moeten het eerste deel van hun rit door zand fietsen met een rijtuig zonder zadel. Na zes kilometer komen ze bij een tafel waar ze ervoor kunnen kiezen om de zadels op hun fietsen te monteren of om 1500 euro te verdienen. Hiervoor moeten ze een halve liter water verzamelen uit kokosnoten die ze met een machete dienen te openen. Ondertussen gaan de kayakers in een hoop zand op zoek naar een sleuteltje waarmee ze een kist kunnen openen.

Lopen: Dit gedeelte van de triathlon wordt gelopen in de duinen. Onderweg krijgen ze de keuze om twee personen op een quad te laten plaatsnemen of te gaan golfen voor 1500 euro extra. Lukt het de groep om over de finish te komen?

+ €2000 Groepspot: €21725

Verdachte acties:

  • Pieter en Pascale slagen er niet in om een ring over een drijvende paal te gooien.
  • Lloyd en Bahador verliezen tijd met het kruiswoordraadsel.
  • Baha moet tijdens het fietsen meermaals op adem komen.
  • Had Lloyd werkelijk problemen met zijn fiets?
  • Pieter en Baha kunnen de andere lopers niet bijhouden. Zij kiezen voor de quad en niet voor de extra 1500 euro.

Meer op het Molforum

OPDRACHT 02: Verborgen camera

In luxehotel Fiesta Americana Veracruz mogen de deelnemers elk een sleutel van een kamer kiezen. Presentator Gilles wacht Pascale op. Hij vertelt haar dat ze drie verborgen camera situaties te zien zal krijgen waarin zij de reactie van haar medekandidaten dient te voorspelen. Elke goede voorspelling levert 1000 euro op.

Lloyd zit in een sauna. Daar krijgt hij het gezelschap van twee luidruchtige Mexicanen. Stapt hij binnen de 2 minuten op?

Bahador ligt bij het binnenzwembad. Wanneer hij het water ingaat, komt een koppel zijn ligstoel inpalmen. Zal Baha de mensen hierover aanspreken?

Pieter geniet ondertussen van een drankje in de bar van het hotel. Een dame komt flirterig naast hem zitten en vraagt zijn telefoonnummer. Gaat Pieter op het voorstel in?

Aan het einde blijkt dat naast Pascale ook de 3 andere kandidaten op de hoogte waren van de verborgen camera's. Om de 1000 euro per persoon binnen te halen moesten zij net het omgekeerde doen dan wat door Pascale van hen verwacht werd.

+ €3000 Groepspot: €24725

Verdachte acties:

  • Was de kamerverdeling wel echt willekeurig?
  • En de toewijzing van de verborgen camera situaties?

Meer op het Molforum

OPDRACHT 03: Geheim in de molboekjes

De groep krijgt te horen dat ze de hele reis al een geheim met zich meedragen. De Mol heeft namelijk op ieder molboekje een spoor nagelaten. Alle boekjes samen leiden naar een extra tip over de saboteur. Het spelen van duels zal bepalen welke kandidaat deze info kan bemachtigen.

Geheugen-duel: het eerste duo krijgt 20 seconden de tijd om 50 afbeeldingen te bestuderen. Vervolgens moeten ze beurtelings één van de afbeeldingen opsommen. Een klok telt af van 2000 euro, en deze houdt niet op bij nul. De eerste die een verkeerd antwoord geeft, verliest het duel, maar stopt ook de klok en bepaalt zo hoeveel er in de pot bijkomt.

Jenga-duel: Het tweede duo speelt de klassieke Jenga, waarbij ze een blokje uit een houten toren moeten halen om deze bovenaan terug opleggen. Ook hier telt een klok af van 2000 euro. De eerste die de toren doet vallen is de verliezer. Het geld dat dan op de teller staat gaat in of uit de groepspot.

Kaars-duel: Bij het laatste spel nemen de winnaars van de vorige duels plaats tegenover elkaar. Ze hebben elk een kaars voor zich, die afgeschermd is van de tegenstander. Dit keer staat de volledige groepspot op de klok. Daaruit verdwijnt geld aan een aanzienlijk tempo. Wie als laatste zijn of haar kaars uitblaast is de winnaar en komt het geheim in de molboekjes te weten.

- €160 Groepspot: €24565

Verdachte acties:

  • Doen Baha en Pieter voldoende hun best bij de duels of weet één van hen al precies welk geheim er op de molboekjes staat?
  • Lloyd verliest veel tijd (en geld) door aan het voorstel van Pascale te twijfelen.

Meer op het Molforum

Poll - Wie is De Mol?
Forum - laatste updates