Aflevering 2


OPDRACHT 01: Busje Komt Zo

De groep maakt een tocht op een toeristenbus doorheen het centrum van Kaapstad. Op vier locaties wordt halt gehouden. Binnen een tijdspanne van 20 minuten moeten de personen die afstappen een opdracht volbrengen om zo de volgende bus halen. De inzet bepalen ze zelf: of ze gaan voor 1500 euro of ze kiezen voor pasvragen. Indien ze bij de keuze voor pasvragen falen, dan gaan deze naar Hans, de 53-jarige professor farmaceutische wetenschappen die de groep achterna is gereisd om alsnog in het spel te kunnen komen.


- Proef 1: Twee kandidaten krijgen samen 3 pogingen om het exacte aantal vissen in een tank van het Two Oceans Aquarium te bepalen.
- Proef 2: Drie kandidaten krijgen samen 3 pogingen om de boodschap van matroos John Pearson te vinden in Kasteel de Goede Hoop.
- Proef 3: Twee kandidaten moeten aan de hand van weggelaten woorden uit 9 liedjes de namen van de klokken in de Saint George Kathedraal achterhalen zodat er één klok overblijft.
- Proef 4: Twee kandidaten moeten in de diamantwijk 5 diamanten rangschikken volgens waarde.

+ €0 Groepspot: €8000

Verdachte acties:

 • Annelies, Bertrand, Bouba en Sam kiezen om voor pasvragen te spelen.
 • Sam slaagt er niet in om het correcte aantal vissen te achterhalen.
 • Davey loopt heen en weer. Zoekt hij wel grondig mee?
 • Marzena dient verkeerde (en onzinnige) antwoorden in. Wil ze zo de boel dwarsbomen?
 • Waarom komt Eline zo laat met de oplossing en loopt ze vervolgens de verkeerde kant op?
 • Bertrand lijkt willekeurig woorden aan liedjes te linken en Annelies lijkt hem daarin niet tegen te spreken.
 • Jolien en Robin plaatsten de diamanten in de verkeerde volgorde.
 • Hans komt nu pas in het spel en heeft dus nog niets verdiend.

OPDRACHT 02: Als Een Leeuw In Een Kooi

Zeven kandidaten trekken worden geblinddoekt verspreid over verschillende plaatsen op een dierenverblijf. Om 3000 euro te winnen, hebben ze 90 minuten de tijd om op de rode knop in de leeuwenren te drukken. Om de leeuw daar weg te krijgen moeten ze samen een aantal sleutels zien te bemachtigen. Twee spelers bevinden zich in een ren met twee geiten en een apenkooi. Zij moeten enerzijds de geiten gaan melken om een koker te vullen en anderzijds met de aap onderhandelen om een sleutel te pakken te krijgen. In een hok verderop dient een vastgeketende speler een muizenkooi uit een kinderzwembad op te vissen terwijl nog een andere kandidaat zich in een kleine kooi bevindt in een ren waar ogenschijnlijk een luipaard op de loer ligt. De overige drie zijn de enigen die zich vrij over het domein kunnen bewegen en zij moeten dieren in een woordpuzzel zien te vinden.

+ €3000 Groepspot: €11000

Verdachte acties:

 • Weet Marzena dat ze onvoldoende melk zal bekomen om de koker te vullen?
 • Waarom duurt het zolang voordat Robin in actie komt? Speelt hij liever stoorzender?
 • Merkten Davey, Jolien en Hans niet dat het slot van Robins ren gewoon open was?
 • Davey loopt er wederom chaotisch bij.

OPDRACHT 03: Het Gospelkoor

Ondertussen hebben de drie kandidaten die niet meededen aan de vorige proef drie uur de tijd gekregen om in de Bethel Memorial Church de ‘Shosholoza’, een traditioneel Zuid-Afrikaans volkslied, aan te leren. Hun opdracht bestaat eruit om samen met een gospelkoor op te treden en zo twee geblinddoekte juryleden om de tuin te leiden. Onderling beslissen de drie kandidaten wie welke geldwaarde krijgt (€ 500 - € 1000 - € 1500). Wie onopgemerkt blijft, verdient het gekozen bedrag. Wie er één keer wordt uitgehaald, verdient niets. Voor wie twee keer op de vingers wordt getikt, zal het bedrag van de groepspot worden afgetrokken.

+ €1500 Groepspot: €12500

Verdachte acties:

 • Waarom gaat Annelies voor de 1000 euro terwijl ze twijfelt of ze haar tekst zal kunnen onthouden?
 • Eline blijkt toch niet zo’n goede zangeres te zijn als verwacht.
 • Zowel Annelies als Eline worden door één jurylid ontdekt waardoor ze niets verdienen.
Poll - Wie is De Mol?
Forum - laatste updates