Aflevering 6


OPDRACHT 01: Gracht van fortuin

De groep komt aan bij de Drijvende Tuinen van de Xochimilco. Op één van de boten spelen ze drie rondjes van het legendarische Rad van Fortuin. Hierbij moeten drie kandidaten een woord of zin achterhalen door aan een rad draaien waarop verschillende bedragen staan. Vervolgens mogen ze een gokje wagen op een medeklinker. Als de letter in het woord voorkomt verdienen ze geld, indien niet dan verliezen ze dat bedrag. Een klinker kopen kost 50 euro. Voor ze van start gaan krijgen ze de categorie te horen waarmee het gezochte woord verband houdt. Of het bedrag in of uit de groepspot gaat, hangt niet alleen van het geraden woord af, maar ook van de twee andere kandidaten. Deze spelers moeten namelijk een eigen proef volbrengen.

Ronde 1: Twee kandidaten moeten de zes ingredienten van een net geproefde tortilla vinden.

Ronde 2: Twee deelnemers moeten de titel van een lied en de uitvoerder ervan herkennen uit een muziekfragment dat ze zelf achterstevoren zingen.

Ronde 3: Twee spelers moeten drie toograadsels zien op te lossen.

Extra opdracht: Na de drie rondjes Rad van Fortuin kan de groep hun gewonnen bedrag verdubbelen in een alles-of-niets-ronde, maar die mag slechts door één kandidaat gespeeld worden.

+ €0 Groepspot: €16725

Verdachte acties:

 • Lloyd, Pascale en Joke behalen tijdens de eerste ronde een bedrag in de min.
 • Pieter en Baha slagen er in om de tortilla samen te stellen, maar wist één van hen dat ze speelden voor een bedrag in de min?
 • Vreemd dat Lloyd alle toograadsels wist op te lossen.
 • Bahador en Pascale willen meteen voor de alles-of-niets-ronde gaan.
 • Lloyd kiest de verkeerde letters uit in de alles-of-niets-ronde waardoor hij onmogelijk tot de oplossing kan komen.

Meer op het Molforum

OPDRACHT 02: De beproevingen

De deelnemers worden elk in een afzonderlijke kamer opgesloten. Om beurt mogen ze tot bij Gilles gaan en één van de negen beproevingen kiezen. Aan elke prikkel is een ander bedrag gekoppeld; gaande van 100 tot 2000 euro. Om het geld te incasseren zullen de vier andere kandidaten aan de beproeving moeten weerstaan. Alleen de Mol krijgt de prikkel niet echt te verduren. Hij of zij zal dus gaan faken. Degene die de keuze maakt mag op een scherm meekijken of de medespelers in hun opdracht slagen en krijgt zo misschien de kans om de Mol aan het werk te zien.

+ €2200 Groepspot: €18925

Verdachte acties:

 • Kiest Pieter doelbewust voor de pikante peper?
 • Waarom eet Bahador de peper zo snel op?
 • Pascale lijkt zich niet te storen aan de stinkbom.
 • Pieter geeft vrijwel geen krimp bij elke beproeving.
 • Bahador gaat voor de beproeving met een lage geldwaarde.

Meer op het Molforum

OPDRACHT 03: De geitenherders

In het prachtige landschap nabij de Popocatépetl-vulkaan, mag iedere kandidaat één geitje kiezen. Ze moeten samen de dieren hoeden over een bepaalde afstand. De geitjes mogen maximum twintig meter van elkaar verwijderd zijn. Het doel is dus om ze zoveel mogelijk samen te houden. Onderweg komt de groep ook twee stops tegen waar ze extra geitjes kunnen verdienen door het vervullen van opdrachten. Op de eerste halte dient elke deelnemer met zijn of haar geit een hindernisparcours afleggen. Terwijl ze op de tweede stop met een karabijn twee keer op een rek met gekleurde blikjes moeten schieten. Net voor het eindpunt komen ze ook voorbij drie charro's (Mexicaanse cowboys), die hun best zullen doen om geitjes buit te maken.

Elk dier dat de eindbestemming haalt levert 200 euro op. Maar de kandidaten krijgen nog een keuze: ze kunnen hun geitjes op de rechterweide steken en zo effectief geld verdienen of ze kunnen hun geitjes op de linkerweide zetten. Daar wordt een tortilla gelegd. De deelnemer wiens geit de tortilla opeet, wint dan een vrijstelling.

+ €800 Groepspot: €19725

Verdachte acties:

 • Koos Lloyd er doelbewust de koppigste geit uit?
 • De acties van Pieter maken de geitjes onrustig.
 • Zowel Pieter als Bahador zetten bij het hindernissenparcours een toptijd neer.
 • Schiet Pascale of Lloyd bewust mis?
 • Één geit van Pieter wordt door een charro gevangen.
 • Baha en Pieter staan al hun dieren af om voor de vrijstelling te gaan.
 • Pascale en Lloyd zetten ieder één geit op de vrijstellingsweide.

Meer op het Molforum

Website hosted by