Aflevering 4


OPDRACHT 01: Fietskoeriers

In een park in Mexico City moeten vijf kandidaten 4 pakjes op de juiste bestemming brengen met behulp van een bakfiets. Er staan echter 46 paketten rond de fontein. Om de goede er uit te halen moeten ze vier proeven volbrengen, waarmee ze bij Gilles een afbeelding van een persoon krijgen. Deze moeten ze via de telefoon omschrijven aan het duo dat in het plaatselijke Paleis van Schone Kunsten bij het werk 'Morales' van Diego Rivera staat. Als de kunstkenners de figuur in het schilderij ontdekken kunnen ze hun teamgenoten een hint naar het adres geven. Ze krijgen precies twee uur de tijd en slechts één bakfiets. Kan de groep dit tot een goed einde brengen?

+ €1000 Groepspot: €12700

Verdachte acties:

 • Pieter en Lloyd lossen haastig het luciferraadsel op en gaan zo met het foute pakje op pad.
 • Waarom trekt Bahador de dames in twijfel bij het meten op de wereldkaart?
 • Met de hulp van Pascale buigen Lloyd en Pieter zich nog een tweede keer over het luciferraadsel. Ook deze keer is hun oplossing de verkeerde.
 • Joke, Bahador en Pieter rangschikken het geld verkeerd.
 • Probeerde Lloyd of Pascale met opzet tijd te rekken door op de verkeerde plek te blijven zoeken?

Meer op het Molforum

OPDRACHT 02: De Verfbom

Twee kandidaten worden in een kamer met een verfbom opgesloten. Ze staan in contact met de drie medespelers die de bom onschadelijk kunnen maken. Dit kan door één van de vier gekleurde draden door te knippen. Hiervoor moet het drietal escape room-gewijs met een kleur uit drie kamers zien te ontsnappen. Ze krijgen hiervoor precies één uur de tijd.

In de eerste kamer zijn vijf schakelaars. Door deze op de correcte stand te switchen kunnen ze de ruimte verlaten. Met behulp van fitnesstoestellen wekken ze stroom op voor tv-toestellen, waarop woorden en namen verschijnen. De woorden met een Mexicaanse connectie bepalen hoe een schakelaar moet staan. Door de stroom krijgen de twee in de kamer met de bom op hun beurt foto's van de voorbije opdrachten te zien. Daarop ontbreekt één bepaald kleur.

In de tweede kamer staat een synthesizer. Met de hulp van een handboek, kan men de juiste toetsen in te duwen zodat er een bekend lied in de bomkamer te horen is. Tevens kan men 5 minuten verdienen door een worstelspelletje op een playstationconsole te winnen. Verliezen ze de game dan gaan er 5 minuten van de tijd af.

In de derde kamer hangen overal briefjes. De redders dienen hierop de twee raadsels te vinden en deze op te lossen. Alleen zo komen ze in de kamer waar ze de bom kunnen ontmantelen.

+ €0 Groepspot: €12700

Verdachte acties:

 • Steve en Pascale merken niet op dat de rode kleur afwezig is op de foto's.
 • Lloyd verspeelt tijd door het playstationspel te verliezen.
 • Trachtte Pascale de redders uit hun concentratie te halen?
 • Joke, Lloyd en Katrien slagen er niet in om het laatste raadsel op te lossen.
 • Nadat de bom is ontploft, komt Lloyd met de oplossing naar voren.

Meer op het Molforum

OPDRACHT 03: Big Baha en Holy Pieter

De twee spelers die niet bij de vorige proef betrokken waren krijgen een eigen opdracht. In Arena Lopez Mateos zullen ze deelnemen aan een lucha libre oftewel een worstelwedstrijd. Ze krijgen de hele dag om vijf technische bewegingen met de hulp van professionals aan te leren. De bedoeling is dat de rest van de groep die avond de worstelgrepen correct herkent.

+ €0 Groepspot: €12700

Verdachte acties:

 • Werden de grepen door Pieter en Bahador wel juist uitgevoerd?
 • Pascale haalt een foutieve beweging aan waardoor de proef mislukt

Meer op het Molforum

OPDRACHT 04: Torre Latinoamericano

De kandidaten moeten met de lift naar de bovenste verdieping van de Torre Latinoamericano, één van de indrukwekkendste wolkenkrabbers in Mexico City. Onderweg zal de lift zes keer stoppen en moet er telkens één kandidaat uitstappen. Deze heeft dertig seconden de tijd om naar de andere kant van het gebouw te lopen waar een vraag te vinden is. Hij of zij moet de omslag met het correcte antwoord meenemen naar de lift. Één kandidaat neemt alle antwoorden mee tot boven in de toren. Daar worden de juiste omslagen omgezet naar geld en krijgt deze persoon ook een vrijstelling. De spelers die uitgestapt zijn kunnen echter zelf deze vrijstelling bemachtigen door via de trap eerder boven te komen, maar dan gaat ook al het geld verloren.

+ €0 Groepspot: €12700

Verdachte acties:

 • Bahador zegt niet te willen lopen. Heeft de mol geen vrijstelling nodig?
 • Door als eerste boven te komen gaat Joke aan de haal met de vrijstelling, maar zorgt ze ook dat er geen geld in de groepspot komt.
 • Zowel Steve als Joke hebben een verkeerde omslag meegenomen.

Meer op het Molforum

Poll - Wie is De Mol?
Forum - laatste updates