Aflevering 2


OPDRACHT 01: Rabid Joke

Na het lezen van de mysterieuze brief kan Joke bij de volgende proef maar liefst 20 pasvragen scoren. Hiervoor moet ze bij zonsopgang een traject afleggen waarbij ze houten schijfjes moet vinden om deze te brandmerken. Met de zelfgemaakte pasvragen moet ze Haciënda Santa Brigida weten te bereiken. De anderen moeten haar neerschieten met een paintball-geweer voor ze het eindpunt bereikt. Ze krijgen hiervoor paarden, een pick-up truck en een helikopter ter beschikking en hebben ook een brandijzer waarmee ze geld van de schijfjes kunnen maken. Elk schijfje met geld op dat de Haciënda weet te bereiken voor Joke afgeschoten wordt levert 200 euro op. Zal de voortvluchtige moeten onderhandelen om het eindpunt te bereiken?

+ €0 Groepspot: €6750

Verdachte acties:

  • Joke gaat vol voor pasvragen.
  • Waarom wil Bahador dat het brandijzer in het groepje van de ruiters blijft?
  • Zorgt de actie van Katrien dat er overhaast een beslissing genomen wordt?
  • Lloyd schiet Joke af, zonder dat er al geld verdiend is.
  • Steve klungelt met het brandijzer.

Meer op het Molforum

OPDRACHT 02: Blind Sightseeing

Twee kandidaten krijgen in de romantische stad Guanaguato een rondleiding, waarover drie vragen gesteld zullen worden. Dit doen ze geblinddoekt en met een kist waarin de tien molboekjes zitten (ook dat van de eerste afvaller). Kunnen ze aan de verleiding om in de boekjes te kijken weerstaan?

+ €3000 Groepspot: €9750

Verdachte acties:

  • Zowel Katrien als Jeffrey was 'zo blind als een mol'.

Meer op het Molforum

OPDRACHT 03: Baseball

Terwijl rondleiding gaande is, trekken de andere zeven kandidaten naar het basballterrein. Gilles is op zoek naar twee spelers die bij de les kunnen blijven en vijf die liever speeltijd hebben. De eerste twee moeten vragen beantwoorden met een moeilijkheidsgraad van het 5de leerjaar. De anderen bezorgen de vragen door het spelen van een bijzondere baseball-wedstrijd tegen kinderen. Een machine zou 60 ballen afvuren. Volgens de klassieke regels van het spel, mag degene die de bal met een bat weet te raken naar een honk lopen. Bij elke honk moeten ze een rode bal zien te vinden. Bij honk één zit deze in een ballenbad, op honk twee moeten ze die uit een zenuwspel halen terwijl de bal op honk drie uit een doolhof gehaald moet worden. Wie echter een homerun kan lopen, zorgt ervoor de quizzers geen vraag moeten beantwoorden.

+ €2300 Groepspot: €12050

Verdachte acties:

  • Steve en Channy beantwoorden veel vragen verkeerd.
  • Zowel Bahador als Pascale slaan de bal regelmatig mis.
  • Doen Lloyd, Pieter en Joke wel hun uiterste best?

Meer op het Molforum

Poll - Wie is De Mol?
Forum - laatste updates