Aflevering 1


OPDRACHT 01: Levend Begraven

In het desolate Mineral De Pozos liggen de 10 kandidaten in een kist onder de grond. Ieder van hen staat via een walkietalkie in verbinding met een medekandidaat. Verder is er een in memoriam, een fotokader en een zaklamp aanwezig. Elk duo heeft een andere geldwaarde op hun grafzerk staan. Door samen te werken kunnen ze zichzelf uit hun benarde positie bevrijden en het bedrag op hun graf verdienen. Hoe hoger dat bedrag, hoe moeilijker ze uit de kist zullen komen. De groep krijgt exact 1 uur de tijd.

Aan de 'ontsnapte' kandidaten de taak om uit een lijst met begrafenisliedjes de gekozen track van elke speler te halen en zo een telefoonnummer te vormen. Hiermee kunnen ze het duo met het hoogste bedrag contacteren, want die kunnen niet op eigen houtje bovengronds komen.

+ €1750 Groepspot: €1750

Verdachte acties:

 • Pascale en Katrien lijken niet te begrijpen wat ze moeten doen en blijven in hun kist.
 • Joke en Steve blijven in hun kist.
 • Verwees het begrafenisthema van de opdracht naar Pieter?

Meer op het Molforum

OPDRACHT 02: Tocht met de Mariachiband

Twee kandidaten zullen als muziekkenners deelnemen aan een callejoneada, een optocht van een mariachiband door de straten van San Miguel de Allende. Aan hen de taak om de vijf gespeelde nummers te herkennen. De anderen moeten de optocht voorblijven en drie opdrachten volbrengen voor de band hen bereikt.

Opdracht 1: Bouw twee cirkels met dominosteentjes en zorg dat ze met één tik op de gouden stenen omver vallen.

Opdracht 2: Op een basketveldje liggen drie rijen met ballen waarop letters staan. Per rij kan er een woord gevormd worden en ligt er één bal teveel. Met deze foute bal moeten ze een doelpunt scoren in de basketring. De eerste bal van dichtbij, de tweede van iets verder en de derde vanaf de middellijn.

Opdracht 3: Op het verste punt wordt een variant op het spel 'wie is het?' gespeeld. De spelers hebben allen een kaartje met een bekend persoon op hun hoofd staan en mogen 'ja-en nee'-vragen stellen aan een Mexicaan om de naam van de beroemdheid te achterhalen. Ze krijgen een woordenboek om hen te helpen. Elke vraag mag maar één keer gesteld worden.

Elke succesvolle taak levert 1000 euro op en zorgt dat de kandidaten de muziekkenners mogen vergezellen tot aan het eindpunt in de stierenarena. Daar moeten de twee muziekkenners de vijf vrouwennamen uit de gebrachte nummers vinden op de halsband van 30 kippen. Ze krijgen slechts 5 minuten de tijd.

+ €2000 Groepspot: €3750

Verdachte acties:

 • Joke heeft pas laat door dat zij en Kelly in de tegengestelde richting aan het bouwen zijn en zo in elkaars vaarwater terecht zullen komen.
 • Waarom herkenden Bahador en Channy niet alle liedjes?
 • Gooide Jeffrey wel goed met de basketballen?
 • Rekte Pascale tijd door erg laat het antwoord 'Pamela Anderson' te zeggen?
 • Kon Lloyd de muziekkenners niet wijzen op het nummer Maria?
 • Is Channy werkelijk zo bang van kippen?
 • Kon Bahador werkelijk de kippen niet grijpen?

Meer op het Molforum

OPDRACHT 03: Cliffhanger

De groep moet in de Coyote Canyon per twee langs een rotswand abseilen. Het duo dient samen te werken om een vraag op te lossen. De éne gaat links en leest de vraag, de andere daalt rechts af en ziet vier mogelijke antwoorden. Elk goed antwoord levert 1000 euro op voor de groepspot. Presentator Gilles duidt de spelers op het feit dat er voor de persoon die het snelst beneden is een omslag wacht met de cliffhanger van de aflevering die hem of haar veel voordeel kan opleveren. Deze envelop mag pas na de eerste eliminatie geopend worden.

+ €3000 Groepspot: €6750

Verdachte acties:

 • Joke raast naar beneden en wacht niet eens op de vraag van Jeffrey om (verkeerd) antwoord te geven. Zij bemachtigt ook de mysterieuze omslag.
 • Was Jeffrey echt bang of rekte hij met opzet zoveel tijd?
 • Er was geen samenspraak tussen Bahador en Lloyd, waardoor Lloyd een verkeerd antwoord gaf.

Meer op het Molforum

Poll - Wie is De Mol?
Forum - laatste updates