Aflevering 3


OPDRACHT 01: Piñata Mashups

Drie kandidaten gaan beurtelings in een gebouw naar twee mashups luisteren. Wie de twee artiesten in het lied herkent, kan deze namen doorgeven aan de persoon die op het balkon staat. Deze deelnemer heeft zicht op de binnenplaats van het gebouw die vol piñata's hangt. Op elke piñta staat een foto van een artiest. Hij of zij dient de medespeler met blinddoek op in richting van de corresponderende pinãta's te sturen. Alleen als de twee juiste stuk worden geslagen, komt er geld in de pot.

+ €250 Groepspot: €12300

Verdachte acties:

 • Steve blijkt helemaal geen muziekkenner te zijn. Zowel bij de muziek als de foto's maakt de arts fouten.
 • De foto van Mozart wordt door Joke gekozen als die van Beethoven.

Meer op het Molforum

OPDRACHT 02: Tequila Trivia

Twee andere kandidaten krijgen 15 meerkeuzevragen voorgeschoteld. Deze kunnen ze beantwoorden door één van de drie glazen op tafel leeg te drinken. Elk goed antwoord levert hen 100 euro op. In het correcte glas zit gewoon water, terwijl er in de twee andere tequila zit. Om het geld effectief binnen te halen, mogen de deelnemers na de proef niet positief blazen bij een ademtest.

+ €900 Groepspot: €13200

Verdachte acties:

 • Zowel Lloyd als Bahador maken meerdere fouten tijdens de trivia.
 • Bahador gaat wel erg snel mee in de foute antwoorden van Lloyd.

Meer op het Molforum

OPDRACHT 03: Sombrero dansers

De resterende drie spelers kijken van op een toren naar een plein waar drie dansers met een verschillende kleur van sombrero lopen. Iedere danser heeft ook een sleuteltje, waarmee een kist kan worden geopend. Aan de kandidaten om goed op te letten want al snel loopt het beneden vol met mensen die gelijkaardige hoeden dragen. Tevens is er één van de deelnemers die zich moet focussen op het spelen van een memory. Slagen ze er in om de drie kisten te openen?

+ €0 Groepspot: €13200

Verdachte acties:

 • Pascale legt nog voor de opdracht start de link tussen sombreros en dansen
 • De opdrag mislukt. Haalde één van de kandidaten de anderen uit hun concentratie?

Meer op het Molforum

OPDRACHT 04: Het Racecircuit

De groep komt aan op El Autodromo de Leon waar Gilles op zoek is naar een piloot en een copiloot. Dit duo moet vijf ronden over de racebaan afleggen. Onderweg maken ze ook een theoretisch rijexamen. Per ronde krijgt de chauffeur één vraag met drie mogelijke antwoorden. De copiloot beschikt over een officieel handboek waarin hij de oplossing op elke vraag kan vinden, maar moet tijdens de rit plaatsnemen op het dak van de wagen. Bij elke ronde moet deze kandidaat het correcte bordje omhoog houden wanneer de auto aan een snelheid van 100km geflitst wordt. De tijd waarop ze dit doen is van cruciaal belang, want na hen zal een professionele piloot hetzelfde parcours sneller proberen af te leggen. Door het vervullen van opdrachten kunnen de andere kandidaten echter obstakels op de baan brengen.

Één duo moet fietsen op een hometrainer. Als ze beiden 1 km afgelegd hebben, dan zal er voor 20 seconden een stoplicht in werking treden.

Een ander duo moet een band op een auto leggen zodat ze één ronde lang aan 40km per uur voor de racepiloot uit kunnen rijden.

Het derde duo dient een bejaarde man uit een wagen te bevrijden en een mechanische arm in werking zetten zodat de man de weg kan oversteken.

+ €1000 Groepspot: €14200

Verdachte acties:

 • Pieter kan amper het handboek openen en stemt daarom makkelijk in met de foutieve antwoorden van Jeffrey.
 • Steve slaagt er (in tegenstelling tot Katrien) niet in om een tweede kilometer te fietsen, terwijl hij wel over een prima conditie beschikt.
 • Werd er door Bahador of Lloyd geklooid bij het opleggen van de autoband?
 • Reed Bahador wel precies 40km of ging hij bewust sneller?

Meer op het Molforum

OPDRACHT 05: De Geldkoffers

Na het maken van de test, waarin ze meerkeuzevragen over de Mol moeten beantwoorden, gaan de deelnemers naar het vliegveld van Guanaguato. Vandaar zullen zeven van hen verder reizen naar Mexico City. Voor de eliminatie plaatsvindt, vraagt Gilles hen om koffertjes met daarin de volledige groepspot van 14.200 euro onderling te verdelen. Er zijn twee koffers die leeg zijn, terwijl er in de andere verschillende bedragen zitten. Er kan 3000 euro verdiend worden als de volledige groepspot mee op het vliegtuig gaat. Het bedrag dat bij de afvaller terecht komt zal uit de pot gaan. Om hen te helpen bij het maken van hun keuze verklapt Gilles dat de persoon die de test het slechtst maakte 'nee' heeft geantwoord op de vraag: heeft de Mol kinderen? De Mol zelf is op de hoogte van wie de afvaller is. Mensen met geld in hun koffer krijgen na de verdeling echter nog een aanlokkelijk voorstel om pasvragen te kopen. Wie neemt wat? En wie laat zich door de pasvragen verleiden?

- €2500 Groepspot: €11700

Verdachte acties:

 • Waarom deed Bahador tegendraads tijdens de gesprekken over de koffertjes?
 • Steve was vrij stellig in wat hij wilde.
 • Pieter, Joke en Pascale waren het mondigst bij het onderhandelen, terwijl Katrien en Lloyd zich opvallend op de achtergrond hielden.
 • Joke kocht één pasvraag, Pieter en Steve kochten er elk twee.

Meer op het Molforum

Website hosted by