Aflevering 8


OPDRACHT 01: De Schoolduels

De drie finalisten zitten met Gilles De Coster in een bus. Ze horen dat ze in een locale school elk een duel zullen aangaan met de leerkrachten. Ze kunnen hiervoor de hulp inschakelen van de leerlingen, maar die moeten ze eerst verzamelen door een quote aan één van de medefinalisten kunnen koppelen. Een goed antwoord leidt de kandidaat naar een huisje met acht kinderen, een foute keuze brengt hen naar twee kinderen. De drie duels worden gespeeld tegen de leerkrachten Wiskunde, Taal en Lichamelijke Opvoeding.

A. Wie taal kiest moet zijn studenten 20 Nederlandse woorden aanleren aan de hand van afbeeldingen Zij nemen het vervolgens op tegen de lerares taal. Wanneer de kinderen het niet weten, kan de kandidaat zelf punten scoren door het gezochte woord in het Tswana te vertalen.
B. Wie wiskunde kiest dient samen met de kinderen een rekensom, die op het bord staat, sneller op te lossen dan de lerares wiskunde.
C. Wie voor sport kiest zal met de leerlingen touwtrekken tegen de leerkrachten L.O.

+ €2000 Groepspot: €24250

Verdachte acties:

  • Annelies slaagt er niet in om landkaart in het Tswana te vertalen.

OPDRACHT 02: Op Safari

Het nationale park van de Pilanesberg is de plek waar toeristen 'the big five' kunnen spotten. Één kandidaat zal alle dieren zien, de tweede krijgt er slechts één te zien en de derde zal helemaal niets te zien krijgen. Het trio beslist zelf wie wat doet. Wie alles wil zien wordt meegenomen naar een kantoortje in de buurt. Daar krijgt deze speler een uur de tijd om zoveel mogelijk informatie over de dieren in het reservaat te leren, want de kandidaat moet een groep toeristen gaan rondleiden. Als de gids na de safaririt meer dan 60 procent scoort op de evaluatie die de toeristen geven, komt er 1000 euro in de pot.

Ondertussen moeten twee anderen een foto maken van een wild beest. Klein detail: Degene die een tracker bedient om het dier mee op te sporen, heeft een koptelefoon met klassieke muziek op. De ander die wel alles hoort, maar niets ziet vanwege een blinddoek moet de medespeler leiden in de richting van het beest. Eens ter plekke krijgt de geblinddoekte kandidaat vijf pogingen om het gezochte dier op foto te zetten.

+ €3000 Groepspot: €27250

Verdachte acties:

  • Eline slaat heel wat info over de dieren over, waardoor ze feiten gaat verzinnen tijdens de rit.
  • Richt Davey het fototoestel wel goed?
  • Laat Annelies Davey wel op het juiste moment een foto nemen?

OPDRACHT 03: De Drukknop part 2

Bij de laatste opdracht zit elke kandidaat in een andere auto. Ze worden naar een helikopter gebracht en krijgen te horen dat ze de dieren in het reservaat kunnen spotten vanuit de lucht. Maar in iedere wagen is er een drukknop, dezelfde als uit de eerste opdracht. Een klok zal geld uit de pot gaan optellen tot maximum 5000 euro. Wie afdrukt, mag dat bedrag mee naar huis nemen. Dat gaat echter ook ten koste van de helikoptervlucht. Als niemand drukt, dan blijft de pot op 27.250 euro staan en mag iedereen van de unieke ervaring genieten. Wie laat zich verleiden?

- €0 Eindstand: €27250

Verdachte acties:

  • Geen... ook De Mol heeft niet op de knop gedrukt.
Poll - Wie is De Mol?
Forum - laatste updates