Aflevering 8


OPDRACHT 01: Dilemma

De finalisten maken vandaag een wandeltocht doorheen een prachtige heuvellandschap. Onderweg komen ze drie dilemma’s tegen. Afzonderlijk krijgen ze van presentator Gilles hetzelfde aanbod te horen. Als twee op het voorstel ingaan en de derde zich weet te onthouden, dan komt er per dilemma 2000 euro in de pot. Is de uitkomst anders, dan verdienen ze niets. Het komt er dus op aan in te schatten wat de medekandidaten gaan antwoorden. Bij de eerste halte kan er een massage verdiend worden. Nummer twee is dan weer een prijzenkast à-la-Rad van Fortuin waarbij er per kandidaat 2000 euro aan cadeaus mag worden gespendeerd. Bij het derde voorstel kunnen de finalisten genieten van een paravente, een duovlucht aan een glijscherm. Wie weerstaat de verleiding?

Groepspot: €29490

Mogelijke sabotages:

  • Waarom slaan zowel Cathy als Gilles de massage af?
  • Hanne laat zich verleiden tot de prijzen, hoewel ze vermoedde dat Gilles en Cathy op het aanbod waren in gegaan.
  • Cathy en Gilles stemmen toe om de gewonnen 2000 euro te laten varen, zodat Hanne ook de paravente kan beleven.

OPDRACHT 02: Kokers in de rivierbedding

Er kan een laatste keer geld verdiend worden in een droge rivierbedding ergens in de streek van Sierra de la Ventana. Over een afstand van 30 meter liggen kokers (met een waarde van 200 tot 2000 euro) verspreid. Er kan 7000 euro verdiend worden. Beurtelings mogen de kandidaten het parcours betreden om binnen de vier minuten de oversteek maken en zoveel mogelijk kokers te verzamelen . Klinkt simpel toch? Maar dat is het niet. Ze krijgen namelijk een virtuele bril op waarmee ze alleen zien wat hun medekandidaat aan de zijlijn filmt. Stoten ze een koker om, dan ligt dat geld uit het spel.

Voor wie de snelste tijd neerzet, is er nog een extraatje: Hij of zij maakt kans op volledige zekerheid over de identiteit van de Mol. In hun hotel zitten namelijk twee heren die weten wie de Mol is. De ene spreekt de waarheid, maar de andere liegt altijd. Er mag slechts één van hen een vraag gesteld worden. Kan de snelste finalist het raadsel ontrafelen?

+ €1300 Groepspot: €30790

Mogelijke sabotages:

  • Hanne stoot de eerste koker om. In de drie die ze weet te verzamelen steekt slechts 600 euro.
  • Gilles weet twee kokers te bemachtigen. Hij nam echter niet de tijd om er meer te verzamelen.
  • Cathy nam één koker, maar raakte gedesoriënteerd waardoor ze de finishlijn niet haalde.
Poll - Wie is De Mol?
Forum - laatste updates