Aflevering 6


OPDRACHT 01: De lagune

Op dag 13 ligt de bagage van de vijf resterende kandidaten op de bodem van een lagune. Ieder dient zijn of haar persoonlijke spullen naar boven te halen, maar voor ze dit kunnen doen moeten ze achterhalen welke tas van hen is. Iedere tas is namelijk voorzien van een Zuid-Afrikaanse vlag in een unieke kleurencode. Om juiste kleurencombinatie te weten te komen moeten de spelers één voor één 3 meter naar beneden duiken om een luchtbel te bereiken. Daar treffen ze alle codes. Adertje onder het gras is dat de woorden die het kleur aanduiden in een andere kleur gedrukt zijn en er maar tien minuten lucht is in de bel. Tevens krijgt de groep van Gilles de kans om de 2000 euro verdubbelen. Hiervoor moeten ze een blanco vlag van Zuid-Afrika van de juiste kleuren voorzien.

+ €2000 Groepspot: €21000

Verdachte acties:

 • Annelies raakt in paniek in de luchtbel. Wil ze zo tijd verliezen en anderen ontmoedigen?
 • Eline verliest veel tijd door haar claustrofobie.
 • Robin neemt het voortouw bij het invullen van de kleuren van de Zuid-Afrikaanse vlag.
 • Waarom wil Davey perse als tweede duiken en is Eline het daar niet mee eens?

OPDRACHT 02: Blind date met De Mol

Iedere kandidaat neemt zijn of haar intrek in een kamer van het ‘Ou baai’-hotel, waar ze een hartslagmeter omkrijgen. Op een tv-scherm verschijnen vier meerkeuzevragen. Deze moeten ze beantwoorden door het controleren van hun eigen hartslag. Het komt er dus op aan om hun hartslag omhoog of omlaag te krijgen, afhankelijk van het antwoord op de vraag en hun persoonlijke hartslag in rust. Om de vraag correct te beantwoorden krijgen de kandidaten een marge van 3 hartslagen. Met deze opdracht kan in totaal maximum 4000 euro verdiend worden.

- Vraag 1 - Hoeveel jaar sliep Doornroosje voor ze door de prins wakker werd gekust?
- Vraag 2 - Een driehoek waarop ze aan de hand van de stelling van Pythagoras ‘C²’ moeten berekenen.
- Vraag 3 - Vul aan: ‘Voor zeven maal … maal, vergeef ik een ander zijn schuld’.
- Vraag 4 - Hoeveel dagen had Phileas Fogg nodig om rond te wereld te reizen? (boek van Jules Verne)

Het geld is echter nog niet verdiend. Één na één worden de spelers op een stoel vast geboeid in een hotelkamer. Voor hen ligt geld op tafel (drie keer 200 euro). Van iedere speler werd een gemiddelde hartslag geregistreerd. Drie minuten lang wordt het licht in de kamer gedoofd. Elke minuut zal de hartslag opnieuw gemeten worden; als deze lager is dan blijft het geld op tafel liggen, maar indien de waarde hoger is dan neemt de Mol, die ook in de kamer aanwezig is, 200 euro weg.

+ €0 Groepspot: €21000

Verdachte acties:

 • Robin haalt met zijn hartslag 400 euro binnen. Kon dat meer zijn?
 • Annelies en Eline kunnen elk slechts 200 euro verdienen..
 • Davey weet helemaal geen geld te scoren met zijn hartslag.
 • Robin gaat een conversatie aan met de Mol. Eén keer is zijn hartslag te hoog en gaat er 200 euro verloren.
 • De hartslag van zowel Davey als Eline is tot twee keer toe te hoog, waardoor de Mol bij ieder van hen 400 euro weet weg te graaien.
 • Hoewel Annelies als enigste haar kalmte weet te bewaren, kan het als verwijzing dienen dat alleen de Mol geld zal wegnemen en dat dus niet lukt als zij geboeid zit.

OPDRACHT 03: Nachtrit met de caravan

Presentator Gilles wacht de groep op bij een wagen met caravan. Hij deelt hen mee dat ze vier uur de tijd hebben om zelf naar de eliminatieplek te rijden. De auto mag echter alleen maar bewegen als iemand in de caravan ligt te slapen. Over een afstand van 90km moeten minstens twee spelers geslapen hebben. Ze krijgen echter een foutenmarge van 10 minuten. In de caravan is er een knop voorzien waarmee de speler die bij de slaper waakt een lamp in de wagen kan laten branden. Halen ze het binnen de tijd?

+ €0 Groepspot: €21000

Verdachte acties:

 • Waarom trekt Robin het laken zo ver over zijn hoofd?
 • Annelies verliest kostbare tijd bij het indrukken van de knop.
 • Waarom verwijt Eline Davey dat hij te veel koffie opgedronken heeft om te kunnen slapen?
 • Zowel Robin als Annelies heeft tijdens de rit geen oog dicht gedaan.
Poll - Wie is De Mol?
Forum - laatste updates